Fotbal intern

DINAMO. Revedere după 15 ani. Povestea copilului nevăzător ajutat de Contra

Un fan al echipei FC Dinamo Bucureşti are o poveste de viaţă impresionantă. În vremea când George Andrei avea 4 luni şi jumătate a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală scumpă, în...
25.05.2017 | 10:26
DINAMO Revedere dupa 15 ani Povestea copilului nevazator ajutat de Contra

Un fan al echipei FC Dinamo Bucureşti are o poveste de viaţă impresionantă. În vremea când George Andrei avea 4 luni şi jumătate a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală scumpă, în Belgia, pentru dezlipirea de retină, iar cel care a sărit în ajutorul lui a fost Cosmin Contra.

Contra a plătit operaţia

În urmă cu 15 ani “Guriţă” a aflat despre povestea lui George Andrei şi a cerut toate detaliile pentru a achita integral suma.

Acum, la 15 ani distanţă, George Andrei şi Cosmin Contra s-au întâlnit la finala Cupei Ligii.

“Vreau s-o spun pentru ca toată lumea să afle cât de nobil este Cosmin Contra. Nu aveam banii necesari operaţiei în 2002, 6.000 de euro. Era o sumă uriaşă, atât costa o garsonieră în Bucureşti. Cosmin era în cantonamentul echipei naţionale, dar a citit povestea lui George. A sunat la redacţie, a cerut detalii, a zis că achită integral suma. Cosmin şi-a sunat soţia, care era în Spania, iar dânsa a fost la bancă pentru a depune banii. Numărul contului era greşit, dar dânsa n-a renunţat. A stat peste o oră la bancă până s-a rezolvat tot!”, s-a destăinuit tatăl lui George, Mircea, pentru gsp.

George Andrei este nevăzător, iar fotbalul îi aduce multă bucurie. Tânărul în vârstă de 15 ani are şi trei favoriţi în lotul pregătit de Cosmin Contra: Sergiu Hanca, Adam Nemec şi Dan Nistor.

“M-am îndrăgostit de Dinamo şi de fotbal ascultând mai multe meciuri în faţa televizorului. Pe stadion este însă totul mult mai intens, chiar şi decât la un concert. Acolo, chiar dacă nu văd publicul în faţa ochilor, mi-i imaginez pe oameni că sunt fericiţi şi aplaudă. La fotbal, emoţiile sunt mai mari. Înţeleg când echipa joacă bine sau când nu e aşa. Fotbalul îmi oferă energie pentru viaţă şi pentru muzica pe care o creez. Cânt la pian, fac şi canto, încerc să compun şi melodii frumoase. Am canal de youtube, pagină oficială de Facebook, am cântat şi pe scenă cu Voltaj. Vreau să fiu pianist. Muzica mă împlineşte”, a mărturisit George pentru aceeaşi publicaţie.

Invitat de Contra la antrenamentele lui Dinamo

Deşi nu poate să vadă ceea ce se întâmplă pe teren, George Andrei nu lipseşte de la niciun meci jucat de echipa favorită. La finalul meciului câştigat de Dinamo în faţa celor de la Poli Timişoara, scor 2-0, în finala Cupei Ligii, Andrei a vorbit cu antrenorul lui Dinamo.“Mă bucur că eşti fericit, o să mai vii şi la pregătirile noastre, va fi bine”, i-a transmis tehnicianul. ”De fapt, simpatizez toată echipa. Simt că fiecare încearcă să dea tot ce are mai bun. Le mulţumesc şi domnilor Contra şi Dănciulescu fiindcă mi-au permis să fiu alături de echipă, că m-au luat în vestiar, că mi-au dat şi mie trofeul în braţe. M-am simţit … minunat! Am pipăit cupa, era caldă”, a mai spus copilul.

Speră la un stadion fără pistă

Tânărul nevăzător speră ca Dinamo să aibă parte de un stadion fără pistă. “Nu voi ţine niciodată cu o echipă care are culorile roş-albastre! Mă inspiră natura, dar fotbalul e spectacol. PCH e cea mai frumoasă galerie, e creatoare. Mi-ar plăcea să compun un imn, o melodie pentru galerie, pentru echipă. Ceva motivator”.