Revenire de SENZAŢIE la Dinamo! Stoican are pe cine să se bazeze acum în teren!

Flavius Stoican primeşte şi veşti bune înaintea partidei pe care o va disputa la Chiajna, contra Concordiei, asta după ce la ultimul joc i-a pierdut pe Constantin Grecu, accidentat, şi pe...
26.04.2014 | 16:01
Revenire de SENZATIE la Dinamo Stoican are pe cine sa se bazeze acum in teren

Flavius Stoican primeşte şi veşti bune înaintea partidei pe care o va disputa la Chiajna, contra Concordiei, asta după ce la ultimul joc i-a pierdut pe Constantin Grecu, accidentat, şi pe Dragoş Grigore, suspendat. Vineri, tehnicianul lui Dinamo a aflat că îl poate folosi duminică seara pe Valentin Lazăr, care a scăpat de pedeapsa dictată de Comisia de Disciplină, iar seara, la şedinţa de antrenament, a avut alte două surprize.

“Creierul” revine

Prima dintre ele este revenirea lui Cătălin Munteanu, cel care absentează de mai bine de o lună. Mijlocaşula strîns în actualul campionat decît 211 minute pe teren în Liga I din cauza problemelor medicale severe ce au apărut în urma refacerii după operaţia pe care a suferit-o la genunchi în urmă cu un an, atunci cînd i-au fost refăcute ligamentele încrucişate, rupte într-un meci cu CFR Cluj. “Naşul”, cum este alintat de mai tinerii săi colegi Munteanu, s-a antrenat normal toată săptămîna şi are şanse să apară măcar 30 de minute pe teren la Chiajna. “El şi-a revenit fizic, se simte bine, dar a jucat foarte puţin în ultimele luni şi suferă teribil la ritmul de joc. Dar are 35 de ani şi, dacă nu-l mai ajută condiţia fizică, joacă din experienţă. Avem nevoie de el“, a spus unul dintre colegii săi.

Risc maxim cu “perla” de pe stînga

O altă veste bună primită de Stoican este şi revenirea lui Steliano Filip la antrenamentele echipei. Jucătorul care poate juca oriunde pe banda stîngă, dar care s-a consacrat în acest sezon ca apărător, post pentru care chiar Victor Piţurcă la chemat la echipa naţională la amicalul cu Argentina, s-a accidentat la meciul cu Steaua. Folosit atunci ca mijlocaş central, adică un soi de inter într-o linie de trei fotbalişti, Filip a impresionat, dar a suferit o întindere la muşchii inghinali şi a fost înlocuit. A absentat cu Astra şi a revenit alături de colegii săi la antrenamente abia vineri, cînd însă n-a terminat şedinţa de pregătire pe teren, acuzînd unele dureri. Stoican speră însă să-l folosească mai ales că şi Grecu lipseşte. Această mutare o va decide însă chiar înaintea partidei, în funcţie de cum se simte şi fotbalistul de 19 ani. Asta pentru că o eventuală recidivă îi poate anula lui Filip şansa convocării la naţională pentru turneul din Elveţia, de la finalul sezonului. Altfel, dacă Steliano nu va fi apt la ora partidei, postul de fundaş stînga îi va fi încredinţat lui Ştefan Bărboianu.

_______________________________________________________________________________________________________

4 meciuri a strîns Cătălin Munteanu în acest sezon de Liga I, dintre care trei ca titulari

21 de meciuri a jucat Steliano Filip în Liga I stagiune aceasta, dintre care 19 în primul “11”