Fotbal intern

Revine Latovlevici în Liga 1? “Viaţa e nebună şi nu ştii niciodată”

30.07.2018 | 14:10
Revine Latovlevici in Liga 1 Viata e nebuna si nu stii niciodata

Iasmin Latovlevici se antrenează de mai mult timp cu FCSB, după ce angajamentul cu Galatasaray i-a expirat. Fostul fundaş stânga al roş-albaştrilor susţine că ţinta sa ar fi o plecare în străinătate, dar nu neagă varianta unei reveniri în Liga 1 Betano.

“Mi-aş dori să plec în străinătate, dar viaţa e nebună şi nu ştii niciodată. Nu pot să spun că nu mă întorc la Steaua”, a spus Latovlevici, după derby-ul FCSB-Dinamo, scor 3-3. De altfel, fostul jucător al Stelei a fost prezent pe Arena Naţională, la derby de România şi a lăudat prestaţia lui FCSB, dar l-a criticat pe Florinel Coman: “Rezultatul e echitabil. Putea să câştige Steaua, dar nu s-a gestionat bine situaţia. S-a vrut să se închidă jocul, dar nu s-a reuşit”, a spus Latovlevici. Mai mult, fundaşul stânga n-a fost impresionat de cele două goluri pe care le-a marcat Florinel Coman. ”Mă bucur pentru Coman, e foarte important pentru el. Era şi mai important dacă ajuta şi echipa! Şi jocul lui trebuie să fie mult mai bun, însă!”, a mai spus ”Lato”. Cu toate acestea, fundaşul stânga îi vede pe cei de la FCSB ca având prima şansă la titlu în Liga 1 Betano: ”La cum se antrenează, au prima şansă. Au un plus de talent faţă de celelalte echipe şi, cu munca pe care o depun, eu zic că sunt şanse mari să ia titlul!”.

Revine Latovlevici în Liga 1? Ce spune Nicolae Dică

După meciul pierdut cu Astra Giurgiu, scor 0-1, Junior Morais a fost aspru criticat pentru greşeala de la gol. Mai mult, portughezul nu a făcut parte din echipa de start a roş-albaştrilor în meciul cu Dinamo, fiind doar rezervă la derby de România. Cu toate acestea, roş-albaştrii oferă în continuare încredere celor doi fotbalişti, motiv pentru care va fi foarte greu pentru ca Latovlevici să revină în roşu şi albastru. „Momentan nu am discutat despre el, se antrenează cu noi”, a spus tehnicianul FCSB, într-o conferință de presă, despre situaţia lui “Lato”.

Iasmin Latovlevici a câştigat şase trofee în tricoul lui FCSB: 3 titluri de campioană, două Cupe ale României şi o Supercupă. El a jucat pentru roş-albaştri între sezonul 2010/2011 şi 2014/2015 şi a strâns în total 176 de meciuri, cu 12 goluri şi 11 pase decisive în toate competiţiile.

Cel mai important gol înscris de Latovlevici pentru FCSB este fără îndoială cel marcat împotriva lui Ajax Amsterdam, în 16-imile Europa League din sezonul 2012/2013. Atunci FCSB a reuşit să remonteze un dezavantaj de două goluri şi să se califice la loviturile de departajare, după golurile marcate de Latovlevici şi Vlad Chiricheş.

De asemenea, Latovlevici a marcat de două ori şi împotriva lui Dinamo. Prima dată în turul Ligii 1 Betano, în sezonul 2013/2014, într-o victorie a FCSB, scor 2-1. Atunci Latovlevici a deschis scorul cu un voleu violent de la marginea careului.

Apoi în acelaşi sezon, în semifinalele Cupei României, a înscris primul gol în meciul în care echipa antrenată atunci de Laurenţiu Reghecampf a câştigat cu 5-2.

Interesant este că în poarta lui Dinamo s-a aflat de ambele dăţi actualul portar al FCSB, Cristian Bălgrădean.