News

Cât costă un revelion pe Valea Prahovei. Maldive și Bora Bora, la jumătate de preț

Cât costă un revelion pe Valea Prahovei! Românii au ajuns să plătească pentru un sejur în Maldive și Bora Bora chiar și jumătate din suma solicitată de hotelierii de la munte
02.12.2021 | 12:07
Cat costa un revelion pe Valea Prahovei Maldive si Bora Bora la jumatate de pret
Cât costă un revelion pe Valea Prahovei și de ce e mai scump față de un sejur în Maldive! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România este țara tuturor posibilităților, dar mai ales a portofelelor. Dacă în vară, Mamaia culegea laurii litoralului și anunța și prețuri care rivalizau cu Saint Tropez sau alte stațiuni de lux ale Europei, iarna, Valea Prahovei pune la respect pe toată lumea.

Astfel, un sejur de Revelion care începe de pe 29 decembrie și se încheie pe 2 ianuarie, pentru o familie formată din soț, soție și un copil care încă nu plătește preț întreg a ajuns să coste și aproape 40 de mii de lei.

ADVERTISEMENT

Cât costă un revelion în Valea Prahovei!

Da, citiți bine, pentru patru nopți de distracție, atenție, fără mâncare inclusă, dar cu întreaga vilă la dispoziție, ajungeți să scoateți din economiile familiei și 400 de milioane de lei, bani vechi. După care trebuie să începeți să vă gândiți la mese și consum.

Pe cel mai cunoscut site de rezervări din întreaga lume există în acest moment mai multe vile, hoteluri sau pensiuni încă disponibile pentru un Revelion pe cinste. Prețurile sunt unele care țin mai degrabă de domeniul science fiction și garantat vă lasă fără cuvinte.

ADVERTISEMENT
Prețuri pentru Valea Prahovei în perioada 29 decembrie – 2 ianuarie. Sursa foto – booking.com

Cine scapă cu 10 mii de lei poate să spună bogdaproste pentru că a făcut o afacere zdravănă. În general, intimitatea pleacă de pe la 15.000 de lei și urcă până aproape de infinit.

Unele au și câte 8 dormitoare, dar există și variante în care veți sta singuri. Mai mult decât atât și poziționarea casei de vacanță este una care vă oferă din plin spațiu. Cel mai apropiat vecin este undeva la trei kilometri.

ADVERTISEMENT

Ce spun agențiile de turism

Agențiile de turism nu sunt cele mai fericite în această perioadă. Cel puțin nu din punctul de vedere al sejururilor interne. Multe dintre ele spun că se bazează strict pe plecările externe.

„Am mai zis lucrul acesta, în țară legea era făcută de înțelegerea directă între proprietar și turist. Prețurile pe care le-ați găsit erau pe un site de rezervări. 

ADVERTISEMENT

Asta presupune că agenția nu câștigă nimic. E o afacere win win pentru hotelier și turist. Puține agenții câștigă în adevăratul sens al cuvântului în această perioadă. 

Valea Prahovei, la fel ca Mamaia are parte de fanii ei, indiferent de ce oferă sau nu oferă. Până la urmă, familia aceea dispusă să plătească 40 de mii de lei pentru sejur este nevoită să se așeze frumos în coadă și să aștepte 3 ore în trafic. La fel cum o face și familia care plătește poate 4000 de lei.

Sunt cazări și cazări, turiști și turiști. O să râdeți, dar prețurile acestea exclusiviste au parte de clienții lor. Puține rămân nevândute”, a spus Alina Morea pentru FANATIK, reprezentanta unei agenții cu sediul în București.

Cum au ajuns Maldive și Bora Bora, la jumătate de preț

Mulți români s-au reorientat după ce au privit prețurile. Oamenii spun că n-ar da niciodată asemenea sume de bani pentru câteva nopți petrecute pe Valea Prahovei.

Dacă în trecut erau surprize, acum agențiile de turism vând sejururi în zone îndepărtate și calde ale lumii pe bandă rulantă. Culmea, o fac și la jumătate de preț față de casele de vacanță de la munte.

„Pentru 7 nopți de cazare, hotel ultra all inclusive, masă festivă de Revelion, bilet de avion cu taxe incluse, discutăm despre o mie de euro, în Egipt sau Turcia. Distanța crește și prețul.

De exemplu, în Maldive, cam trei mii de euro , dar e posibil să se ajungă și mai sus pentru noaptea dintre ani. Pachetele sunt flexibile, adică pot fi anulate fără costuri foarte mari într-o marjă de timp acceptabilă și de hotel”, a mai zis Morea Alina.

ADVERTISEMENT