News

Revelionul în România, mai scump decât în Las Vegas. Câți bani costă în Sinaia sau Poiana Braşov: ”Credeam că nu văd bine”

Sfârșitul anului 2021 bate la ușă, iar mulți români sunt în căutare de locații pentru a-și petrece Revelionul. Au fost uimiți să vadă că în Las Vegas sunt prețuri mai mici decât la noi în țară.
21.12.2021 | 20:33
Revelionul in Romania mai scump decat in Las Vegas Cati bani costa in Sinaia sau Poiana Brasov Credeam ca nu vad bine
ADVERTISEMENT

Revelionul se apropie cu pași repezi, iar până atunci românii sunt în căutare de unități de cazare. Mulți optează pentru munte, dar și pentru locații de peste hotare.

Unii dintre ei au fost uimiți să vadă că un Revelion în Las Vegas este de două sau chiar trei ori mai ieftin decât unul în Sinaia sau Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT

Prețuri sub 1500 de euro pentru un Revelion în Las Vegas

Românii au găsit prețuri sub 1.500 de euro, pe meleagurile americane, aici fiind incluse atât cazarea, cât și zborul cu avionul.

”Să îţi petreci un sejur de nouă zile la Las Vegas, inclusiv Revelionul, e o experienţă. Iar dacă experienţa asta te costă sub 1.500 de euro, cu avion şi hotel inclus e şi mai bine.

ADVERTISEMENT

Puteam alege să merg în România, am găsit oferte la munte, la Sinaia sau la Poiana Braşov, de două sau de trei ori mai scump. M-am uitat de două ori, credeam că nu văd bine. Eram convins că nu văd bine”, a declarat un tânăr pe Codin, scrie Adevărul.

Cazul de față nu este singular. Un alt tânăr, din Cluj, a optat pentru Innsbruck, Austria, acolo unde a găsit cazare chiar și de cinci ori mai ieftină decât în Sinaia sau Poiana Brașov.

ADVERTISEMENT

”Căutând pe Booking oferte pentru Revelion am găsit în Poiana Braşov o cameră la peste 15.500 de lei şi alta la peste 11.000 de lei, în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie, ambele la hoteluri de 4 stele.

Am avut noroc că prietena mea a ţinut să caute şi în Austria, doar aşa de curiozitate, iar surpriza a fost totală. Am găsit exact în aceeaşi perioadă camere în hoteluri tot de 4 stele şi nu oriunde, ci la Innsbruck, una din ele de vreo cinci ori mai ieftin, la puţin peste 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Oricât ai prefera să stai acasă, la tine în ţară, cum să te duci în condiţiile astea la Poiana Braşov? De banii ăştia am asigurat de cinci ani Revelionul în Austria şi mai rămân cu ceva. Sau în loc să mă duc doar cu prietena, mergem 10 în Austria”, a spus un alt tânăr pe nume Gabriel, din Cluj.

În Poiana Brașov doar cazarea poate depăși 1.500 de euro

Unele dintre cele mai căutate stațiuni pentru Revelion sau Crăciun, de către români, sunt Sinaia, Maramureș, Predeal, Poiana Brașov sau Slănic Moldova.

Prețurile sunt diferite în funcție de zilele de cazare și numărul de persoane. De exemplu, trei zile pentru un cuplu poate ajunge și la 1.500 de lei la o pensiune de 3 stele. La un hotel de renume din  Poiana Brașov prețurile pot depăși și 1500 de euro.

ADVERTISEMENT