News

Revoltă în Bolintin Vale, după ce un bărbat a fost omorât cu o piatră. Localnicii, furioși pe autorități. Video

Revoltă a populației în orașul Bolintin Vale din județul Giurgiu. Oamenii au ieșit pe străzi și în fața primăriei, după ce un bărbat a fost ucis cu pietre de un grup de romi.
12.01.2022 | 23:12
Revolta in Bolintin Vale dupa ce un barbat a fost omorat cu o piatra Localnicii furiosi pe autoritati Video
Revoltă cu sute de oameni la Bolintin Vale. Cetățenii protestează după moartea unui șofer lovit în cap cu o piatră. Sursa foto: captură YouTube
ADVERTISEMENT

Peste 300 de persoane au ieșit în stradă la Bolintin Vale, miercuri seara. Acțiunea are loc ca urmarea a uciderii unui șofer de microbuz, duminică seara.

Din primele informații, se pare că omul ar fi fost agresat de patru cetățeni de etnie romă. În urma altercației, tânărul a murit.

ADVERTISEMENT

Protestatarii acuză autoritățile că tolerează comportamentele grupărilor din comunitatea de romi. Mai mult, aceștia acuză că dintre cei 4 agresori doar unul a fost reținut: ”ceilalți trei se uită la televizor”.

Revoltă cu sute de oameni la Bolintin Vale. Cetățenii protestează după moartea unui șofer lovit în cap cu o piatră

Conform Poliției Giurgiu, sutele de persoane s-au adunat pentru a protesta față de crima comisă în weekendul trecut. Dată fiind situația, în localitate a fost constituită zonă specială de siguranță publică, pentru ca evenimentele să nu escaladeze și să fie asigurat climatul de ordine și siguranță publică.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat prefectul Aneta Matei și subprefectul Mirel-Dragoș Brăgaru pentru a discuta cu oamenii nemulțumiți.

”Pe raza orașului Bolintin Vale sunt prezente forțe din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, în condiţiile legii”, transmite Poliția Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Protestatarii, revoltați pe comunitatea de romi

”De când au venit în Bolintin li s-a creat toate condiţiile şi s-au stabilit. Locuiesc fără acte în regulă, fără autorizaţii de construcţie, fără nimic. Ei nu trăiesc decât din furăciune”, acuză unul dintre localnici, conform Antena 3.

Oamenii ieșiți în stradă spun că tot timpul sunt probleme în oraşul lor. ”Tot timpul a fost o problemă cu aceşti răcăreni, au furat de la toată lumea, au bătut oameni.

ADVERTISEMENT

Când au venit au jefuit mai multe case, spune un alt localnic. Oamenii acuză că poliţia îi tolerează pe aceşti romi şi nu ia măsuri”.

Cetățenii mai acuză autoritățile că nu au reținut decât o persoană din cele 4 care ar fi fost de fapt implicate în crima de duminică.

”A fost reţinut doar unu. Ceilalţi trei se uită la televizor. Că unu a dat o palmă, unu a dat o cărămidă…Cum poţi să arestezi doar unu?

Mai avea un pic, vă spun sincer se muşamaliza. Deja încerca să bage un minor. De asta a ieşit toată lumea. Din patru inşi care au omorât un om doar unu e în puşcărie, care şi ăla scăpa. Se ajungea să bage un minor şi scăpa. Şi trei stau acasă, se uită la televizor. Cică sunt păziţi de jandarmerie”, a afirmat un prieten al bărbatului ucis la postul de știri citat.

Poliția, comunicat legat de crima de duminică

Pe data de 9 ianuarie 2022, ora 20.32, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bolintin-Vale au fost sesizați, printr-un apel la 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că fratele său are un conflict cu mai multe persoane, pe o stradă din orașul Bolintin Vale și a fost agresat.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bolintin Vale, unde a fost identificat un bărbat, din municipiul București, care prezenta urme de agresiune și care a fost transportat, ulterior, la o unitate sanitară din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații.

”În cauză este întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală, în care cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Tânărul a fost inițial reținut pe o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, iar la data de 11 ianuarie a fost prezentat instanței, care a dispus arestarea preventivă.

Având în vedere că persoana vătămată a decedat, urmează a se analiza oportunitatea schimbării încadrării juridice, în funcție de rezultatele necropsiei”, se arată în comunicatul Poliţiei.

ADVERTISEMENT