Fotbal international

”Revelion” anticipat la Antipozi! Mii de oameni au celebrat, în zori, calificarea Australiei în optimi la Mondialul din Qatar

Succesul neașteptat al Australiei, 1-0, cu Danemarca, și calificarea în optimile Cupei Mondiale, i-a scos în stradă pe fanii de la Antipozi.
30.11.2022 | 21:12
Revelion anticipat la Antipozi Mii de oameni au celebrat in zori calificarea Australiei in optimi la Mondialul din Qatar
A fost fiesta în zorii zilei la Antipozi după ce Australia s-a calificat în optimile Cupei Mondiale.
ADVERTISEMENT

După o semifinală la Euro, Danemarca era favorită să prindă optimile Cupei Mondiale din Qatar. Fie și în urma Franței. A dezamăgit însă crunt și pleacă acasă fără victorie. În timp ce Australia, care și-a jucat cu tupeu cartea, s-a impus în meciul cu danezii, 1-0, făcând inutil succesul tunisienilor cu campioana mondială, Franța.

Fiesta la Antipozi după surpriza reușită de Australia la Campionatul Mondial

Era binișor trecut de miezul nopții, în Australia, atunci când a început meciul echipei de la Antipozi cu Danemarca. Acest lucru nu conta însă.

ADVERTISEMENT

Mii de fani au ieșit în stradă pentru a urmări meciul pe ecranele gigant. Și și-au susținut, fierbinte, favoriții care evoluau la mii de kilometri distanță.

Iar când Leckie, pe contraatac, a marcat golul de 1-0, s-a declanșat nebunia. Reușita fiind celebrată cu mii de torțe care au ”incendiat” cerul. Ca și un nou record de decibeli.

ADVERTISEMENT

Din acel moment, desigur, ochii au migrat, repetat, între ecranul pe care se puteau urmări fazele, și ceasuri. Pentru că, deși Tunisia conducea, neașteptat, campioana mondială, Franța, echipa de la Antipozi era calificată. Trebuia să nu primească gol.

Și a izbutit să facă față presiunii. Astfel că această generație reușește o performanță pe care a mai izbutit-o, o singură dată, în 2006, în Germania.

ADVERTISEMENT

Atunci însă, ”cangurii” beneficiau de ”Generația de Aur” în varianta de la Antipozi. Cu nume precum Mark Viduka, Harry Kewell sau Mark Schwarzer.

Acum, Graham Arnold s-a bazat doar pe forța grupului. Și a izbutit calificarea la Cupa Mondială in extremis, deși începuse excelent campania. După un baraj cu Peru.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, și-a depășit condiția în Qatar. A deschis scorul cu Franța. A învins apoi Tunisia, obținând punctele care-i permiteau să spere la calificare.

Iar acum, a trecut și de ultimul hop. Ajungând în optimi. O performanță care a fost celebrată, ceasuri la rând, în zori, pe străzile din principalele orașe.

ADVERTISEMENT