Life

Trei rețete de prăjituri pentru masa de Revelion. Rapide și ușor de făcut

Nu există masă de sărbători fără prăjituri de casă. Vă prezentăm trei rețete absolut delicioase, rapide și ușor de făcut, pe care le puteți pregăti pentru Revelion, fără să stați foarte mult timp în bucătărie.
30.12.2021 | 11:17
Trei retete de prajituri pentru masa de Revelion Rapide si usor de facut
Trei rețete de prăjituri pentru masa de Revelion. Rapide și ușor de făcut
ADVERTISEMENT

Vă prezentăm trei rețete de prăjituri foarte gustoase în cazul în care nu ați decis ce dulciuri să faceți pentru masa de Revelion.

Se prepară rapid și nu sunt greu de făcut.

Încercați-le și cu siguranță vă veți impresiona musafirii!

Trei rețete de prăjituri pentru masa de Revelion. Rapide și ușor de făcut

Nimeni nu dorește să petreacă prea mult timp în bucătărie înainte de Revelion. Dar cum dulciurile nu pot să lipsească, vă prezentăm trei idei de rețete rapide și extrem de gustoase.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai îndrăgite prăjituri este Napolitana cu cremă de caramel și nuci. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente

un pachet de foi de napolitană

500 g zahăr

3 ouă întregi

200 g unt

100 ml de apă fierbinte

250 g nucă măcinată

Mod de preparare

Cele trei ouă se pun într-un bol. Se adaugă 250 g de zahăr și se bate bine compoziția. Se pune și nuca și se amestecă în continuare. Zahărul rămas se pune într-o cratiță și se caramelizează la foc mic. Se amestecă și se adaugă și apa fierbinte.

ADVERTISEMENT

Continuați să amestecați până în momentul în care caramelul se lichefiază. Se pune untul și se amestecă până când acesta se topește.

Când este gata se toarnă în cratiță compoziția de ouă, zahăr și nucă. Se amestecă totul foarte bine și se ia de pe foc.

ADVERTISEMENT

Crema obținută se întinde pe foile de napolitană. Atenție! Ultima foaie nu se unge cu cremă. Peste Napolitană puneți o foaie de copt și un tocător de lemn. Lăsați-o până a doua zi și apoi o puteți tăia.

Cea mai rapidă rețetă de Cheesecake, pentru Revelion

O altă rețetă foarte rapidă este cea de Cheesecake. În aproximativ 10 minute se prepară și se dă la cuptor.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

1 kg brânză de vaci

5 ouă

200 g zahăr

2 plicuri de pudding de vanilie

zeamă și coaja de la o lămâie

Pentru ornat

frișcă

1 plic zahăr vanilat

zahăr după gust

3, 4 linguri dulceață (de preferat acrișoară)

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați bine. Folosiți mixerul. Trebuie să obțineți un aluat dens.

Acesta se toarnă într-o tavă rotundă cu pereții detașabili, care a fost unsă în prealabil cu unt. Se introduce la cuptor pentru aproximativ o oră.

Se lasă la rece și apoi se scot pereții tăvii.

Amestecați frișca cu zahărul vanilat și întindeți-o pe cheesecake. Puneți dulceața în mijloc.

Lămâiță glazurată, prăjitură pentru masa de Revelion

Ultima rețetă de prăjitură este extrem de simplă și în aproximativ 10 minute este gata pentru a merge la cuptor.

Ingrediente (cantitățile prezentate sunt pentru șase porții)

140 g făină

150 g zahăr

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

un praf de sare

2 ouă

2 linguri de iaurt

3 linguri ulei

coajă de la 2 lămâi

3 linguri zeamă de lămâie

Ingrediente pentru glazură

150 g zahăr pudră

coajă de lămâie

2-3 linguri zeamă de lămâie

Cum se prepară Lămâița glazurată

În mai puțin de 10 minute blatul este gate. Nu uitați să preîncălziți cuptorul.

Toate ingredientele pentru blat se pun într-un castron și se amestecă bine. Se poate folosi și mixerul. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă compoziția. Se introduce la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

În acest timp pregătiți glazura. Peste zahărul pudră se pune zeama de lămâie. Nu turnați toată cantitatea de suc, ci puțin câte puțin. Nu uitați să amestecați continuu. Glazura va avea la final o consistență mai lichidă decât mierea.

Prăjitura se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se glazurează și se dă din nou la rece pentru 30 de minute. Apoi se taie și se poate servi.

ADVERTISEMENT