Fotbal international

Revista presei. Ziua decisivă: ultimul asalt la Coutinho

FANATIK.RO vă prezintă în fiecare dimineaţă revista presei internaţionale. Click pe galerie foto pentru a vedea prima pagină a celor mai importante ziare de sport din Europa.
28.12.2017 | 10:17
Revista presei Ziua decisiva ultimul asalt la Coutinho

Ziarele din Spania sunt, ca de obicei, împărţite între Real Madrid şi Barcelona. Presa de casă a catalanilor, El Mundo Deportivo şi Sport, scrie despre faptul că vine ziua decisivă pentru transferul lui Coutinho la Barcelona. 3 ianuarie este data la care reprezentanţii clubului blau grana se vor întâlni cu reprezentanţii jucătorului pentru a pune la punct transferul brazuluanului de la Liverpool. 

AS şi Marca, ziarele “madridiste”, vorbesc, evident, despre problemele Realului, care încă îşi linge rănile după dezastrul de pe teren propriu în faţa rivalilor din Catalonia. Marca propune şi o soluţie lui Zinedine Zidane: să-i folosească mai des pe “puştii minune” Isco şi Asensio. Bilnaţul făcut de Marca este unul care trebuie să-i dea de gândit antrenorului francez: cu ei pe teren, Realul a reuşit 11 victorii şi 2 rezultate de egalitate. 

Gazzetta dello sport e la picioarele milanistului Cutrone

AS, pe de altă parte, anunţă un lucru care pare alarmant în ceea ce-i priveşte pe fanii “albilor”: transferul portarului de la Athletic Bilbao, Kepa, va fi singurul pe care Madridul îl va face în această perioadă de iarnă. Francezii de la L’Equipe sunt singurii care nu se ocupă de fotbal în presa sportivă europeană pe prima pagină, aducând un tribut schiorului Teddy Rinier şi pentru judoka Tessa Worley, singurii campioni mondiali ai Franţei din anul 2017. 

Italienii de la Gazzetta dello Sport se înclină în faţa lui Patrick Cutrone. Cu investiţii de peste 200 de milioane de euro în transferuri în această vară, AC Milan a ajuns să fie dependentă de puştiul de 19 ani crescut în academia proprie. Cutrone a reuşit golul unei victorii importante în derby-ul cu marea rivală, Inter, în Coppa Italia, reuşind astfel prima victorie de prestigiu a sezonului.