Reţineri pe bandă rulantă în dosarul reţetelor false: 12 persoane au ajuns după gratii

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
22/09/2015, 12:37
Reţineri pe bandă rulantă în dosarul reţetelor false: 12 persoane au ajuns după gratii

Reţineri pe bandă rulantă în dosarul mafiei reţetelor false. 12 persoane au ajuns după gratii, pentru că decontau ilegal reţete fictive. Schema infracţională, formată din medici şi farmacişti din mai multe judeţe, a fost descoperită de procurorii DIICOT, care au efectuat zeci de percheziţii.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au descins la 59 de locuinţe, dar şi la sediile unor firme din Bucureşti şi din judeţele Brăila, Constanţa şi Vrancea. Vizaţi sunt 25 de medici şi farmacişti. Rând pe rând, suspecţii au fost duşi la audieri.

Potrivit DIICOT, reţeaua era coordonată de administratorul unui lanţ de farmacii, Titi Sgârcitu, aflat după gratii pentru acte de violenţă. În acest dosar a fost adus la audieri şi şeful Penitenciarului Focşani, Adrian Iacob, care este bănuit că l-ar fi ajutat pe Sgârcitu să obţină transferul la închisoare pe care o conduce.

Membrii grupării, printre care farmacişti, medici de familie şi medici generalişti, sunt acuzaţi că ar fi decontat în mod fraudulos sume mari de bani din Fondul de Asigurări Sociale de Sănătate. În perioada 2011-2015, aceştia ar fi prejudiciat statul cu 9 milioane de lei.

Ei riscă să îşi petreacă următorii ani după gratii pentru evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri, fraude informatice, abuz în serviciu, camătă, trafic de influenţă, dare de mită şi şantaj.

Sursă: www.realitatea.net

Închide ×