Fotbal intern

Revenirea lui Dinu Gheorghe prinde contur: “Pentru Dinamo, aș reveni oricând!”

22.09.2018 | 14:21
Revenirea lui Dinu Gheorghe prinde contur Pentru Dinamo as reveni oricand

Fostul manager general al alb-roșilor este una dintre soluțiile pe care le ia în calcul Ionuț Negoiță. Dinu Gheorghe este un “câine” adevărat, iar eventuala sa numire la Dinamo, în locul lui Ionel Dănciulescu, pare în acest moment viabilă și logică.

Experiența acestuia, dar și faptul că este liber de angajament îl fac pe Dinu Gheorghe omul care ar putea redresa corabia dinamovistă, care pare a se îndrepta spre un naufragiu trist.

Dinu Gheorghe, dispus să se întoarcă la Dinamo: “Am plecat pentru că s-a mers pe mâna lui Mircea Rednic!”

Contactat telefonic de FANATIK.RO, Dinu Gheorghe a vorbit cu sinceritate despre situația actuală a clubului său de suflet: “E trist ce se petrece acum la Dinamo. Eu nu am vorbit deocamdată cu nimeni de acolo, nu m-a căutat domnul Negoiță. Am plecat atunci de la Dinamo pentru că dumnealui a decis să meargă pe mâna lui Mircea Rednic. Din păcate, lucrurile au mers într-o direcție greșită și s-a ajuns acum în această situație grea. Dacă sunt dispus să revin? Pentru Dinamo, oricând!”, a declarat Dinu Gheorghe pentru FANATIK.RO, care a scris de interesul lui Negoiță pentru el.

Dinu Gheorghe Mircea Rednic Dinamo
Dinu Gheorghe și Mircea Rednic au colaborat la Dinamo

A jurat loialitate echipei pe care a iubit-o o viață întreagă! “Va fi ultimul meu club!”

În 2015, Dinu Gheorghe era numit în funcția de manager general al formației din Ștefan cel Mare. Recunoscut drept un mare dinamovist, cel poreclit “Vamă” nu avusese până atunci ocazia să lucreze la echipa de suflet.

Este o zi importantă în viaţa mea, au mai fost negocieri de-a lungul timpului. Pentru mine vreau să fie ultimul club la care voi lucra în fotbalul românesc şi vreau să plec atunci când voi pleca cu trofee, performanţă. Sunt emoţionat, dar mă simt foarte bine, mă simt de aici”, declara Dinu Gheorghe în ziua prezentării sale. Doar că mierea a curs doar câteva luni, iar managerul general al lui Dinamo de la acea vreme a ajuns la discuții aprinse cu patronul Ionuț Negoiță. Principalul motiv: fondul de salarii!

La despărțirea de Dinamo, Gheorghe a avut un discurs diplomat, preferând o separare amiabilă a drumurilor: “În timp s-au adunat nemulţumirile şi astăzi s-a pus punct. Într-o căsnicie trebuie să fie de acord ambele părţi, degeaba una vrea şi alta nu mai vrea. Am discutat foarte clar, iar argumentele puse pe masă şi de dânsul şi de mine au dus la despărţire. Dacă nu s-a mai putut să continuăm, nu mai continuăm, ce să fac?

Dinu Gheorghe Ionuț Negoiță
Dinu Gheorghe și Ionuț Negoiță ar putea lucra din nou împreună pentru binele lui Dinamo București

Dinamo nu are probleme financiare, la Dinamo salariile sunt plătite la zi. Nu sunt probleme financiare în clipa de faţă la Dinamo. Clubul e stabil financiar. Toţi jucătorii au fost aduşi cu acordul patronului şi cu acordul antrenorului şi cu acordul meu. Aşa au fost aduşi la Dinamo. Decizia finală îi apaţinea patronului. De ce ar fi nemulţumit (n.r. – patronul, de jucătorii aduşi) dacă suntem pe locul 2?“, afirma actualul analist TV.

Interesant este că, la scurt timp după plecarea lui Dinu Gheorghe, Ionuț Negoiță a implementat exact ceea ce dorea acesta, crescând nivelul salariilor la Dinamo, pentru a obține performanță. Doar că, mergând pe mâna oamenilor greșiți, formația din Ștefan cel Mare nu a reușit să ajungă niciodată acolo unde își propusese. Iar acum, precum un cerc ce se vrea a fi închis, soluția de a repara ce a greșit finanțatorul lui Dinamo este la îndemână: revenirea lui “Vamă”!

A prezis dezastrul: i-a atacat pe Dănciulescu și pe Bratu!

Faptul că Dinu Gheorghe are un simț special în a aprecia situația unei echipe de fotbal a fost dovedit recent, când acesta a atacat, oarecum din senin, ce se întâmplă la Dinamo. Fără a avea nimic de pierdut, el i-a atacat direct pe cei care răspundeau la acel moment de soarta clubului, din punct de vedere managerial și sportiv, Ionel Dănciulescu și Florin Bratu.

La Dinamo este destul de rușinos ce se întâmplă. Avem un director general care n-are nicio competență, cel puțin asta văd eu din afară, dacă greșesc îmi cer scuze, dar este un vid care se manifestă acolo. Obiectivul lui Bratu nu este play-off-ul. Dacă el a acceptat acest obiectiv când a semnat contractul cu Dinamo, a greșit! Ar fi o mare minune dacă această echipă ar prinde play-off-ul, după evoluțiile din primele opt etape”, a afirmat Dinu Gheorghe. Reacția lui Dănciulescu a venit prompt, dar evenimentele ulterioare aveau să confirme că fostul conducător dinamovist avea dreptate.

Florin Bratu și Ionel Dănciulescu
Florin Bratu și Ionel Dănciulescu pleacă de la Dinamo București