Life

Rețete pentru cele mai delicioase sosuri. Orice gospodină le poate pregăti pentru iarnă

Vă prezentăm trei rețete pentru cele mai gustoase sosuri. Orice gospodină le poate prepara pentru iarnă.
06.09.2021 | 18:50
Retete pentru cele mai delicioase sosuri Orice gospodina le poate pregati pentru iarna
ADVERTISEMENT

Gustul mâncărurilor poate fi desăvârșit dacă sunt folosite diverse sosuri. Vă prezentăm câteva rețete delicioase care sunt ușor de preparat.

Cele trei sosuri vor da un gust deosebit oricărui preparat, așa că ar trebui să vă notați rețetele.

ADVERTISEMENT

Rețete pentru cele mai delicioase sosuri. Orice gospodină le poate pregăti pentru iarnă

Sos de ardei iute cu pătrunjel

Acest sos se prepară în aproximativ 45 de minute.

Ingrediente

10 ardei iuți

4 ardei capia

5 legături de pătrunjel

o legătură busuioc proaspăt

o căpățână de usturoi

2 legături de ceapă verde

4 linguri oțet din vin roșu

o lingură suc de lămâie

150 ml ulei

100 g miez de nucă

sare și piper

Mod de preparare

Se spală și se taie ceapa și usturoiul (mărunt). Se pun în bolul unui robot de bucătărie. Adăugați pătrunjelul și busuiocul. Ingredientele se mixează o tură. Se adaugă uleiul, oțetul, sucul de lămâie, nuca, ardeii iuți, ardeii capia și se mizează până se face o pastă.

Compoziția se pune în borcane. Acestea se vor fierbe la bain-marie. Când apa începe să clocotească se scot borcanele și se răcesc.

ADVERTISEMENT

Sos de roșii picant

Sosul de roșii picant se prepară în 60 de minute.

Ingrediente

2 kg roșii

1 kg ardei capia roșu

5 ardei iuți

o căpățână de usturoi

300 ml de apă

100 ml ulei

4 linguri de zahăr

sare, piper

Cum se prepară sosul de roșii iute

Se curăță roșiile de coajă. Ardeii iuți și capia se curăță de semințe. Toate ingredientele împreună cu usturoiul se mixează până devin o pastă. Compoziția se pune într-un vas la fiert și se adaugă sare și piper. După 20-30 de minute sosul este gata și poate fi pus în borcane, închise ermetic. După răcire se pot pune în cămară.

Sos de prune cu ceapă

Sosul de prune cu ceapă este delicios și se prepară în 50 de minute.

Ingrediente

1 kg prune coapte

5 cepe roșii

250 g zahăr

200 ml oțet din vin roșu

un baton de scorțișoară

un vârf de linguriță anason

Mod de preparare

Curățați ceapa și o tocați mărunt. Apoi, curățați prunele de sâmburi. Puneți ingredientele într-un bol cu zahărul, oțetul, anasonul și scorțișoara. Se fierbe totul 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Când este gata sosul se pune în borcane sterilizate și se lasă să se răcească. Apoi poate fi depozitat în cămară.

Tags: