Sport

Revenirea secolului în tenis! O jucătoare a întors scorul de la set pierdut, 5-0 şi 30-0

Marina Bassols Ribera (22 de ani, locul 211 WTA) a reușit una dintre cele mai mari răsturnări de scor din istoria tenisului și s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Budapesta.
10.07.2022 | 13:02
Revenirea secolului in tenis O jucatoare a intors scorul de la set pierdut 50 si 300
Marina Bassols a reușit să câștige zece game-uri consecutive. Sursă foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Marina Bassols a reușit o revenire halucinantă la turneul WTA de la Budapesta, după ce a fost condusă cu 6-0, 5-0, 30-0.

Marina Bassols, una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria tenisului mondial

Sportiva din Spania, aflată pe locul 263 WTA, a reușit meciul vieții în fața Yuliyei Hatouka (22 de ani, 211 WTA), în calificările turneului de la Budapesta.

ADVERTISEMENT

Yuliya Hatouka i-a dat o lecție de tenis spanioloaicei în vârstă de 22 de ani în primul set, pe care l-a câștigat în doar 23 de minute.

Jucătoarea din Belarus a continuat în aceeași manieră și în setul doi, când a ajuns rapid la 5-0. Ce a urmat a făcut înconjurul lumii, mai ales că Hatouka avea 30-0 pe serviciul adversarei și mai avea nevoie de doar două puncte pentru a câștiga partida.

ADVERTISEMENT

Iberica însă a rezistat eroic și a forțat rămânerea în meci, a câștigat primul game și nu s-a mai oprit până la final, reușind să câștige setul cu 7-5.

Marina Bassols a reușit o serie de 10 game-uri consecutive

Cu un nivel de încredere uriaș, Marina Bassols a reușit 10 game-uri la rând și conducea în setul al treilea cu scorul de 3-0.

ADVERTISEMENT

Hatouka a reușit să revină în joc cu trei break-uri la rând, iar scorul era 4-4. Jucătoarea din Spania a reușit să câștige fără probleme ultimele două game-uri și s-a impus cu 6-4!

Un meci care ar putea intra în istoria tenisului, după două ore și 15 minute, scor 0-6, 7-5, 6-4. Marina Bassols mai are un hop până la calificarea pe tabloul principal, astfel că în ultima rundă a calificărilor o va întâlni pe Fanny Stollar (23 de ani, 375 WTA).

ADVERTISEMENT

Marina Bassols Ribera a debutat, în 2021, la Palermo

Marina Bassols Ribera a debutat în circuitul WTA pe tabloul principal la un turneu în 2021, la turneul Internazionali Femminili di Palermo.

A reușit să câștige 6 titluri ITF la simplu și 7 la dublu, iar jucătoarea din Spania se află la cea mai bună clasare din carieră, locul 211.

ADVERTISEMENT