Fotbal international

Revelaţiile sezonului 2019-2020 în Europa! Leicester, Rennes, Lazio şi Real Sociedad, marile surprize în campionatele tari + Famalicao a şocat Portugalia

12.01.2020 | 18:13
Revelatiile sezonului 20192020 in Europa Leicester Rennes Lazio si Real Sociedad marile surprize in campionatele tari  Famalicao a socat Portugalia
ADVERTISEMENT

Marile campioante ale Europei au intrat în a doua parte a sezonului 2019-2020, iar FANATIK îţi prezintă marile revelaţii ale stagiunii. Leicester, Rennes, Lazio sau Real Sociedad se află pe lista echipelor care au provocat mari surprize şi care luptă pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor.

Revelaţiile sezonului 2019-2020 în Premier League

Leicester City este una dintre marile revelaţii ale sezonului 2019-2020 în Premier League şi ocupă locul 2 în campionat după 22 de etape, însă ar putea să fie întrecută de Manchester City, dacă formaţia lui Pep Guardiola o învinge pe Aston Villa. “Vulpile” au câştigat meciurile contra echipelor mici şi speră că va continua forma bună pentru a prinde un loc de Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Fosta campioană a Angliei a avut un parcurs foarte bun în toamnă, când a câştigat opt meciuri consecutive şi s-a apropiat de Liverpool, liderul incontestabil din Premier League. Cu toate acestea, Leicester City a bifat două înfrângeri în luna decembrie şi s-a îndepărtat considerabil de primul loc.

Sheffield United, nou-promovată în Premier League, este marea revelaţie a sezonului, formaţia antrenată de Chris Wilder ocupă locul 6 şi poate spera la calificarea în Europa League. Prestaţiile bune din campionat au fost realizat cu un lot care este evaluat la 116.700.000 de euro, fiind pe ultimul loc în clasamentul valorii loturilor din prima ligă a Angliei.

ADVERTISEMENT

Rennes şi Lazio, adversarele lui CFR Cluj în grupele Europa League, prestaţii foarte bune în campionat

Rennes ocupă locul 3 în Ligue 1, poziţie care duce în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Fosta adversară a lui CFR Cluj a mai cochetat cu podiumul în prima ligă a Franţei în startul sezonului, prestaţiile bune fiind alternate cu unele slabe între etapele 9 şi 15, când echipa a ajuns chiar şi pe locul 14.

Lazio a intrat, cel puţin datorită punctelor obţinute, în lupta pentru titlu din Serie A. Italienii sunt la patru puncte în spatele lui Inter, liderul campionatului, dar cu un joc mai puţin. Formaţia lui Simone Inzaghi a ajuns la zece victorii consecutive în prima ligă a Italiei, însă la finalul lunii ianuarie vine derby-ul cu AS Roma.

ADVERTISEMENT

Famalicao, marea surpriză din prima ligă a Portugaliei

Famalicao, nou-promovată în prima ligă a Portugaliei, este marea surpriză a sezonului. Echipa antrenată de Joao Pedro Sousa ocupă locul 3 în clasament şi i-a luat faţa lui Sporting Lisabona. Micuţa formaţie lusitană are un lot estimat la 43.900.000 de euro şi se bazează pe mulţi jucători brazilieni.

În sezonul 2008-2009, Famalicao juca în liga a cincea din Portugalia şi începea ascensiunea spre prima ligă. După zece ani, echipa lui Joao Pedro Sousa a promovat în primul eşalon, la scurt timp după ce Idan Ofer, acţionar la Atletico Madrid, a cumpărat 33% din acţiunile clubului, iar în toamna anului trecut procentajul a urcat la 85%.

ADVERTISEMENT

Borussia Monchengladbach se bate la titlu în Germania. Real Sociedad vrea în Europa

Borussia Monchengladbach a terminat pe locul 2 turul din Bundesliga, la două puncte în spatele lui RB Leipzig. Echipa lui Marco Rose are ca obiectiv calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce în actualul sezon a jucat în Europa League. “Die Borussen” a stat pe primul loc în Bundesliga timp de opt etape, timp în care a înregistrat şase victorii şi două înfrângeri.

Real Sociedad a dat uitării sezonul trecut, când a terminat pe locul 9 şi se luptă pentru un loc de Europa League, ocupând locul 5 după 19 etape. Bascii ar putea să intre şi în lupta pentru locurile de Liga Campionilor, distanţa faţă de Atletico Madrid şi Sevilla fiind de doar patru puncte.

Alte mari surprize ale sezonului 2019-2020 în Europa

Willem II ocupă locul 4 în Eredivisie şi este la un punct în spatele lui PSV, formaţia de pe ultimul loc al podiumului, care duce în turul 3 preliminar din Europa League. Echipa lui Adrie Koster a intrat în lupta pentru un loc în cupele europene, după ce în stagiunea trecută a terminat pe a zecea poziţie şi a ratat calificarea în barajul pentru Europa League.

FC Rostov este pe ultima treaptă a podiumului după 19 etape din prima ligă a Rusiei, loc ce duce în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia antrenată de Valeri Karpin le-a luat faţa temporar, datorită meciurilor directe, lui ŢSKA Moscova şi lui Lokomotiv Moscova, toate cele trei echipe având câte 34 de puncte.

Sivasspor, echipă care a ocupat locul 12 în sezonul trecut, este liderul surprinzător din prima ligă a Turciei. La finalul turului, jucătorii pregătiţi de Riza Calimbay are un avans de patru puncte faţă de Istanbul Başakşehir. La distanţă mare se află numele grele din Turcia: Fenerbahce (- 6 puncte), Beşiktaş (- 7 puncte) şi Galatasaray (- 10 puncte).

ADVERTISEMENT