Sport

Manșa retur a optimilor de finală ale Europa League. Manchester United și Juventus, calificări lejere. Arsenal, eliminată de Sporting Lisabona. Video

Faza optimilor de finală ale Europa League s-a încheiat cu calificările scontate ale lui Manchester United și Juventus, dar și cu eliminarea surprinzătoarea a lui Arsenal.
16.03.2023 | 23:39
Mansa retur a optimilor de finala ale Europa League Manchester United si Juventus calificari lejere Arsenal eliminata de Sporting Lisabona Video
ADVERTISEMENT
16-03-2023
20:05

Rezultatele meciurilor disputate de la 22:00

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Arsenal – Sporting Lisabona 1-1 (Xhaka 19 / Pedro Goncalves 62), 3-5 la loviturile de departajare (în tur 2-2)
  • Ferencvaros – Leverkusen 0-2 (Diaby 3, Adli 81) (în tur 0-2)
  • Real Sociedad – AS Roma 0-0 (în tur 0-2)
  • Saint Gilloise – Union Berlin 3-0 (Teuma 18, Lazare Amani 63, Lapoussin 90+3) (în tur 3-3)
16-03-2023
17:44

Rezultatele meciurilor disputate de la 19:45

Vezi aici cele mai interesante faze

  • Freiburg – Juventus 0-2  (Vlahovic 45 pen., Chiesa 90+5) (în tur 0-1)
  • Betis Sevilla – Manchester United 0-1 (Rashford 56) (în tur 1-4)
  • Feyenoord – Șahtior Donețk 7-1 (Gimenez 9, Kokcu 24, 38, Idrissi 49, 60, Jahanbakhsh 64, Danilo 67 / Kelsy 87) (în tur 1-1)
  • Fenerbahce – FC Sevilla 1-0 (Valencia 41 pen.) (în tur 0-2)

Joi, 16 martie, au loc partidele din returul optimilor de finală ale Europa League. Sunt foarte multe meciuri interesante, pentru că exceptând succesul clar al lui Manchester United cu Betis Sevilla, 4-1, toate celelalte partide s-au încheiat cu rezultate care nu asigură calificarea. Bine, nici la Sevila nu se poate vorbi sută la sută de calificarea lui United, pentru că s-au mai văzut chiar și sezonul trecut răsturnări de scor greu de crezut, dar aici probabilitatea ca englezii să avanseze în sferturi este cea mai mare. Cele mai interesante partide sunt Freiburg – Juventus, în tur 0-1, și Arsenal – Sporting Lisabona, în tur 2-2.

Freiburg – Juventus și Arsenal – Sporting Lisabona, meciurile vedetă din returul optimilor de finală ale Europa League

Juventus a învins greu pe teren propriu pe Freiburg, o echipă germană foarte ambițioasă, care a și marcat, dar golul a fost anulat prin analiza VAR. Returul din Germania se anunță unul foarte greu pentru torinezi, care după penalizarea de 15 puncte din Serie A au ca nou obiectiv câștigarea Europa League, pentru a prinde în acest fel loc de Champions League sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

La Londra, tunarii lui Mikel Arteta pleacă favoriți după egalul de la Lisabona, Sporting conducând la un moment dat cu scorul de 2-1. Leii verzi promit însă că vin la Londra nu pentru turism, ci pentru a încerca o mare surpriză, mai ales că Arteta a reiterat după victoria cu Fulham că prioritatea rămâne lupta la titlu cu Manchester City.

ora 19:45

  • Freiburg – Juventus (în tur 0-1)
  • Betis Sevilla – Manchester United (1-4)
  • Feyenoord – Șahtior Donețk (1-1)
  • Fenerbahce – FC Sevilla (0-2)
ADVERTISEMENT

ora 22:00

  • Arsenal – Sporting Lisabona (2-2)
  • Ferencvaros – Leverkusen (0-2)
  • Real Sociedad – AS Roma (0-2)
  • Saint Gilloise – Union Berlin (3-3)

Cine transmite la TV partidele Freiburg – Juventus și Arsenal – Sporting Lisabona din returul optimilor de finală ale Europa League

Sunt foarte multe jocuri realmente interesante în returul optimilor de finală ale Europa League, dar cum această competiție aparține în exclusivitate, ca difuzare, numai trustului Pro, vom putea viziona doar două dintre aceste partide, una de la ora 19:45 și alta de la ora 22:00, ceea ce înseamnă că din Conference League acum nu se va transmite niciun joc, după ce în tur am putut urmări Lazio – AZ Alkmaar, dar jucat anticipat, marți, 7 martie, în loc de joi, 9 martie.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, din returul optimilor de finală ale Europa League postul Pro Arena a ales să transmită în direct de la ora 19:45 confruntarea Freiburg – Juventus, iar de la ora 22:00 meciul de la Londra, dintre Arsenal și Sporting Lisabona, care sunt, într-adevăr, capete de afiș, dar mai au un atu favorabil, faptul că ecuația calificării e departe de a fi fost rezolvată.

  • ora 19:45 Freiburg – Juventus (PRO Arena)
  • ora 22:00 Arsenal – Sporting Lisabona (PRO Arena)

Freiburg – Juventus și Arsenal – Sporting Lisabona sunt capetele de afiș  în returul optimilor de finală din Europa League

Antrenorul torinezilor, Massimiliano Allegri, a recunoscut la finalul meciului tur că Freiburg a fost un adversar mult mai dificil decât își închipuise el și a spus că în Germania pe Juventus o va aștepta o partidă și mai grea. Și are mare dreptate mai ales și pentru faptul că bianconerii vor avea absențe importante: veteranul Bonucci în apărare, Di Maria și Pogba în compartimentul median și Milik în atac.

ADVERTISEMENT

La Londra se joacă returul dintre Arsenal și Sporting Lisabona. Partida pornește de la scorul de 2-2, în primul meci tunarii deschizând scorul pentru ca apoi leii din Lisabona să preia conducerea și în final să fie egal. Ar fi posibil ca Mikel Arteta să lase pe bancă doi-trei titulari, pentru a avea lotul complet duminică, la derby-ul londonez cu Crystal Palace. Oricum va lipsi, accidentat, unul dintre oamenii importanți din atac, Eddie Nketiah.

Istvan Kovacs arbitrează returul dintre Real Sociedad și AS Roma

În afara celor două partide amintite mai avem meciuri care pot fi și spectaculoase și care pot produce răsturnări de scor. Partida de la San Sebastian, dintre Real Sociedad și AS Roma a fost încredințată arbitrului român Istvan Kovacs. Italienii s-au impus cu 2-0 în tur, dar recentul black-out suferit acasă în Serie A, un haluncinant 3-4 cu Sassuolo, demonstrează că echipa lui Jose Mourinho are multe puncte vulnerabile care pot fi speculate. Roma va fi fără accidentații Belotti, Pellegrini și Solbakken.

Foarte spectaculos, poate cel mai spectaculos, a fost în tur jocul dintre Union Berlin și Saint Gilloise. A fost în final 3-3, cu o cursă de urmărire a germanilor, care au egalat de la 0-2 și pe final de la 2-3. Belgienii au fost ucigători pe contraatac, dar antrenorul berlinezilor spune că acum știe totul despre adversar și merge la Bruxelles pentru calificare.

ADVERTISEMENT