Sporturi

Revista Forbes a decis! Japoneza Naomi Osaka este cea mai bine plătită sportivă din lume

23.05.2020 | 18:47
Revista Forbes a decis Japoneza Naomi Osaka este cea mai bine platita sportiva din lume
ADVERTISEMENT

Prestigiaosa revistă Forbes a decis. Japoneza Naomi Osaka a fost în anul 2019 sportiva care a câștigat cei mai mulți bani din turneele la care a participat și din contracte de sponsorizare.

Forbes a adunat toate câștigurile din 2019 pentru Osaka și a decis că e numărul 1 la bani

Jucătoarea de tenis a reușit să o depășească pe Serena Williams, ajungând pentru o scurtă perioadă de vreme liderul mondial al circuitului WTA, după care a urmat un recul, care a făcut ca înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus Osaka să se afla abia pe locul 10. Actualmente clasamentul e înghețat după ce turneele au fost amânate de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Forbes a adunat toate câștigurile lui Naomi Osaka în 2019 și a ajuns la concluzia că este sportiva cea mai bine plătită la nivel mondial. Japoneza locuiește pe teritoriul SUA, ea păstrând doar naționalitatea.

Osaka a făcut 37,4 milioane euro în 2019

Potrivit clasamentului revistei Forbes, Osaka, în vârstă de 22 de ani, a obținut în 2019 un total de 37,4 milioane de dolari în premii în bani și contracte de sponsorizare (Maria Sharapova în 2015 a câștigat 29,7 milioane de dolari), depășind cu un milion pe Serena Williams.

ADVERTISEMENT

Din tatăl haitian și mama japoneză, s-a mutat cu familia în SUA când era copil, dar și-a păstrat cetățenia mamei sale.

Acum a coborât pe locul 10

Osaka a ajuns pe poziția de vârf în clasamentul mondial după ce a câștigat două turnee consecutive de Grand Slam: US Open în 2018 și Australian Open în 2019.

ADVERTISEMENT

În prezent, se află pe locul 10 în clasament. Profesionistă din 2014, coincizând cu cea de-a 16-a aniversare, a fost prima jucătoare de tenis japoneză care a câștigat un turneu de Grand Slam și prima jucătoare asiatică devenită numărul unu în clasamentul mondial.

Ocupă locul 29 din primii 100 sportivi la câștiguri

Campioana japoneză ocupă locul 29 printre cei 100 de sportivi cu cea mai mare remunerație, în timp ce Williams ocupă locul 33.

ADVERTISEMENT

La începutul acestui an, înainte de turneul de la Brisbane nipona a trecut printr-o mare spaimă în timp ce se afla în Insulele Caraibe, crezând chiar că va muri.

A crezut că va muri în Caraibe

La insistența surorii sale mai mari, Mari, a ieșit cu skate-bordul pentru a vizita insulele Turks și Caicos. „Curentul ne-a prins și aproape am murit”, a spus Osaka.

Osaka a prezentat în detalii: „Nu-mi place să-mi asum riscurile, așa că am plecat aproape de casă. A fost o zi frumoasă. Am văzut stele de mare. Și deodată curentul ne-a luat și am intrat în panică, pentru că eram tot mai îndepărtați de țărm ”.

Are un nou antrenor

Și la invitația surorii ei de a merge pur și simplu cu valurile pentru a reveni la ape mai calme: „S-a terminat că am căzut în apă, m-am gândit la toți rechinii din Caraibe și am strigat către ea: Dacă voi muri, va fi vina ta. Va trebui să-i spui mamei cum am murit în Turks și Caicos. În acel moment chiar am crezut că voi muri.

“Osaka – care a angajat un antrenor nou, Wim Fissette, – a spus că această experiență o va ajuta și în tenis:” Simt că trăiesc atât de multe lucruri în viața mea și … și încerc să iau totul într-o perspectivă diferită: nu am crezut niciodată că pot obține aceste rezultate “.

ADVERTISEMENT