Sport

Retrogradarea lui Dinamo nu a fost o întâmplare! Evoluții dezastruoase în SuperLiga pentru „groparii câinilor”

Dinamo a retrogradat în premieră în Liga 2 Casa Pariurilor, însă acest lucru nu mai e o surpriză dacă ne uităm la evoluțiile foștilor „câini” transferați în SuperLiga.
01.10.2022 | 10:37
Retrogradarea lui Dinamo nu a fost o intamplare Evolutii dezastruoase in SuperLiga pentru groparii cainilor
Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria clubului 74 de ani. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Pentru mulți oameni de fotbal și microbiști retrogradarea lui Dinamo a fost o mare surpriză, dar dacă analizăm evoluțiile jucătorilor care au „îngropat” echipa în barajul cu U Cluj putem avea o „revelație”.

Evoluții dezamăgitoare ale jucătorilor care au retrogradat Dinamo pentru prima oară în istorie

Marea majoritate a jucătorilor lui Dinamo și-au găsit contracte în SuperLiga, însă evoluțiile lor au lăsat de dorit. FANATIK își propune să analizeze prestațiile „câinilor”, post cu post, lucru care va demonstra că retrogradarea lui Dinamo nu a fost deloc o pură întâmplare, ci doar o consecință a valorii jucătorilor.

ADVERTISEMENT

Cum a arătat Dinamo în meciul tur de baraj cu Universitatea Cluj: Eșanu – Moura, Carp, Aloe, Filip (căpitan) – Pierret, Răuță – Borduşanu, Matei, Torje – Irobiso. Rezerve: Fara – A. Radu, Patriche, Jovanovic, Ivanov, A. Bani, Mihaiu, V. Morar. Antrenor: Dusan Uhrin.

Mihai Eșanu – transferat la Chindia Târgoviște, portarul de 24 de ani care a gafat în ambele meciuri de baraj, nu este nici măcar rezervă la dâmbovițeni.

Cristiano Figuiredo – portughezul nu și-a găsit nici acum echipă, deși și-a terminat contractul cu Dinamo de mai bine de două luni.

ADVERTISEMENT

Andrei Radu – fundașul stânga e și el în aceeași situație. Nu a vrut să mai continue la Dinamo în Liga 2 și să renunțe la salariul de 9.000 de euro pe lună. Nici până în ziua de azi nu și-a găsit echipă

Ricardo Grigore – În ultima etapă a intrat pe teren în minutul 2 la FC U Craiova 1948, a provocat un penalty și a fost înlocuit în minutul 70. În primele trei meciuri în Bănie a jucat doar 9 minute, iar în celelalte trei meciuri în care a fost titular a avut evoluții modeste.

ADVERTISEMENT

„Răzvrătitul” Steliano Filip nu și-a găsit nici acum echipă

Steliano Filip – e liber de contract de mai bine de două luni și jumătate de la despărțirea de Dinamo, iar fundașul stânga nu reușește să își găsească nicio echipă, după ce în iarnă a ratat în ultima clipă transferul la Mezokovesd.

Geani Crețu – Mijlocașul central a jucat un singur minut pentru Dinamo în Liga 2 și a fost împrumutat la FC Argeș, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. La primul meci a rămas pe bancă, iar cu Farul a intrat în ultimele 35 de minute.

ADVERTISEMENT

Antoni Ivanov – nu a vrut să mai continue la Dinamo. A semnat cu FC Botoșani pe 19 august. Mijlocașul defensiv a evoluat în patru meciuri pentru echipa lui Mihai Teja, iar în ultima partidă a fost înlocuit la pauză.

Cosmin Matei e singurul jucător al lui Dinamo care a confirmat

Cosmin Matei – este poate singurul jucător care a demonstrat că nu merita să retrogradeze în Liga 2, chiar dacă nu a rupt nici el gura târgului: 12 meciuri în acest sezon și Supercupa României cu Sepsi, în fața CFR-ului, când a și înscris. Un gol și o pasă decisivă în 7 meciuri în SuperLiga, un gol în Conference League cu Olimpija Ljubljana și un assist cu Djugardens.

Tot la Sepsi a ajuns și Jonathan Rodriguez, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Argentianul are 9 meciuri în acest sezon și e titular, însă evoluțiile sale au fost slabe.

Alexandru Răuță – fostul căpitan al „câinilor” a ajuns rezervă la nou-promovata Hermannstadt. Mijlocașul central are doar 147 de minute în șapte partide!

Robert Moldoveanu, eterna rezervă. Gabi Torje și Vlad Morar, nici măcar rezerve la meciul cu Petrolul

Robert Moldoveanu – a fost unul dintre cei mai constestați jucători ai lui Dinamo, iar Hagi spera să îl scoată din blocajul psihologic în care intrase la Dinamo. Doar patru meciuri, fără nicio realizare și rezervă la ultimele patru partide consecutive.

Andreas Mihaiu – Are foarte puține minute la Chindia Tâgoviște, însă a fost folosit în șapte partide și a reușit un gol chiar la debut cu Botoșani.

Gabi Torje – deși a reușit să marcheze cu Universitatea Craiova, când a reușit o „dublă”, și un gol cu FC Argeș, „Piticul” nu a fost oprit de Hagi în lot la meciul cu Petrolul. La fel s-a întâmplat și la alte două meciuri importante, cu CFR Cluj și FCSB.

Vlad Morar – a văzut și el meciul de la Ploiești din tribune. Atacantul are două goluri în șapte meciuri la Farul. În trei meciuri nici măcar nu a fost pe bancă.

Christian Irobiso – a avut o evoluție dezamăgitoare în meciul cu Farul și și-a lăsat echipa în zece oameni, după ce a văzut două galbene într-un minut (79). În 11 meciuri, vârful a jucat șapte și a reușit trei goluri.

Mirko Ivanovski  – a luat un roșu prostesc cu Chindia Târgoviște, ceea ce era să o coste pe Petrolul cele trei puncte. A jucat zece meciuri și a oferit două pase de gol.

Cum a arătat Dinamo la returul barajului cu Universitatea Cluj: Eșanu – Crețu, Carp, Aloe, A. Radu – Torje, Pierret, Grădinaru – Irobiso, Morar, C. Matei. Antrenor: Dusan Uhrin. Rezerve: Figueiredo, Moura, Jovanovic, Filip, Rodriguez, Bordușanu, Bani, Ivanovski.

Ce jucători au mai rămas la Dinamo din Liga 1 și ce s-a întâmplat cu jucătorii care au prins contracte în străinătate

Ovidiu Burcă mai are la dispoziție doar câțiva jucători care în sezonul trecut evoluau cu Dinamo în prima ligă: Răzvan Patriche, Gabriel de Moura, Antonio Bordușanu, Deniz Giafer, Ahmed Bani și Alin Buleică, ultimii doi fiind mai mult rezervă.

Ștefan Fara, Cătălin Măgureanu au rămas și ei la Dinamo împreună cu puștiul David Oncescu. Igor Jovanovic a preferat să joace în Liga 2 la FC Brașov, decât să continue în Ștefan cel Mare.

Cătălin Carp – e titular la UFA în liga a doua din Rusia și a jucat în toate cele nouă partide.

Baptiste Aloe – a jucat trei meciuri la Nancy în liga a treia din Franța. A suferit însă o ruptură de ligamente încrucișate și sezonul e în mare măsură compromis pentru el.

Balthazar Pierret – a ajuns la Rouen în liga a doua franceză. A jucat toate cele șapte meciuri și a marcat un gol cu FC Paris.

Dusan Uhrin a „îngropat-o” pe Dinamo, iar acum se bate la retrogradare în Cipru

Dusan Uhrin, considerat de jucători principalul responsabil pentru retrogradare, a ajuns la Karmiotissa, în prima ligă din Cipru.

Cehul e abia pe locul 12 după 4 etape, într-un campionat cu doar 14 echipe. La Karmiotissa îl are sub comanda sa pe Răzvan Grădinaru, fostul jucător al lui Dinamo, însă a bifat doar 45 de minute.

  • 13 foști jucători ai lui Dinamo din sezonul trecut au rămas la echipe din Liga 1
ADVERTISEMENT