Life

Revelion în închisoare pentru frații Tate. Andrew și Tristan au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

Vești triste pentru frații Tate. După ce au fost reținuți pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de persoane și viol, autoritățile au decis arestarea lor pentru încă 30 de zile.
30.12.2022 | 22:53
Revelion in inchisoare pentru fratii Tate Andrew si Tristan au fost arestati preventiv pentru 30 de zile
Andrew și Tristan Tate rămân în arest pentru încă 30 zile. Foto: Inquam / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Frații Tate nu au fost puși în libertate după cele 24 de ore petrecute în arest. Autoritățile din România au decis arestarea pentru încă 30 de zile, astfel că își vor petrece noaptea dintre ani după gratii.

Andrew și Tristan Tate rămân după gratii pentru încă 30 de zile

Andrew și Tristan Tate nu își vor petrece Revelionul în libertate, așa cum ar fi sperat, probabil, ci în spatele gratiilor. Autoritățile competente din România au decis arestarea lor pentru încă 30 de zile.

ADVERTISEMENT

„În cursul acestei seri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, a precizat DIICOT pentru stiripesurse.ro. 

Frații Tate au fost reținuți în seara zilei de 29 decembrie, sub acuzația de trafic de persoane și viol, după ce în luna aprilie a acestui an, ei ar fi sechestrat două tinere, una dintre ele având cetățenie americană. 

ADVERTISEMENT

Alături de ei a fost reținută și fosta polițistă care s-a ocupat de acest caz, procurorii DIICOT suspectând că membri grupului infracțional acționau folosind metoda lover boy, pomițându-le tinerelor cu urmează să aibă o relație sau o căsnicie fericită împreună.

„În cauză s-a reținut că, la începutul anului 2021, 4 suspecți (doi cetățeni britanici și doi cetățeni români) au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum SUA și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy)”, se arată în comunicatul trimis de DIICOT.

Frații Tate au fost acuzați de trafic de persoane și viol

De asemenea, autoritățile din România au precizat șase victime ar fi căzut în plasa grupului infracțional, ele fiind ținute în mai multe locuințe situate în județul Ilfov și obligate să presteze servicii sexuale.

ADVERTISEMENT

„Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Cu privire la infracțiunea de viol s-a reținut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violențe fizice și presiuni psihologice să întrețină relații sexuale”, se mai arată în comunicatul de presă al autorităților.

ADVERTISEMENT