Fotbal intern

Revenire de marcă în tabăra austriecilor. Un fundaș din Bundesliga ar putea fi titular contra României!

07.09.2020 | 18:21
Revenire de marca in tabara austriecilor Un fundas din Bundesliga ar putea fi titular contra Romaniei
ADVERTISEMENT

Austria se va putea baza în meciul contra României pe unul dintre cei mai importanți fundași ai săi. Este vorba despre Martin Hinteregger, fundașul celor de la Eintracht Frankfurt. Fundașul în vârstă de 28 de ani a suferit o accidentare în meciul din prima etapă a Ligii Națiunilor, câștigat de austrieci în Norvegia cu 2-1.

Hinteregger este unul dintre cei mai prolifici fundași centrali din Europa, reușind să marcheze de opt ori pentru Frankfurt în ediția precedentă a Bundesliga. Niciunul dintre golurile sale nu au fost marcate din penalty! Mai mult, austriacul a marcat un gol și în Europa League. Două dintre reușitele sale din campionat au fost în poarta campioanei Europei, Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Încă nu este cert dacă antrenorul Franco Foda va conta pe Hinteregger din primul minut al meciului Austria – România, însă acesta a luat parte fără probleme la antrenamentul austriecilor desfășurat duminică seara la Kagenfurt.  Fundașul lui Frankfurt are 45 de meciuri jucate în tricoul țării sale, iar debutul și l-a făcut în toamna anului 2013.

Fundașul din Bundesliga le-ar putea pune probleme românilor

Deși evoluează pe postul de fundaș central și poate fi folosit și ca apărător de bandă stânga, Hinteregger este un marcator desăvârșit, iar în ediția trecută a campionatului Germaniei nu a iertat-o nici măcar pe Bayern Munchen, echipă în poarta căreia a înscris de două ori într-un meci jucat în data de 23 mai. În aceeași partidă, Hinteregger a înscris și în propria poartă, însă doar o dată.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, fundașul austriac a evoluat în țara natală pentru Red Bull Salzburg timp de șase sezoane, perioadă în care a reușit să cucerească de cinci ori titlul de campion al Austriei și de patru ori Cupa. A ajuns în Germania în 2016 și a evoluat pentru Borussia Monchengladbach și FC Augsburg până în 2019, când a fost transferat de Eintracht Frankfurt.

Pe lângă apetitul său pentru gol, Hinteregger este și un apărător foarte apreciat și solid, având prezențe inclusiv la turneul final Euro 2016, când Austria nu a reușit să depășească faza grupelor. În tricoul țării sale, fundașul a înscris de patru ori, cea mai importantă reușită fiind cea din partida cu Israel, disputată în luna octombrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Austria a câștigat atunci cu 3-1, iar golul de 2-1 a fost înscris de către jucătorul lui Frankfurt. Rezultatul a fost foarte important, pentru ca i-a adus pe austrieci aproape de calificarea la Euro 2020. De altfel, adversarii României de astăzi s-au calificat în cele din urmă de pe locul 2 al grupei G, fiind depășiți doar de Polonia.

Ce soluție au austriecii

Accidentarea lui Hinteregger s-a petrecut în minutul 40 al partidei din Norvegia, iar fundașul a fost atunci schimbat cu Aleksandar Dragovic, fotbalistul celor de la Bayer Leverkusen.  Și el un fundaș foarte experimentat, Dragovic este un jucător ce are și cetățenie sârbă. Fundașul a fost transferat de Leverkusen de la Dinamo Kiev în 2016 și a petrecut un sezon și la Leicester City, sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Dragovic are, așadar, experiență la cel mai înalt nivel și reprezintă o alternativă foarte bună în cazul în care Hinteregger nu va fi utilizat din primul minut. Pe parcursul sezonului precedent, Dragovic a adunat 25 de prezențe în tricoul lui Leverkusen. Cel mai probabil, Stefan Posch face pereche cu Dragovic sau Hinteregger în centrul defensivei austriece. Posch este un fundaș în vârstă de 23 de ani care evoluează pentru Hoffenheim.

Se anunță, așadar, încă o deplasare internațională foarte dificilă pentru tricolorii lui Mirel Rădoi, care vor avea de înfruntat jucători ce evoluează în campionatele puternice ale Europei. Austria este o ecihpă cu un moral bun, mai ales după calificarea la Euro 2020, dar și după ce a reușit să învingă Norvegia lui Haaland cu 2-1.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,67 este cota pentru ”marchează oaspeții” la meciul Austria – România. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT