News

Revine experimentul ”Străzi deschise”. Acesta va fi extins și la alte zone din Capitală

Experimentul ”Străzi deschise”, organizat în premieră în 2021 în special pe Calea Victoriei, revine. Conform Primăriei Generale, acest proiect va fi extins și la alte zone din Capitală.
01.04.2022 | 20:47
Revine experimentul Strazi deschise Acesta va fi extins si la alte zone din Capitala
Proiectul ”Străzi deschise” revine în perioada 30 aprilie - 16 octombrie. Ce zone va cuprinde. Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Pasionații de plimbări din Capitală primesc vești excelente din partea autorităților. Un proiect destinat lor, inițiat în 2021, revine.

Proiectul ”Străzi deschise” revine în perioada 30 aprilie – 16 octombrie. Ce zone va cuprinde

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Nicușor Dan a anunțat că, în această primăvară, imediat după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul ”Străzi deschise”.

ADVERTISEMENT

Astfel, în toate weekendurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală.

Noutatea este că, în 2022, autoritățile au în plan să închidă circulația și pe câteva străzi din alte cartiere bucureștene. Anul trecut, 7 zone din oraș au devenit pietonale, mai exact, 11 km de străzi în fiecare sâmbătă și duminică.

ADVERTISEMENT

Acum, proiectul ar putea include și partea de vest a Bulevardului Unirii, strada Ion Ghica, strada Blănari, strada Nicolae Golescu și strada Episcopiei, notează Știrile Protv.

”În această primăvară, după Paști, Primăria Capitalei reia proiectul ”Străzi deschise”! În weekendurile din perioada 30 aprilie – 16 octombrie, mai multe bulevarde și străzi din București vor deveni din nou zone pietonale, unde se vor putea plimba toți bucureștenii și turiștii care ajung în Capitală.

ADVERTISEMENT

Noutatea din 2022 e aceea că extindem proiectul din centru spre cartiere. Nu va mai fi vorba doar de Calea Victoriei și de străzile adiacente, ci vom transforma în zone pietonale artere de circulație din fiecare sector. Lucrăm de aproape două luni și în aceste zile vom finaliza, harta străzilor care vor intra în proiect.

Vom avea de asemenea competiții sportive, spectacole de stradă, expoziții, ateliere pentru copii și diverse surprize pentru toate vârstele. Aștept sugestiile voastre pentru a face împreună un proiect cât mai atractiv”, spune edilul.

ADVERTISEMENT

Cum a decurs proiectul în 2021

Anul trecut, experimentul ” Străzi deschise” s-a derulat în perioada 29 mai – 17 octombrie. Atunci, șapte zone din centrul oraşului, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița şi de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu, au devenit pietonale, în fiecare sâmbătă și duminică.

Vorbim de 34 de străzi și peste 11 km de artere. Aceleași zone vor fi pietonale și anul acesta plus celelalte anunțate anterior.

ADVERTISEMENT