News

Rețineri într-un dosar cu medici acuzați că ar fi falsificat certificate de deces. Oamenii dădeau mită să grăbească procedura

Un medic, un îmbălsămător și doi intermediari au fost reținuți de polițiștii din Capitală sub mai multe acuzații de fals și abuz în serviciu
19.11.2022 | 17:44
Retineri intrun dosar cu medici acuzati ca ar fi falsificat certificate de deces Oamenii dadeau mita sa grabeasca procedura
Șapte persoane au fost audiate în acest dosar. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că o rețea de medici completa certificate de deces în alb în schimbul unor sume de bani evitând astfel obligația de a merge personal să constate decesul.

Rețineri sub mai multe acuzații de fals

Poliția Capitalei a transmis sâmbătă că patru persoane au fost reținute într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că mai mulți medici ar fi completat parțial contra unor sume de bani certificate de deces, care erau ulterior completat de intermediari sau reprezentantul unei societăți comerciale cu activitate în domeniul de îmbălsămare.

Potrivit Agerpres, care citează surse din poliție, rețeaua s-a clădit în jurul unui îmbălsămător de la o companie de pompe funebre ce avea mai multe relații în lumea medicală. Oamenii apelau la acesta pentru a grăbi procedura de constatare a decesului.

ADVERTISEMENT

Astfel, medicii completau parțial, contra unor sume de bani, certificatele de deces și evitau în același timp obligația de a merge personal să constate decesul.

1.200 de certificate de deces completate astfel

Ulterior, certificatele de deces parafate de către medici erau completate cu data, ora și locul decesului de către reprezentantul companiei de pompe funebre împreună cu alți doi intermediari în această afacere.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii susțin că ar fi vorba de peste 1.200 de certificate de deces astfel completate.

În acest dosar au fost reținuți un medic, îmbălsămătorul companiei de pompe funebre și alți doi intermediari.

Poliția Capitalei a transmis sâmbătă că în acest dosar au fost desfășurate 13 percheziții domiciliare, fiind aduse la audieri șapte persoane.

ADVERTISEMENT

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 5, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT