News

Revin restricțiile! Se închid restaurantele, barurile, cafenelele și sălile de jocuri de noroc în 9 localități din România

08.09.2020 | 20:38
Revin restrictiile Se inchid restaurantele barurile cafenelele si salile de jocuri de noroc in 9 localitati din Romania
ADVERTISEMENT

Restaurantele din 9 localități din județul Dâmbovița au fost închise, din cauza contextului epidemiologic îngrijorător.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, care a decis închiderea temporară a restaurantelor, cafenelelor care funcționează în interior dar și a sălilor de jocuri de noroc.

ADVERTISEMENT

Sunt afectate nu mai puțin de 9 localități din județ, măsura fiind luată pe fondul creșterii îngrijorătoare a numărului de infectări cu noul coronavirus din zonă.

Se închid restaurantele, barurile, cafenelele din Dâmbovița

Măsura va fi implementată miercuri, 9 septembrie, și va fi valabilă timp de 7 zile, în speranța că lucrurile se vor îmbunătăți.

ADVERTISEMENT

Membrii C.J.S.U. au adoptat Hotărârea nr. 23 din 08.09.2020, privind restricţionarea, în sensul interzicerii activităţilor cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară următoarele tipuri de servicii: preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, restaurante şi cafenele din interiorul clădirilor, precum şi a activităţi operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pentru următoarele localităţi: Brăneşti, Butimanu, Corneşti, Glodeni, Malu cu Flori, Niculeşti, Ocniţa, Tătărani şi Vulcana Pandele”, a transmis Prefectura Dâmboviţa.

Măsura restrictivă va fi valabilă din 9 septembrie până în 15 septembrie 2020, conform reprezentanților autorităților, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

Modelul după care sunt închise sau deschise restaurantele în România seamănă izbitor de mult cu cel din Germania. Așadar, fiecare localitate în parte are dreptul să decidă închiderea sau redeschiderea restaurantelor în funcție de contextul epidemiologic.

După cum și profesorul Alexandru Rafila remarca, acest sistem poate determina oamenii să respecte mai mult măsurile de protecție. Atunci când oamenii dintr-o localitate „infectată” nu vor avea restaurante și vor vedea că vecinii au o viață normală, aceștia vor fi tentați să respecte regulile, crede Rafila.

ADVERTISEMENT

Așadar, oamenii din localitățile unde se va închide „distracția” trebuie să respecte regulile impuse de autorități, astfel că numărul de infectări va înregistra o scădere considerabilă și restaurantele se vor redeschide.

ADVERTISEMENT