Sport

Retrospectiva lui Nicolae Stanciu: „A fost un an frumos, dar dificil!”. În ce condiții vrea să plece din China. Video

Nicolae Stanciu și-a făcut retrospectiva anului 2022, despre care a spus că a fost frumos, însă dificil, ținând cont că a stat singur mult timp în China, departe de familie.
12.01.2023 | 00:12
Retrospectiva lui Nicolae Stanciu A fost un an frumos dar dificil In ce conditii vrea sa plece din China Video
Retrospectiva anului 2022 a lui Nicolae Stanciu. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Internaționalul român a spus și în ce condiții poate să plece din China și să revină în Europa, mutare care l-ar bucura pe „tricolor”.

Retrospectiva anului 2022 a lui Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu a vorbit despre cum a fost anul 2022 pentru el, într-un interviu oferit pentru FRF.ro, primind și premiul de „tricolorul anului 2022”:

ADVERTISEMENT

„Am avut mulți colegi foarte buni în carieră, dar cel mai bun a fost Lucian Sînmărtean. Reușita din penultima etapă, meci decisiv pentru obținerea titlului, a fost cea cu numărul 20 din lovitură liberă. Așa cum mi-a spus un prieten, cu tehnica de lovire a mingii te naști, nu o poți învăța.

Anul 2022 a fost un an foarte bun, mă refer la titlul câștigat și la trofeele individuale câștigate. Mă bucur, dar obiectivul meu nu e să primesc premii individuale, ci să câștig trofee cu echipa.

ADVERTISEMENT

A fost un an greu, dar mesajele fanilor m-au ajutat să merg mai departe, motiv pentru care le mulțumesc! Scopul nostru e să ajungem la Campionatul European și de-acolo să fim pregătiți pentru următoarea campanie”.

„Îmi doream să ajung și eu în luna iunie, când au fost meciurile naționalei în Liga Națiunilor, dar au trecut, am reușit în septembrie să facem două meciuri bune și cred că trebuie să rămânem cu impresia victoriei cu Bosnia, nu cu meciurile amicale din luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

Ar fi imposibil să descriu sentimentul pe care l-am avut când am ajuns în China și nu vreau să vorbesc mult despre partea asta a lucrurilor”, a mai spus Nicolae Stanciu.

VEZI VIDEO AICI

În ce condiții poate pleca Nicolae Stanciu din China

Nicolae Stanciu a continuat și a vorbit despre perioada petrecută în China, explicând că poate pleca dacă clubul va primi o ofertă avantajoasă pentru el, povestind și că a jucat împotriva brazilianului Oscar sau a lui Marouane Fellaini:

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros că mi-am făcut treaba, că am câștigat titlul și asta mă mulțumește și a îndulcit toată situația și faptul că am fost atâtea luni plecat de lângă familie.

Am jucat împotriva lui Oscar, care a fost la Chelsea, mai era și Fellaini. Diferența am făcut-o în prima parte a sezonului, când nu eram luați în seamă, fiind o echipă nou-promovată”.

„Dacă clubul din China va primi o ofertă bună și vor decide că e bine și pentru ei și pentru mine cu siguranță voi fi bucuros.

Pe mine cel mai mult m-a impresionat Lucian Sînmărtean, era o plăcere să-l privești și era un profesionist adevărat. La fel pot spune și despre Alex Chipciu, e unul dintre cei mai profesioniști jucători pe care i-am întâlnit”, a mai spus Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT