ADVERTISEMENT
News

Revine iarna în România. Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele unde va ninge

Autor: Adrian Baciu | 13.04.2021 | 16:21
Revine iarna în România. Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele unde va ninge
Revine iarna în România. Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele unde va ninge. Sursa foto: hepta.ro

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o informare de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

ADVERTISEMENT

Atenționarea specialiștilor este valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00. În această perioadă, primăvara va dispărea din peisaj, iar locul ei va fi luat de fenomene specifice sezonului rece în multe zone.

Deși ne aflăm la mijlocul primăverii, în unele zone vom avea din nou ninsori cu depunere de strat de zăpadă. La munte va fi viscol ca în toiul iernii.

ADVERTISEMENT

Informare ANM de vreme deosebit de rece. Zonele din România unde va ninge

Primăvara lui 2021 pare că este dată dispărută. După un scurt episod mai cald din acest zile ale debutului de săptămână, vremea se strică radical în majoritatea zonelor.

ANM anunță că urmează zile cu precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece. Informarea este valabilă de marți, 13 aprilie, ora 16:00, până vineri, 16 aprilie, ora 10:00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în toată ţara vor fi precipitații moderate cantitativ – local 15…25 l/mp şi izolat, îndeosebi în nord-vest şi centru, 30…40 l/mp. Din după-amiaza zilei de marţi (13 aprilie) şi până în seara zilei de miercuri (14 aprilie), vor fi mai ales averse de ploaie, izolat însoțite de descărcări electrice.

În Transilvania şi în Maramureş vor fi ploi, dar şi perioade cu lapoviță şi ninsoare (cu precădere în noaptea de miercuri spre joi şi în cea de joi spre vineri) pe alocuri şi temporar cu depunere de strat de zăpadă. Trecător, precipitații mixte se vor semnala şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

ADVERTISEMENT

La munte va fi viscol

Meteorologii anunță că la munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent şi în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h şi va fi viscol.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi în majoritatea regiunilor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60…65 km/h în Oltenia, amplificând senzația de rece.

ADVERTISEMENT

Valorile termice diurne ce se vor înregistra miercuri şi joi vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie.

”În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, ceea ce înseamnă că miercuri, dacă fenomenele se vor intensifica, am putea asista și la emiterea unor coduri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!