News

Ireal! Un revelion într-un restaurant de lux din România, cât salariul minim pe economie. Ce diferențe sunt față de petrecerile fastuoase din Dubai

Un revelion într-un restaurant de lux din România a ajuns să coste nu mai puțin decât un salariu minim net, chiar dacă asta ar însemna că, la banii plătiți, te-ai putea apropia de petrecerile fastuoase din Dubai.
31.12.2021 | 14:20
Ireal Un revelion intrun restaurant de lux din Romania cat salariul minim pe economie Ce diferente sunt fata de petrecerile fastuoase din Dubai
Cât a ajuns să coste locul la un revelion într-un restaurant de lux din România! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Noaptea dintre ani a fost sărbătorită mereu cu fast în fiecare colț al planetei. Petrecerile se țin lanț și miliarde de oameni se distrează și încearcă să rămână cu o amintire de poveste. Cu toate acestea, indiferent de zonă, Revelionul păstrează câteva detalii care se aplică pe tot globul.

De la cea mai mică țară până la cea mai dezvoltată, rețeta pare a fi cam la fel, semn că distracția nu ţine cont de limbă. Mâncare bună, băuturi fine şi comeseni plăcuţi, acestea sunt cele trei elemente fără de care nu poate exista o petrecere ca la carte.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un revelion într-un restaurant de lux românesc

Şi România nu avea cum să lipsească de la un asemenea eveniment. Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile antreprenorilor în ultimii ani, dar petrecerea dintre ani a scăpat de restricțiile care au guvernat 2021.

Restaurantele au anunţat deja meniurile şi programele de revelion şi au început să încaseze, iar acum locuri se mai pot găsi cu greu. Fac lucrul acesta unii dintre ei încă din noiembrie, deși autoritățile s-au ținut tare până acum și au spus că nici vorbă de party-uri. Doar că organizatorii de evenimente au intuit că vom scăpa de restricții și n-au stat pe gânduri, așa că au anunțat că ei au pregătit totul ca la carte.

ADVERTISEMENT

E adevărat, multe dintre restaurante încă cer certificat de vaccinare sau de un test PCR, în timp ce altele ”au uitat” de acest mic inconvenient și speră că toți clienții vor fi în regulă.

Dar, oricum, cine s-a gândit că vrea să petreacă la restaurant, în Noaptea dintre Ani, trebuie să umble serios la economii. Un loc în restaurant pleacă de la 500 de lei și depășește chiar și 1500 de lei, strict masă, băutură și program artistic.

ADVERTISEMENT

O seară la fițe, de Revelion, costă cât salariul minim pe economie

Pentru o seară la un restaurant de fițe din Nordul Bucureștiului costurile sunt însă destul de ridicate. E adevărat, nu vorbim de restaurante care sunt frecventate de oameni cu venituri minime, nici chiar medii, ci de cele în care intră doar afaceriștii care se descurcă mai mult decât onorabil sau diverse vedete.

Astfel, un meniu, pentru noaptea de Revelion poate costa și 1.500 de lei de persoană – adică cât un salariu minim net în România – prețul fiind, evident, stabilit în euro în așa fel încât să nu depășească un prag psihologic. Adică, 295 de euro. De persoană, evident.

ADVERTISEMENT

E adevărat, în prețul plătit, cei care vor petrece acolo vor avea parte de stridii și șampanie, la intrarea în restaurant, iar apoi nu mai puțin de cinic feluri de mâncare, totul stropit, din belșug, cu băuturi fine, miezul nopții fiind marcat cu un foc de artificii care promite să fie impresionant, cu atât mai mult cu cât va fi savurat alături de o șampanie, franțuzească și de mari fițe. E adevărat, niciunde, în invitație, nu se spune despre ce cantitate de băutură se vorbește…

Invitatie
Acesta este meniul de 295 de euro, adică echivalentul salariului minim net pe economie

Așa cum e de așteptat și conform superstițiilor de Anul Nou, meniul este dominat de fructe de mare, pește, totul asortat cu trufe, legume și vinuri alese de somelier pentru a evidenția la maximum bogăția și delicatețea gusturilor.

Normal, nu lipsește o friptură de vită cu foie-gras, alături de sos de pere înăbușite în vin de Porto, care, alături de un vin roșu, puternic, va aluneca pe gât și îi va încânta pe gurmanzi, dar nici un desert chantily cu fistic, asezonat cu un vin alb sprințar.

Câți bani costă un Revelion la restaurant

Dacă optați pentru pachete cu cazare atunci este nevoie de bani și mai mulți. Astfel, un loc în Poiana Brașov poate să coste și peste două mii de euro. Este adevărat că în banii ai inclus aproape totul.

De altfel, Valea Prahovei a venit din nou cu prețuri amețitoare. Zeci de mii de lei costă închirierea unei vile private pentru noaptea dintre ani. Da, citiți corect.

În București, unul dintre cele mai cunoscute restaurante te îmbie cu terină din pulpă de porc presată domol la rece, aromatizată cu hrean și jeleu fin din ardei copt, quiche cu legume și bocconcini răsfățate cu Pesto de busuioc fresh, chutney de legume, piept de rață bine afumat cu marmeladă savuroasă din suc proaspăt de portocală și ardei iute și ton roșu în mantie de susan ușor prăjit, ou de prepeliță voioasă, icre de somon călător, cremă de avocado delicioasă. Toate acestea fiind strict pentru gustare.

Urmează filé de somon auriu și șalău de captură, aromatizate cu lime și portocală, tagliatelle din legume fresh cu bavette, piept de rață cu așchii de măr de grădină, cu iz de scorțișoară, pralină din mușchi de vită atent gătit, învelit în bacon și crocant din aluat sărat și millefeuille din cartofi aromatizați cu unt și pastă de trufe din Transilvania.

Meniul de băuturi e la fel de încărcat, în timp ce programul artistic se laudă a fi unul aparte. Prețul este de 840 de lei de persoană

Ce diferențe sunt față de petrecerile fastuoase din Dubai

Interesant este că există pachete pe Valea Prahovei care costă și de trei ori mai mult față de petrecerile fastuoase din Dubai de Revelion.

În Poiana Brașov o cameră pleacă de pe la 5.000 de lei și poate să ajungă și la peste 10.000. Da, vorbim strict despre o cameră de hotel.

În tot acest timp, un pachet care include zbor, cazare la Palm Jumeirah, masă festivă la Atlantis, focuri de artificii la Burj Khalifa, Souk Al Bahar, Burj Plaza, Kite Beach, Black Palace Beach și Madinat Jumeirah, adică obiective de lux ale Dubaiului, costă până în 2000 de euro.

Se poate ajunge chiar și mai ieftin, fiind variante și de 500 de euro, dar, în mod evident, nu mai există atât de multe opțiuni pentru distracție.

ADVERTISEMENT