Sport

Revenirea lui Raul! Fostul golgheter va semna cu o echipă de liga secundă

Revenire de senzație în fotbalul românesc. Raul Rusescu (34 de ani), unul dintre cei mai iubiți atacanți din istoria Stelei, și-a găsit echipă, cu care se va lupta la promovare.
23.08.2022 | 22:57
Revenirea lui Raul Fostul golgheter va semna cu o echipa de liga secunda
Raul Rusescu, Raul Gonzales, în Schalke - Steaua 2-1, din grupele Europa League, sezonul 2011-2022. FOTO: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Raul Rusescu (34 de ani) revine după un an în fotbalul românesc. Fostul mare atacant al Stelei va semna cu Concordia Chiajna și se va lupta pentru promovarea în primul eșalon.

Raul Rusescu revine în fotbalul românesc. Unde va juca fostul golgheter al Ligii 1

Potrivit orangesport.ro, „Pufulete” este în negocieri avansate cu „vulturii verzi”. Atacantul ar fi făcut deja cunoștiință cu ceilați jucători ai Concordiei Chiajna și ar urma să înceapă pregătirea sub comanda antrenorului Ianis Zicu.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut, Rusescu a jucat în liga a patra din Italia, pentru Lamezia, echipa la care, în 19 meciuri, a marcat trei goluri și a reușit un assist. În România, atacantul în vârstă de 34 de ani a evoluat ultima dată la Academica Clinceni, în sezonul 2020-2021, atunci când ilfovenii s-au calificat în play-off.

La Chiajna, Rusescu va avea ca obiectiv promovarea din Liga 2 Casa Pariurilor. Echipa lui Ianis Zicu a fost aproape de îndeplinirea acestui obiectiv și în sezonul trecut, când a pierdut barajul cu Chindia Târgoviște.

ADVERTISEMENT

În această vară au apărut informații conform cărora Raul Rusescu a mai fost dorit atât de CSA Steaua, cât și de Universitatea Cluj. Concordia Chiajna are 4 puncte după primele două etape din Liga 2 Casa Pariurilor, după 1-0 cu Csikszereda și 2-2 cu Dumbrăvița.

Apus de carieră pentru unul dintre cei mai prolifici atacanți ai României

Raul Rusescu este unul dintre cei mai buni atacanți pe care i-a dat fotbalul românesc. În 2011, Gigi Becali a plătit 200 de mii de euro pentru transferul său de la Unirea Urziceni. Odată ajuns la gruparea roș-albastră, vâlceanul a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți fotbaliști de către suporteri.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2012-2013, Raul Rusescu a câștigat titlul de golgheter al Ligii 1, cu cele 21 de reușite. La finalul acelei ediții, atacantul a plecat la Sevilla, andaluzii plătind în schimbul său nu mai puțin de 2,2 milioane de euro.

Rusescu are 9 selecții și 1 gol pentru naționala de seniori a României, iar pentru echipele de club a marcat un total de 124 de goluri. El a evoluat de-a lungul carierei la Râmnicu Vâlcea, Unirea Urziceni, Dunărea Giurgiu, Otopeni, Steaua, Sevilla, Braga, Osmanlispor, Giresunspor, Academica Clinceni și Lamezia.

ADVERTISEMENT

În anul 2012, Raul Rusescu a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului, iar în vitrina sa se regăsesc trei titluri, două cu Steaua și unul cu Unirea Urziceni, o Cupă a României și o Cupa Ligii, ambele cu roș-albaștrii.

  • 59 de goluri și 24 de pase de gol a reușit Raul Rusescu în cele 147 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul roș-albastru
ADVERTISEMENT