Sport

Reveniri importante la Universitatea Craiova pentru derby-ul cu Rapid! Mutarea pe care Eugen Neagoe o pregătește în Giulești

Eugen Neagoe a primit întăriri înaintea derby-ului Rapid - Universitatea Craiova. Totuși,„Geană” poate fi nevoit să schimbe în defensivă.
17.05.2023 | 17:47
Reveniri importante la Universitatea Craiova pentru derbyul cu Rapid Mutarea pe care Eugen Neagoe o pregateste in Giulesti
Reveniri la Universitatea Craiova pentru derby-ul cu Rapid! Mutarea pe care Eugen Neagoe o pregătește în Giulești. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul Rapid – Universitatea Craiova este programat luni, de la ora 20:30, iar oltenii nu își mai permit pași greșiți în lupta pentru cupele europene. Eugen Neagoe îi are la dispoziție la antrenamentele „alb-albaștrilor” pe Raul Silva și Basilio Ndong, ambii reveniți după o accidentarea, însă antrenorul are semne de întrebare cu brazilianul.

Reveniri la Universitatea Craiova pentru derby-ul cu Rapid! Mutarea pe care Eugen Neagoe o pregătește în Giulești

Universitatea Craiova a suferit din cauza accidentărilor pe finalul play-off-ului din SuperLiga, însă problemele din infirmeria oltenilor încep să dispară. Formația din Bănie i-a pierdut pe Nicușor Bancu și Bogdan Vătăjelu pentru restul sezonului, însă Eugen Neagoe s-a confruntat cu mai mulți jucători accidentați de la o etapă la alta.

ADVERTISEMENT

Ante Roguljic și Elvir Koljic le-au dat emoții oltenilor după CFR Cluj – Universitatea Craiova, însă problemele celor doi nu s-au dovedit a fi grave. Raul Silva și Basilio Ndong au fost absenții din ultimele două runde de campionat la trupa lui Eugen Neagoe, accidentarea fundașului ecuatorian fiind anunțată de FANATIK.

Staff-ul medical al Universității Craiova a reușit să îi recupereze la timp pentru derby-ul cu Rapid București pe cei doi apărători și există mari șanse să fie în lotul lui „Geană”. Basilio Ndong și Raul Silva se antrenează cu restul lotului, iar prezența ecuatorianului este aproape sigură pe Giulești.

ADVERTISEMENT

În schimb, Eugen Neagoe are un semn de întrebare privind starea lui Raul Silva, iar brazilianul are șanse mici să fie aruncat din primul minut al derby-ul, însă poate lua loc pe banca de rezerve. Revenirea lui Basilio Ndong este o veste bună pentru „Geană”, care a fost nevoit să improvizeze în flancul defensivei.

Eugen Neagoe l-a reprofilat pe Juraj Badelj pe postul de fundaș stânga, unde a fost folosit de tehnicianul „alb-albaștrilor” în trei partide din SuperLiga. Basilio Ndong îl va scoate cel mai probabil din primul „11” pe „perla” din Croația a Universității Craiova, dar acesta poate profita de starea lui Raul Silva și să rămană printre titulari.

ADVERTISEMENT

Juraj Badelj este fundaș central de meserie și derby-ul cu Rapid București ar putea fi al treilea meci în centrul defensivei pentru croat. Acesta a fost titular în centrul defensivei în partida cu FC Argeș, iar în al doilea meci la Universitatea Craiova a suferit o leziune musculară cu Petrolul, așa cum a anunțat site-ul nostru.

Juraj Badelj, despre cel mai greu adversar din SuperLiga și postul de fundaș stânga: „A fost categoric cel mai greu meci al meu”

Cu trei fundași stânga accidentați la Universitatea Craiova, Eugen Neagoe a fost obligat să caute cea mai bună soluție pentru ultimele două confruntări. Juraj Badelj a declarat că CFR Cluj a fost cel mai greu adversar întâlnit până acum și a mărturisit că a fost pus în dificultate pe flancul apărării.

ADVERTISEMENT

„Da, a fost categoric cel mai greu meci al meu. Ştiu că au fost campioni ai ligii mulţi ani la rând şi chiar au nişte fotbalişti foarte tari, duri. A fost într‑adevăr ciudat să joc pe acel post, iniţial m‑am simţit un pic stingher. Dar apoi, BAM, m‑a lovit adrenalina şi am putut să mă concentrez la maximum şi cred că m‑am descurcat onorabil.

Le mulţumesc pe această cale lui Bogdan Mitrea şi lui Gjoko Zajkov, m‑au ajutat mult şi înainte de meci şi în timpul lui cu sfaturile şi impresiile lor. Bineînţeles că i‑o împărtăşesc, chiar aşa a fost. Am avut multe ocazii şi foarte mult ghinion, dar asta e, se întâmplă, e fotbal până la urmă”, a declarat Juraj Badelj.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,50 este cota pentru „2 solist” la meciul Rapid București – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT