Sport

Retragerea din fotbal a lui Marius Lăcătuș, anunţată chiar de ziua lui: „Nu mai e interesat deşi avea oferte”. Exclusiv

Eroul Stelei de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a dezvăluit pentru FANATIK că Marius Lăcătuș nu își dorește să mai revină în fotbal, deşi avea oferte de a continua în "sportul rege".
05.04.2022 | 18:43
Retragerea din fotbal a lui Marius Lacatus anuntata chiar de ziua lui Nu mai e interesat desi avea oferte Exclusiv
Marius Lăcătuş, în perioada în care era antrenor la CSA Steaua.
ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei Steaua i-a făcut o urare specială cu ocazia zilei de naștere lui Emeric Ienei și Marius Lăcătuș, însă eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a fost ignorat complet.

Fostul mare portar al Stelei i-a transmis lui Marius Lăcătuș o urare specială cu ocazia împlinirii a 58 de ani și a explicat în exclusivitate pentru FANATIK de ce crede că „Fiara” nu se va mai întoarce niciodată în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Helmuth Duckadam, despre motivele pentru care Marius Lăcătuș nu vrea să mai audă de fotbal: „Cred că e singura explicație”

Helmuth Duckadam nu este deranjat de faptul că clubul de sub aripa MApN nu l-au sărbătorit cu ocazia împlinirii a 62 de ani: „Să fie sănătoși! Eu am vorbit cu colegii mei cu Lăcă, cu Gabi… Nu m-a deranjat cu nimic că nu mi-au urat „La mulți ani!” cei de la CSA Steaua. Dacă spui ceea ce crezi, câteodată supără. E strict problema lor”.

Fosta mare legendă a Stelei i-a făcut o urare specială lui Marius Lăcătuș: „Are telefonul închis. L-am sunat eu mai devreme să îi urez toate cele bune. Dar cu siguranță îl prind eu azi, chiar dacă nu mi-a răspuns. Ce poți să îi dorești în aceste vremeuri grele? Eu îi vreau să îi transmit în primul rând multă sănătate lui, familiei și viață lungă. E tot ce contează”.

ADVERTISEMENT

Cel mai important jucător din istoria Stelei însă nu își dorește să mai activeze în fotbalul românesc. Lăcătuș a dispărut din piesaj și este o apariție rară la TV sau în presă, iar ultimul contract ca antrenor l-a avut în vara lui 2019, chiar în Ghencea.

Helmuth Duckadam nu crede că Marius Lăcătuș va mai reveni în fotbalul românesc: „Nu cred că mai este interesat!”

Fostul coechipier al lui Marius Lăcătuș e destul de convins că „Fiara” nu va mai ocupa nicio funcție oficială în fotbal, deși a avut mai multe opțiuni în ultimii trei ani de zile: „Nu cred. (n.r. Doriți să îl revedeți în fotbal?) Nu cred că mai este interesat din câte știu eu! Dacă își dorească, cu siguranță o făcea. Avea oferte să meargă unde își dorește. Nu știu foarte multe detalii. Astea sunt deja intimități”.

ADVERTISEMENT

În opinia sa, Lăcătuș vrea să stea departe de scandalurile și problemele din fotbalul românesc: „El știe cel mai bine. A fost cel mai emblematic sportiv de la Steaua, dar la un moment dat ai nevoie și de liniște și nu mai vrei să fii în agitația asta care este acuma. Cred că e singura explicație. M-a sunat de ziua mea și chiar îmi zicea: ‘Știi că eu nu sunt cu astea, nu-mi place să apar’.

Helmuth Duckadam și Marius Lăcătuș
Marius Lăcătuș a împlinit pe data de 5 aprilie vârsta de 58 de ani. Sursă foto: colaj Fanatik

Helmuth Duckadam nu ar fi deranjat dacă CSA Steaua ar primi dreptul să promoveze în Casa Pariurilor Liga 1

CSA Steaua București face toate eforturile pentru a promova în acest sezon în Liga 1, iar „militarii” sunt dispuși să meargă și la TAS pentru a-și câștiga acest drept. Duckadam nu le poartă pică și nu are nimic împotrivă dacă FRF își va da acordul: „Eu le doresc multă baftă și să fie sănătoși! Să promoveze dacă le dă dreptul Federația și nu am nicio problemă”.

ADVERTISEMENT

Deși nu a fost sărbătorit de club, Helmuth Duckadam este invitat la fiecare meci de către CSA Steaua, prin intermediul lui Ștefan Iovan: „M-au invitat la meciurile de pe Ghencea. De fiecare dată m-a sunat Ștefan Iovan. M-a întrebat și la meciul cu Petrolul dacă vreau să vin. Era ziua mea de naștere și nu am putut să merg, dar probabil la un meci mai important o să merg”.

Helmuth Duckadam este deranjat de ce se întâmplă în fotbalul românesc și trage un semnal de alarmă pentru FRF și LPF: „Trebuie să ne spună cei de la federație ce se va întâmpla. Din păcate am văzut și aseară un meci care numai a fotbal nu semăna: Sepsi cu Academica Clinceni.

Până nu se pun la punct problemele de licențiere și să aduci dovezi că poți să duci campionatul la final, vom merge în continuare cu echipe ca Hermannstadt-ul care are probleme cu licența, dar poate să promoveze în Liga 1. Asta este situația, nu avem ce face! Federația și Liga decid.

  • 58 de ani a împlinit Marius Lăcătuș pe 5 aprilie
  • 3 ani au trecut de când Marius Lăcătuș a antrenat ultima oară

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Voluntari: 1,60 este cota pentru ”sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT