Sporturi

Fury a renunţat la centuri după scandalul “cocaina”: “Aşa e normal”

UPDATE, ora 13 octombrie, 11:55 / Tyson Fury a decis să renunţe la toate cele trei centuri pe care le deţinea la categoria grea, după ce a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină....
13.10.2016 | 12:05
Fury a renuntat la centuri dupa scandalul cocaina Asa e normal

UPDATE, ora 13 octombrie, 11:55 / Tyson Fury a decis să renunţe la toate cele trei centuri pe care le deţinea la categoria grea, după ce a fost depistat pozitiv pentru consum de cocaină. Britanicul este convins că îşi va demonstra nevinovăţia, dar precizează că pentru moment are nevoie să se recupereze, atît din punct de vedere fizic, cît şi psihic, după scandalul în care a fost implicat.

“Este o nouă provocare în viaţa mea, şi sînt convins că totul se va termina cu bine. Pentru binele boxului, dar şi pentru că aşa este normal. Este adevărat că am cîştigat centurile în ring, şi corect ar fi fost să le pierd tot în ring. Dar pentru următoarea perioadă nu voi putea să-mi apăr preţioasele centuri, astfel că am decis să renunţ la ele, deşi mi-a fost foarte greu”, a declarat Fury.


UPDATE, ora 14:31 / Britanicul Tyson Fury e la un pas să piardă şi a doua centură mondială din cele trei pe care le-a obţinut la meciul cu Wladimir Klitschko. 

WBO a anunţat într-un comunicat oficial că Fury are 10 zile la dispoziţie pentru a argumenta de ce nu ar trebui să îi fie luat titlul din cauza inactivităţii sau consumului de substanţe interzise. Cel mai probabil, după cele 10 zile Fury va rămîne şi fără acest titlu.

Tyson Fury a pierdut deja un titlu mondial, cel al versiunii IBF, dupa ce a refuzat să lupte împotriva challengerului obligatoriu, însă deţine în continuare centurile cu diamante WBO şi WBA.


UPDATE, ora 17:48 / Tyson Fury se joacă de-a retragerea. După ce a anunţat că va renunţa la box, Fury a revenit cu o postare pe o reţea de socializare prin care spune că nu scapă lumea uşor de el: 

“Hahahaha, credeaţi că vă puteţi debarasa de Gipsy King atît de uşor! Sînt aici pentru a rămîne. Cel Mai Mare doar vă arată cum e media”, scrie din nou Fury pe Twitter.


UPDATE, 3 octombrie, ora 17:30 / Campionul mondial al greilor, Tyson Fury, a decis să se retragă din box la cîteva zile distanţă după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină. Britanicul a anunţat retragerea pe Twitter:

“Boxul este lucrul cel mai trist la care am participat, toate, mizerii adunate, eu sînt cel mai mare şi gata, m-am retras”, a scris Fury.

Specialiştii din lumea boxului spun că Tyson Fury a luat o decizie strategică, lăsîndu-i pe Deontay Wilder, Anthony Joshua şi Wladimir Klitschko să se bată între ei pentru centura mondială şi va reveni pentru un meci de titlu.


UPDATE, ORA 22:45. Prima reacţie după ce Tyson Fury a fost depistat pozitiv cu cocaină i-a aparţinut ui Bernd Boente, agentul lui Vladimir Kliciko. Acesta l-a desfiinţat pe sportivul britanic!

”Dacă este adevărat, Fury este cel mai nedemn campion din istoria categoriei grele. Asta explică multe, dar e ceva teribil pentru box. Este cel mai dezgustător campion din toate timpurile. Nu uitaţi că asta vine la pachet şi cu acele comentarii anti-semite”, a spus agentul.


Tyson Fury, campionul absolut al ”greilor” din box, a fost depistat pozitiv cu cocaină, anunţă ESPN. Cel care l-a învins în urmă cu aproape un an pe Vladimir Kliciko, riscă să-şi piardă toate centurile dobîndite după lupta cu sportivul din Ucraina! La un test din 22 septembrie, medicii care au făcut analizele au constatat că sportivul consumase cocaina, aceeaşi substanţă care l-a suspendat şi pe Adrian Mutu în 2004.

Împotriva şanselor

Era 28 noiembrie, 2015. Seara era una palidă, lipsită de orice căldură, însă în interiorul arenei din Dusseldorf lucrurile erau atît de fierbinţi, încît n-ai fi spus că în două zile vine iarna. Vladimir Kliciko şi Tyson Fury se întîlneau într-un meci cu trei centuri mondiale pe masă: IBF, WBA şi WBO. Fury reuşea să-l învingă la puncte pe Kliciko! ”Vladimir a fost un mare campion, dar tuturor ne vine vremea. Începe o nouă eră. Voi fi cel mai carismatic campion de la Muhammad Ali!”, spunea Tyson Fury după ce l-a învins pe Kliciko şi i-a luat acestuia toate cele 3 centuri mondiale. La nici un an de la acel eveniment, luptătorul britanic a fost depistat pozitiv cu cocaină la un test pe 22 septembrie. Asta după o mulţime amînări ale revanşei contra ucrainianului, folosind ca scuză accidentările. Ceva se întîmpla cu Fury, psihicul nu a fost la nivelul corpului. A cedat şi s-a drogat! Este doar o chestiune de timp pana ce acesta îşi va pierde centurile, după ce IBF i-a retras deja centura din cauza faptului că a refuzat să lupte cu challenger-ul obligatoriu.

Născut prematur la şase luni!

Tyson Fury s-a născut pe 12 august 1988, la Manchester, într-o familie de ţigani nomazi, originari din Irlanda. S-a grăbit să vină pe lume la numai şase luni şi doctorii i-au dat şanse mici să supravieţuiască. Împotriva şanselor, aşa cum a fost şi victoria contra lui Vladimir,  Fury a supravieţuit. Mama sa a trecut printre 14 sarcini de-a lungul vieţii, iar Tyson a fost doar al 4-lea copil care a supravieţuit! Tatăl său nu a ţinut cont de pronosticurile pesimiste ale medicilor şi a prezis că fiul său, care cîntărea mai puţin de 500 de grame la naştere, va continua tradiţia familiei în box! Numele i l-a dat după celebrul campion american al greilo. Într-un fel i-a transmis şi lucrurile negative, tatăl lui Fury fiind un alcoolic, care şi-a petrecut o parte din viaţă în spatele gratiilor.

Interviul controversat despre Apocalipsă

Chiar dacă a reuşit de-a lungul carierei cîteva victorii importante, Tyson Fury s-a făcut mai degrabă remarcat printr-un interviu pe care l-a oferit pentru site-ul Daily Mail. Cu două luni înainte să devină campion al greilor, Fury era ocupat cu previziuni sumbre. Anticipa chiar venirea diavolului şi a Apocalipsei. „Trei lucruri vor duce în cele din urmă la Apocalipsă. Primul dintre ele este faptul că homosexualitatea a devenit legală în foarte multe ţări. Al doilea ar fi faptul că lumea a început să accepte avortul ca pe ceva normal. Urmează să se legalizeze şi pedofilia, veţi vedea. Veţi spune că aberez, dar gîndiţi-vă la altceva. Cine şi-ar fi imaginat în anii ’50 sau ’60 că primele două vor deveni legale? Veţi vedea că va urma şi pedofilia. Se va întîmpla asta, iar diavolul va veni pe pămînt cu Apocalipsa. Chiar dacă unii mă vor critica pentru aceste lucruri pe care le spun, aceasta este credinţa mea, bazată pe ceea ce scrie în Biblie”, a declarat Tyson Fury.

200.000 de lire a pariat Fury pe victoria sa, la paritate cu un unchi. Şi i-a luat banii pînă la ultimul cent!

4,7 milioane de euro a luat Fury după meciul cu Kliciko, sumă ce reprezintă bursa de meci (2,5 milioane) plus cota parte din drepturile de imagine

500 de grame cîntărea Fury la naştere. Acum la cei 28 de ani ai săi cîntăreşte 117 kilograme!

Întrebaţi orice membru al familiei mele. Noi mereu am ştiut că voi ajunge campion mondial. Ăsta a fost destinul meu. Îmi aduc aminte cînd eu şi fratele meu Shane ne băteam în bucătărie şi foloseam prosoape ude în loc de mănuşi”, povesteşte Tyson.