Sport

Revanșa “câinilor”! FCSB, prestație lamentabilă în fața rivalei. Cronica derby-ului decis de Adam Nemec

10.02.2021 | 22:32
Revansa cainilor FCSB prestatie lamentabila in fata rivalei Cronica derbyului decis de Adam Nemec
ADVERTISEMENT

Dinamo și-a luat revanșa în fața celor de la FCSB reușind să câștige cu 1-0 derby-ul din optimile Cupei Românei. Unicul gol al meciului a fost marcat de Adam Nemec în minutul 55, iar FCSB a arătat prea puțin pentru o echipă care își propune să câștige toate trofeele interne, chiar dacă Petrea a jucat cu rezervele. Dinamo a avut mai mult inițiativa, a avut ocaziile mai mari și s-a calificat meritat în sferturi. 

Dinamo – FCSB, jucat într-o atmosferă de primăvară… în februarie!

La fix o săptămână de la derby-ul din campionat, Dinamo și FCSB s-au întâlnit din nou pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare, de această dată în optimile de finală a le Cupei României. După ce săptămâna trecută, suporterilor le-a fost interzis să se strângă în grupuri și să aștepte echipa, de această dată a fost liniște pe străzile din jurul stadionului.

ADVERTISEMENT

Cu 10 grade mai mult în termometre față de meciul din campionat, confruntarea s-a desfășurat într-o atmosferă de primăvară. N-a mai fost nevoie de geci groase pentru oamenii de pe margine, iar gazonul s-a prezentat într-o stare mult mai bună decât în urmă cu o săptămână.

FCSB cu rezervele, Dinamo cu titularii!

Ovidiu Popescu a fost clientul reprezentanților DDB din tribune, aceștia spunând că îi vor trimite factura de 500 de euro pentru panoul de la vestiare pe care l-a spart după victoria cu 1-0 din campionat.

ADVERTISEMENT

Cei doi antrenori au avut abordări diferite. Toni Petrea a hotărât să abordeze cu rezervele derby-ul, folosind doar doi jucători din formula de start din campionat: Andrei Vlad și Adrian Șut. De cealaltă parte, Jerry Gane a trimis în teren cea mai bună echipă.

“Câinii”, mai activi în start de meci! Nepomuceno, ratangiul de serviciu

Iar în startul meciului Dinamo a avut mai mult inițiativa. Fabbrini și Nemec au avut câteva acțiuni consistente, însă poarta lui Andrei Vlad nu a fost pusă în pericol. FCSB s-a mulțumit în debut să lovească pe contraatac și a tras primul șut pe poarta lui Eșanu după un sfert de oră prin Oaidă.

ADVERTISEMENT

Replica lui Dinamo nu s-a lăsat așteptată și Adam Nemec a trimis o lovitură de cap periculoasă, reținută de Andrei Vlad. În minutul 23, Dinamo a ratat o nouă șansă bună. Nepomuceno a tras slab din poziție foarte bună, iar “câinii” au arătat un alt joc față de confruntarea din campionat.

Răzvan Oaidă a ratat ocazia reprizei!

FCSB a dat semne de revenire după două acțiuni periculoase la poarta lui Eșanu. Niță a avut o incursiune incisivă în partea stâmgă, balonul fiind scos în corner, iar în minutul 30, Oaidă a tras peste poartă din poziție bună.

ADVERTISEMENT

Răzvan Oaidă a ratat cea mai mare șansă a reprizei. Adrian Niță a avut o nouă incursiune energică în partea stângă și a scos perfect în centru, însă Oaidă a tras peste poartă deși a fost singur singurel, în poziție centrală, la 10 metri de poarta lui Eșanu.

Adrian Niță, supriza plăcută a FCSB-ului! A arat banda stângă

Tânărul Adrian Niță și-a continuat cursele în banda stângă și după ocazia mare ratată de Oaidă, liniile FCSB-ului au stat mai sus. Dinamo a cedat inițiativa și roș-albaștrii au fost mai periculoși în final de repriză.

La pauză, FCSB a efectuat numai puțin de trei schimbări. La roș-albaștrii au intrat Florin Tănase, Florinel Coman și Darius Olaru în locul lui Alex Buziuc, Adrian Șut și Ionuț Vînă. La “câini” a intrat Jonathan Morsay, în locul lui Magaye Gueye.

Ratarea uriașă a lui Morsay a anunțat golul lui Nemec!

Dinamo a ratat prima șansă a reprizei. Șutul lui Adam Nemec a fost deviat câțiva centimetri peste poartă de defensiva adversă. Ofensiva dinamovistă a continuat și nou intratul Morsay a scăpat singur cu Vlad.

Prima dată a trimis în portar, însă mingea a ricoșat înapoi la suedez, care a trimis alături, deși poarta era goală. Începutul părții secunde a fost încins. FCSB a încercat să contraatace tăios, însă Olaru și Niță au finalizat slab două șanse bune.

Echilibrul de pe tabelă s-a rupt în minutul 55 când Adam Nemec a marcat după o centrare a lui Paul Anton. Andrei Vlad a plonjat, însă nu a putut să scoată mingea trimisă de atacantul dinamovist.

Florin Tănase, singurul om de la FCSB care a creat pericol!

FCSB a fost groggy după gol și Adam Nemec a mai ratat o ocazie bună. Jocul la creație al roș-albaștrilor a suferit și Dinamo a continuat să aibă inițiativa. FCSB a epuizat în minutul 66 când Dragoș Nedelcu i-a lăsat locul lui Vukusic.

În ciuda celor cinci schimbări efectuate într-un interval de 20 de minute, jocul FCSB a fost inconsistent. Florin Tănase a avut o pasă luminoasă la Vulkusic, însă atacantul croat s-a precipitat și a centrat moale pentru Coman.

În afara paselor inteligente lui Florin Tănase, jocul de atac al roș-albaștrilor a fost inexistent. Vukusic a fost capăt de linie pentru mai multe acțiuni, în timp ce Florinel Coman a atins rareori mingea.

Darius Olaru putea aduce egalarea cu 5 minute înainte de final, însă șutul mijlocașului a fost scos în corner de Eșanu. Finalul de meci a fost animat doar de o lovitura liberă pe care FCSB a avut-o în apropierea porții lui Eșanu. Însă, roș-albaștrii putut da nicio replică și Dinamo a obținut calificarea în sferturi.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Hermannstadt: 1,47 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT