News

Revine iarna în România. Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele unde va ninge

13.04.2021 | 16:21
Revine iarna in Romania Informare ANM de vreme deosebit de rece Zonele unde va ninge
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Atenționarea specialiștilor este valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00. În această perioadă, primăvara va dispărea din peisaj, iar locul ei va fi luat de fenomene specifice sezonului rece în multe zone.

ADVERTISEMENT

Deși ne aflăm la mijlocul primăverii, în unele zone vom avea din nou ninsori cu depunere de strat de zăpadă. La munte va fi viscol ca în toiul iernii.

Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele din România unde va ninge

Primăvara lui 2021 pare că este dată dispărută. După un scurt episod mai cald din acest zile ale debutului de săptămână, vremea se strică radical în majoritatea zonelor.

ADVERTISEMENT

ANM anunță că urmează zile cu precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. Informarea este valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

În intervalul menționat, în toată ţara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviță şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

La munte va fi viscol

Meteorologii anunță că la munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h şi va fi viscol.

ADVERTISEMENT

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, ceea ce înseamnă că miercuri, dacă fenomenele se vor intensifica, am putea asista și la emiterea unor coduri.

ADVERTISEMENT