Sport

Revenire de coșmar în națională pentru Mats Hummels. Primul autogol al unui neamț la Campionatul European

Mats Hummels a avut parte de o revenire de coșmar la naționala Germaniei și a marcat în proprie poartă în minutul 20 al partidei cu Franța
15.06.2021 | 23:21
Revenire de cosmar in nationala pentru Mats Hummels Primul autogol al unui neamt la Campionatul European
Revenire de cosmar in nationala pentru Mats Hummels. Primul autogol al unui neamt la Campionatul European. Video
ADVERTISEMENT

Franța – Germania este primul meci tare de la EURO 2020, în care se întâlnesc două dintre semifinalistele de la Campionatul European din 2016.

În celălalt meci din „grupa morții”, Portugalia a zdrobit Ungaria la ea acasă cu trei goluri marcate în ultimele zece minute, iar Cristiano Ronaldo a devenit golgheterul all-time al Campionatului European, cu zece reușite.

ADVERTISEMENT

Seară neagră pentru Mats Hummels la primul meci oficial pentru Germania după un an și jumătate

Mats Hummels, fundașul de 32 de ani al Borussiei Dortmund, a revenit în naționala Germaniei ca titular și a jucat prima partidă oficială după un an și jumătate. Reîntoarcerea nu a fost însă deloc de bun augur, iar veteranul Mannschaft-ului a reușit „performanța” de a fi primul jucător german care înscrie în proprie poartă la un Campionatul European.

Hummels a jucat două meciuri amicale înainte de EURO 2020, cu Danemarca și Letonia, când a reușit o pasă de gol, însă ultima partidă oficială a fost în Nations League împotriva Olandei, pe data de 19 noiembrie 2019. Jucătorul cu 72 de meciuri la naționala Germaniei jucase ultima oară la un turneu final în 2018, la Campionatul Mondial, împotriva Coreei de Sud, 27 iunie 2018.

ADVERTISEMENT

Toată această pauză îndelungată s-a simțit la Mats Hummels în fața unui adversar puternic precum Franța, chiar dacă este un fotbalist cu o experiență uriașă, probabil principalul argument pentru care Joachim Low a decis să îl titularizeze la primul meci la EURO.

La EURO 2020 s-au mai marcat două autogoluri

Primul ghinionist la EURO 2020 a fost turcul Demiral (Juventus Torino), care a împins mingea în propria poartă la meciul de deschidere de la Roma împotriva Italiei.

ADVERTISEMENT

Wojciech Szczesny, un alt jucător al lui Juventus, a reușit contraperformanța de a fi primul portar creditat cu un autogol în istoria Campionatului European, în meciul pierdut cu Slovacia, scor 2-0 și în care a încasat și un gol incredibil de la 46 de metri.

Mats Hummels devine astfel cel de-al treilea jucător de la acest turneu final care a marcat în proprie poartă și primul jucător german din istoria naționalei care reușește această contraperformanță.

ADVERTISEMENT

Trei dintre semifinalistele de la EURO 2016 se află în „grupa morții”

Ungaria are o misiune aproape imposibilă în fața a trei coloși cu care împarte „grupa morții”: Franța, Germania și campioana europeană en-titre, Portugalia, toate trei fiind semifinaliste la ultimul Campionat European din urmă cu cinci ani.

Portugalia este una dintre cele mai constante formații participante la acest turneu final și în șapte participări a ajuns cel puțin până în sferturile de finală ale Campionatului European, în timp ce Germania este cea mai titrată formaţie din istoria Europenelor.

Considerată de mulți favorită la EURO 2020, Franța a cucerit titlul continental de două ori și a participat la nouă ediții la Campionatul European. A rata calificarea doar în 1968, iar la edițiile din  1960 şi 1964, nu s-a înscris.

  • 12 milioane de euro e cota lui Mats Hummels
  • 18 luni au trecut de la ultimul meci oficial al fundașului central legitimat la Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT
Tags: