ADVERTISEMENT
News

Revin restricțiile! Se închid restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc în 9 localități din România

Autor: Flaviu Popa | 08.09.2020 | 20:38
Revin restricțiile! Se închid restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc în 9 localități din România
Contextul epidemiologic din Dâmbovița a dus la închiderea restaurantelor. Foto: Hepta

Restaurantele din 9 localități din județul Dâmbovița au fost închise, din cauza contextului epidemiologic îngrijorător.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, care a decis închiderea temporară a restaurantelor, cafenelelor care funcționează în interior dar și a sălilor de jocuri de noroc.

Sunt afectate nu mai puțin de 9 localități din județ, măsura fiind luată pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus din zonă.

ADVERTISEMENT

Se închid restaurantele, barurile, cafenelele din Dâmbovița

Măsura va fi implementată miercuri, 9 septembrie, și va fi valabilă timp de 7 zile, în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți.

Membrii C.J.S.U. au adoptat Hotărârea nr. 23 din 08.09.2020, privind restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară următoarele tipuri de servicii: preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, restaurante şi cafenele din interiorul clădirilor, precum şi a activităţi operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pentru următoarele localităţi: Brăneşti, Butimanu, Corneşti, Glodeni, Malu cu Flori, Niculeşti, Ocniţa, Tătărani şi Vulcana Pandele”, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Măsura restrictivă va fi valabilă din 9 septembrie până în 15 septembrie 2020, conform reprezentanților autorităților, conform stiripesurse.ro.

Modelul după care sunt închise sau deschise restaurantele în România seamănă izbitor de mult cu cel din Germania. Așadar, fiecare localitate în parte are dreptul să decidă închiderea sau redeschiderea restaurantelor în funcție de contextul epidemiologic.

ADVERTISEMENT

După cum și profesorul Alexandru Rafila remarca, acest sistem poate determina oamenii să respecte mai mult măsurile de protecție. Atunci când oamenii dintr-o localitate „infectată” nu vor avea restaurante și vor vedea că vecinii au o viață normală, aceștia vor fi tentați să respecte regulile, crede Rafila.

Așadar, oamenii din localitățile unde se va închide „distracția” trebuie să respecte regulile impuse de autorități, astfel că numărul de infectări va înregistra o scădere considerabilă și restaurantele se vor redeschide.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!