Revenire în fotbalul mare! Aerostar Bacău a reuşit promovarea în Liga 2!

19.05.2018 | 18:11
Revenire in fotbalul mare Aerostar Bacau a reusit promovarea in Liga 2

Fost simbol al lui FCM Bacău, antrenorul Cristi Popovici a reușit să promoveze acum echipa susținută de fabrica de avioane din zona Moldovei, Aerostar Bacău. După Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și ACS Șirineasa, Aerostar și-a asigurat matematic promovarea în Liga a doua, în urma succesului de acasă, 1-0, contra celor de la SC Oțelul Galați. Un avion a aterizat lângă teren chiar aproape de locul unde s-a marcat golul promovării.

1500 de suporteri au asistat la renașterea fotbalului băcăuan. Derby-ul Moldovei a fost unul plin de suspans. Fosta campioană a României, Oțelul Galați avea nevoie de victorie pentru a mai păstra șanse teoretice la promovare și a ratat ocazii mari pe durata partidei.

Clubul care l-a dat descoperit pe Costel Pantimilimon este singurul reprezentant al județului Bacău în primele trei ligi ale fotbalului românesc. Aceasta este a treia promovare a băcăuanilor în Liga 2, după cele din sezoanele 1984-1985 şi 1987-1988.

”Ca să glumim, zborul nostru până  în liga a doua a durat cam mult, vreo 20 de ani,  dar sper să nu facem doar o escală scurtă, apoi să revenim aici, ci să mergem mai departe. Băieții merită plimbare și cu private jet-ul, cu orice, avem aici la teren și avioane care dau drumul la parașutiști zilnic”, Cristi Popovici, antrenor Aerostar Bacău.

Aerostar Bacău, fiesta cu șampanie şi premiere făcută de FRF

Finalul meciului a declanșat fiesta lângă fabrica de avioane. Jucătorii au primit tricourile și medaliile de campioni ai Seriei I ș Ligii3 din partea secretarului general al FRF, Gabriel Bodescu.

“Această promovare merită orice sacrificiu, mă bucur că am ajuns în liga a doua. Știam că cine va marca la meciul cu Oțelul, va câștiga, așa că mi-am dorit mult să o facem noi, cu atât mai mult cu cât Oțelul are cea mai bună apărare din seria noastră” – Cătălin Vraciu, atacant Aerostar Bacău (marcatorul golului de 1-0 și golgheterul Ligii 3 cu 28 goluri)

“Sărbătorim o noapte întreagă, la începutul sezonului aveam obiectiv locurile 1-3, dar în iarnă am văzut că suntem pe locul 1 și nu am vrut să ratăm această șansă. A fost greu, au fost emoții, multă muncă, sacrificiu. E de ajuns promovarea pentru palmares, nu ne gândim la altceva. E un pas important pentru noi și pentru carierele noastre” – Vasilică Mihăeș, căpitan Aerostar Bacău.

Popovici își face planuri pentru Liga 1

După ce a pregătit mai multe sezoane echipe de prima ligă, tehnicianul Cristi Popovici s-a întors la Aerostar, clubul la care a debutat pe banca tehnică. A reușit în acest sezon promovarea în liga a doua și se gândește și mai departe. “În 2-3 ani poate ne putem propune și prezența în Liga 1. Ne dorim să renaștem fotbalul băcăuan, suporterii de aici au fost învățați cu echipele mari din campioanat” – Cristi Popovici, antrenor Aerostar Bacău.