Fotbal international

Revelion la Zagreb, după ce Croaţia s-a calificat în semifinalele CM 2022! Zeci de mii de oameni au ieşit să sărbătorească în stradă. Video

Croaţia s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial 2022, după 1-1 (4-2 la loviturile de departajare), şi zeci de mii de oameni sărbătoresc pe străzile din Zagreb.
09.12.2022 | 21:31
Revelion la Zagreb dupa ce Croatia sa calificat in semifinalele CM 2022 Zeci de mii de oameni au iesit sa sarbatoreasca in strada Video
Fanii Croaţiei au început să sărbătorească pe străzile din Zagreb
ADVERTISEMENT

Naţionala Croaţiei continuă să scrie istorie la Campionatul Mondial 2022, după ce a eliminat şi Brazilia, tot după loviturile de departajare. Dominik Livakovic a fost din noul eroul croaţilor, iar calificarea în semifinalele turneului din Qatar a fost sărbătorită cum se cuvine la Zagreb.

Sărbătoare în Zagreb, după calificarea Croaţiei în semifinalele Campionatului Mondial 2022

În Zagreb, dar şi în restul oraşelor din Croaţia, fanii selecţionatei lui Zlatko Dalic au fost cu ochii pe meciul contra Braziliei. Partida a fost urmărită de zeci de mii de persoane pe ecrane gigant din capitala ţării, iar calificarea în semifinale a dat startul petrecerii.

ADVERTISEMENT

Fanii au început să cânte pe străzi, la scurt timp după finalul meciului, iar torţele nu au lipsit din arsenalul croaţilor. Chiar dacă plouă în Zagreb şi temeperatura, la ora partidei, a fost de 6-7 grade Celsius, nimic nu i-a putut opri pe suporteri.

Oamenii au ieşit pe străzi, în timp ce şoferii claxonau pentru a sărbători succesul selecţionatei lui Zlatko Dalic. Cel mai probabil, croaţii vor petrece până după miezul nopţii şi mulţi deja visează la o nouă finală de Campionat Mondial.

ADVERTISEMENT

A doua semifinală consecutivă de Campionat Mondial pentru Croaţia

Croaţia a bifat a doua calificare consecutivă în semifinalele Campionatului Mondial, ambele cu mari emoţii. În Rusia, în 2018, selecţionata lui Zlatko Dalic elimina ţara gazdă, după loviturile de departajare, după ce anterior la fel trecuse şi de Danemarca.

La CM 2018, Croaţia a trecut şi de Anglia, în semifinale, după prelungiri, dar a pierdut finala în faţa Franţei, scor 4-2. Acum, cele două s-ar putea întâlni din nou în ultimul act al turneului din Qatar.

ADVERTISEMENT

La ediţia din 2022, Croaţia a avut nevoie de lovituri de departajare ca să treacă de Japonia, în optimi, şi de Brazilia, în sferturi. Urmează, în semifinale, duelul cu câştigătoarea meciului dintre Olanda şi Argentina.

Croaţia mai are o medalie de bronz în palmares

După ce şi-a declarat independenţa la începutul anilor ’90, Croaţia a participat, în 1998, la primul Campionat Mondial. Debutul a fost unul fabulos, încununat cu o medalie de bronz, după victoria în faţa Olandei, în finala mică.

ADVERTISEMENT

În faza grupelor de la CM 1998, Croaţia s-a clasat pe locul 2, după 3-1 cu Jamaica, 1-0 cu Japonia şi 0-1 cu Argentina. În optimi, croaţii au eliminat România, scor 1-0, ceea ce a însemnat ultimul meci al tricolorilor la un Campionat Mondial. Apoi, în sferturi, a urmat succesul surprinzător în faţa Germaniei, scor 3-0. Croaţia a ratat finala, după o înfrângere la limită, 1-2, cu Franţa, ţara gazdă şi cea care avea să câştige trofeul.

ADVERTISEMENT