ADVERTISEMENT
News

Revista Charlie Hebdo, în atenția teroriștilor. Caricaturile cu Mahomed care au făcut-o ținta jihadiștilor în 2015, din nou publice

Autor: Claudiu Ilie | 01.09.2020 | 18:52
Revista Charlie Hebdo, în atenția teroriștilor. Caricaturile cu Mahomed care au făcut-o ținta jihadiștilor în 2015, din nou publice
Revista Charlie Hebdo

Revista satirică Charlie Hebdo este din nou în atenția teroriștilor, după ce în următorul număr al publicației săptămânale urmează să apară 12 caricaturi, printre care și cea a lui Mohamed în care ține pe cap o bombă în loc de turban.

ADVERTISEMENT

Încrezători și fără frică, deși în 2015, în urma unui atac de terorist, 12 redactori – fotoreporteri și caricaturiști, au fost împușcați mortal în sediul redacției.

În urma atacului de pe 7 ianuarie, la nivel mondial s-a declanșat un protest din partea oamenilor împotriva terorismului din întreaga lume. În Franța au fost numeroase manifestații pe această temă.

ADVERTISEMENT

Revista Charlie Hebdo, în atenția teroriștilor

Deși intră din nou în atenția jihadiștilor, jurnaliștii de publicației franceze nu se tem pentru viețile lor, iar în respect pentru colegii lor morți în acea zi fatidică au ales să publice o serie de caricaturi menite să atragă atenția.

Atacul terorist asupra revistei Charlie Hebdo a venit în urma unor serii de amenințări cu moartea, însă jurnaliștii nu s-au lăsat păgubași. Din păcate, au plătit cu viața pentru publicarea imaginilor cu Mohamed.

ADVERTISEMENT

Aceleași ilustrații vor fi din nou publice în următorul număr al revistei. Ca și data trecută, directorul revistei de satiră nu are nicio temă, iar tot ce sperăm este ca efectul să nu fie același ca și în 2015.

„ Nu ne vom ascunde niciodată. Nu vom renunţa niciodată. Republicarea acestor ilustrații în săptămâna în care va avea loc procesul a 14 suspecţi implicaţi în atacul comis în 2015 ni s-a părut esențială.”, a explicat directorul săptămânalului satiric.

ADVERTISEMENT

Atacul terorist de la segiul revistei Charlie Hebdo

Ziua de 7 ianuarie 2015 este una tristă, iar în Franța a fost declarat doliu național după masacrul de la sediul publicației franceze. Organizatia Al-Qaida din Yemen a revendicat atacul terorist de la Charlie Hebdo

Fraţii islamiști Cherif şi Said Kouachi au ucis cu sânge rece 12 persoane în atacul de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo. Două zile mai târziu, cei doi jihadiști au fost omorâți de către forțele speciale antiteroriste franceze, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

După seria de evenimente, atacurile teroriste nu s-au oprit, iar a doua zi după moartea celor doi jihadiști, islamistul Amédy Coulibaly a omorât o poliţistă franceză la Montrouge, în apropiere de Paris, iar pe 9 ianuarie 2015, Coulibaly a ucis patru bărbaţi, toţi evrei, într-o luare de ostatici la un supermarket kosher din estul Parisului. La el ca și în cazul primilor doi teroriști, a fost ucis în operațiunea pentru eliberarea ostaticilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!