ADVERTISEMENT
Fotbal international

Revenire istorică la Fiorentina. Cesare Prandelli se întoarce pe banca italienilor după 10 ani!

Autor: Cosmin Crăciun | 10.11.2020 | 12:47
Revenire istorică la Fiorentina. Cesare Prandelli se întoarce pe banca italienilor după 10 ani!
Revenire istorică la Fiorentina. Cesare Prandelli se întoarce pe banca italienilor după 10 ani! Sursa foto: Hepta.ro

Cesare Prandelli revine la Fiorentina după 10 ani, pentru a-l înlocui pe Giussepe Iachini, tehnicianul care nu a reușit să ducă echipa în preajma locurilor europene.

ADVERTISEMENT

Fiorentina arată rău și ocupă locul 12 după șapte etape, ceea ce i-a determinat pe șefi să apeleze la o schimbare de antrenor, iar alesul lor pentru a-l înlocui pe Iachini este cel care l-a pregătit și pe Adrian Mutu.

Deși este un nume foarte important pentru clubul din Florența, Prandelli are șanse mici să fie o soluție pe termen lung. Oficialii „viola” doresc să îl aducă pe Maurizio Sarri din vara viitoare.

ADVERTISEMENT

Cesare Prandelli se întoarce la Fiorentina. Ce obiectiv are

După 10 ani de absență de pe stadionul Artemio Franchi, Prandelli revine la echipa pe care a antrenat-o din 2005 până în 2010 și alături de care a ajuns inclusiv în fazele superioare ale UEFA Champions League.

Considerat a fi unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut formația din Serie A, Prandelli a fost ales pentru a redresa echipa aflată acum într-o situație dificilă, chiar dacă a transferat în ultima vreme oameni precum Giacomo Bonaventura. Borja Valero, Franck Ribery sau Jose Callejon.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului, Rocco Commisso, a vorbit despre decizia de a-l numi pe Prandelli în rolul de antrenor și a subliniat importanța pe care a jucat-o experiența italianului atunci când clubul a trebuit să facă o alegere.

„Vreau să îi mulțumesc lui Beppe Iachini care a salvat echipa în sezonul precedent prin munca, dăruirea și caracterul său. Din nefericire, actualele rezultate impun o schimbare la nivel de bancă tehnică, dar vreau să reiterez stima și recunoștința pe care le simt față de fostul antrenor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vreau să îi transmit în mod personal domnului Prandelli cele mai călduroase urări de bun-revenit. Credem că prin calitățile, experiența și calitatea sa umană, apreciate de întreaga lume a fotbalului, el este omul potrivit pentru banca echipei noastre. 

L-am considerat, la fel ca întreaga echipă de management a clubului, omul potrivit, datorită experienței sale și a motivației de a se întoarce la clubul nostru. Sperăm să transmită această motivație și jucătorilor și întregului mediu din jurul echipei. Sperăm să poată scoate tot ce e mai bun din acest lot și să ofere satisfacții familiei Viola”, a declarat Commisso, citat de Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Deși nu a enunțat în mod clar obiectivul lui Prandelli, președintele Fiorentinei așteaptă de la acesta să ducă echipa către primele locuri din clasament și chiar să se lupte pentru accederea în top 4. O astfel de reușită le-ar permite celor din Florența să joace din nou în grupele UEFA Champions League.

Cu Cesare Prandelli a lucrat și Adi Mutu la Fiorentina. Românul, care acum antrenează naționala U21, a reușit 66 de goluri pe parcursul celor 93 de meciuri jucate în patru sezoane din Serie A sub conducerea italianului. Odată cu plecarea lui Prandelli din 2010, când a devenit selecționer al Italiei, cariera lui Mutu a intrat pe o pantă descendentă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!