Gustul mâncărurilor poate fi desăvârșit dacă sunt folosite diverse sosuri. Vă prezentăm câteva rețete delicioase care sunt ușor de preparat.
Cele trei sosuri vor da un gust deosebit oricărui preparat, așa că ar trebui să vă notați rețetele.
Sos de ardei iute cu pătrunjel
Acest sos se prepară în aproximativ 45 de minute.
Ingrediente
4 ardei capia
5 legături de pătrunjel
o legătură busuioc proaspăt
o căpățână de usturoi
2 legături de ceapă verde
4 linguri oțet din vin roșu
o lingură suc de lămâie
150 ml ulei
100 g miez de nucă
sare și piper
Mod de preparare
Se spală și se taie ceapa și usturoiul (mărunt). Se pun în bolul unui robot de bucătărie. Adăugați pătrunjelul și busuiocul. Ingredientele se mixează o tură. Se adaugă uleiul, oțetul, sucul de lămâie, nuca, ardeii iuți, ardeii capia și se mizează până se face o pastă.
Compoziția se pune în borcane. Acestea se vor fierbe la bain-marie. Când apa începe să clocotească se scot borcanele și se răcesc.
Sosul de roșii picant se prepară în 60 de minute.
Ingrediente
2 kg roșii
1 kg ardei capia roșu
5 ardei iuți
o căpățână de usturoi
300 ml de apă
100 ml ulei
4 linguri de zahăr
sare, piper
Cum se prepară sosul de roșii iute
Se curăță roșiile de coajă. Ardeii iuți și capia se curăță de semințe. Toate ingredientele împreună cu usturoiul se mixează până devin o pastă. Compoziția se pune într-un vas la fiert și se adaugă sare și piper. După 20-30 de minute sosul este gata și poate fi pus în borcane, închise ermetic. După răcire se pot pune în cămară.
Sosul de prune cu ceapă este delicios și se prepară în 50 de minute.
Ingrediente
5 cepe roșii
250 g zahăr
200 ml oțet din vin roșu
un baton de scorțișoară
un vârf de linguriță anason
Mod de preparare
Curățați ceapa și o tocați mărunt. Apoi, curățați prunele de sâmburi. Puneți ingredientele într-un bol cu zahărul, oțetul, anasonul și scorțișoara. Se fierbe totul 30 de minute.
Când este gata sosul se pune în borcane sterilizate și se lasă să se răcească. Apoi poate fi depozitat în cămară.