Sport

Revanșa! CSM București se impune în meciul cu Ferencvaros și își face calculele pentru sferturi! Neagu, Cvijic și Lekic au strălucit la “tigroaice”

21.02.2020 | 23:30
Revansa CSM Bucuresti se impune in meciul cu Ferencvaros si isi face calculele pentru sferturi Neagu Cvijic si Lekic au stralucit la tigroaice
ADVERTISEMENT

CSM București a reușit să obțină al treilea succes la rând în grupele principale din EHF Champions League. Echipa lui Adi Vasile și-a luat revanșa în fața unguroaicelor de la Ferencvaros și s-au impus cu scorul de 27-24, la capătul unui meci în care formația bucureșteană a fost în permanență în avantaj, însă cu multe momente în care a trăit periculos. 

Revanșa! CSM București se impune în meciul cu Ferencvaros. Atmosferă incendiară în Sala Polivalentă

Sala Polivalentă a fost plină vineri seara la confruntarea dintre CSM București și Ferencvaros. Maghiarele au învins în tur la 10 goluri, complicând teribile calculele CSM-ului pentru sferturile de finală. Toată această săptămână “revanșa” a fost cuvântul de ordine la “tigroaice”, care până acum nu au înregistrat nicio înfrângere în Liga Campionilor în propriul “fief”.

ADVERTISEMENT

Meciul a început într-o manieră electrizantă, CSM având suportul unei săli pline, dar și al unei galerii dotate cu tobe, vuvuzele și un uriaș steag “tricolor”, arborat în întreaga peluză de la Polivalentă înainte de începutul confruntării.

Cristina Neagu a dat tonul încă din primul minut, iar Jelena Grubisic, cea care și-a prelungit contractul cu o zi înainte și-a intrat rapid în ritm și a avut trei intervenții în începutul meciului. Cu toate acestea, meciul nu a fost simplu pentru CSM București, care s-a desprins greu de unguroaice.

ADVERTISEMENT

Neagu, Cvijic şi Lekic, “locomotivele” CSM-ului cu Ferencvaros

Ferencvaros s-a ținut scai de CSM în debutul meciului și chiar a condus deseori în prima parte la un gol. Cea mai periculoasă jucătoare a oaspețelor a fost Lukacs, care a depășit în deseori apărarea adversă. Astfel, unguroaicele au reușit să conducă în cinci rânduri, dar toate în start de meci: de la 5-4 până la 9-8.

Apoi, CSM București a reușit să domine și intrarea Draganei Cvijic pe teren în finalul primei reprize a fost de bun augur. Pivotul sârb a făcut ravagii în apărarea adversă, având forța să se înfrunte cu câte trei jucătoare adverse. Când nu marca, Cvijic reușea foarte bine să creeze spații pentru Neagu și Lekic, principalele “guri de foc” ale vicecampioanei României.

ADVERTISEMENT

Finalul de repriză a aparținut echipei lui Adi Vasile, care a gestionat foarte bine jocul și a reușit să se desprindă pentru prima dată în meci la trei goluri chiar cu câteva secunde înaintea pauzei: 16-13 și jucătoarele au intrat cu zâmbetul pe buze la cabine.

Ferencvaros s-a ţinut scai de CSM şi în repriza a doua!

Însă, Ferencvaros nu a cedat în partea secundă, ba mai mult a forțat revenirea în câteva situații. Unguroaicele au fost mai mereu cu un pas în urma CSM-ului, care datorită lui Neagu, Cvijic și Lekic au reușit să răspundă rapid în momentul în care jocul era la limită. Și diferențele nu au fost deloc mari.

ADVERTISEMENT

Momentul critic a fost cu mai puțin de 10 minute înainte de final, când CSM București a rămas cu un gol avans: 23-22. Neagu și-a luat în serios rolul de lider și i-a dat un assist foarte bun pivotului Cvijic, are a reușit să risipească tensiunea cu câteva goluri în momente importante.

Unguroaicele s-au precipitat în finalul meciului și au greșit mult. Ferencvaros a ratat câteva șanse importante în ultimele momente de a pune măcar presiune, însă CSM a reușit să profite de precipitarea maghiarelor și și-a asigurat victoria fără ca fanii ei să tremure în ultimele minute. Două puncte importante și CSM București ajunge la trei victorii la rând în Champions League.

Prezenţa aproape garantată în sferturile de finală! Echilibru la vârf: patru echipe cu 9 puncte

După meci au început calculele. Cu această victorie, CSM București mai are nevoie de 1 punct în meciurile cu Metz și Vipers pentru a se califica în sferturile de finală. Doar că, echipa lui Adi Vasile nu vrea să joace cu Gyor în această fază şi pentru asta are nevoie de cât mai multe puncte şi de un loc cât mai sus în grupă.

La vârf este un echilibru perfect. După victoria CSM-ului sunt patru echipe cu câte 9 puncte, dar “tigroaicele” sunt singurele cu meci în plus: Metz, Rostov, Esbjerg şi CSM Bucureşti sunt în proporţie covârşitoare în sferturi, dar locul din clasament va fi stabilit după ultimele două etape.

“Mă bucur că am rămas şi se vede că încet, încet arătăm ca o echipă adevărată”

CSM Bucureşti se pregăteşte de cel mai greu meci din grupele principale, returul de la Metz de săptămâna viitoare. Echipa campionului mondial Emmanuel Mayonnade nu a pierdut pe teren propriu, însă vrea să îşi ia revanşa după eşecul de la Polivalentă: 27-32. Ultimul meci al CSM-ului va fi acasă împotriva lui Vipers Kristiansand.

“Nu am stat foarte mult pe gânduri, am vorbit despre prelungirea contractului încă de la revenire. Mă bucur că rămân în continuare, cred în această echipă, cred că putem forma o echipă care să se bată din nou la Liga Campionilor. Mă bucur că am rămas şi se vede că încet, încet arătăm ca o echipă adevărată”, Cristina Neagu

“O să îmi lipsească foarte mulţi aceşti fani. Nicăieri nu cred că voi găsi această atmosferă ca şi la Sala Polivalentă. M-am gândit mult dacă să rămân sau să plec, însă am decis să semnez cu Buducnost. Eu sunt o persoană obişnuită cu schimbările şi acolo voi avea mai puţine meciuri, am familia aproape, prietenii. Dar mi-a fost greu să iau această decizie”, Andrea Lekic

“Era foarte important să câştigăm meciul. Revanşa îţi dă foarte multă energie. Mă bucur foarte mult că am câştigat. Mai avem două meciuri foarte importante, sperăm să ne calificăm în sferturi de pe un loc cât mai bun”, Adrian Vasile

  • 8 goluri a marcat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a meciului
  • 9 puncte are CSM Bucureşti în grupele principale din EHF Champions League

 

ADVERTISEMENT