News

Revoltă în AUR. Un deputat îl acuză pe George Simion că s-a lăsat cuprins de „beția puterii”

Deputatul AUR Daniel Rusu, fost lider al organizației Alba, a plecat din partid acuzându-l pe George Simion că a ajuns să conducă partidul într-un mod dictatorial.
01.05.2022 | 17:06
Revolta in AUR Un deputat il acuza pe George Simion ca sa lasat cuprins de betia puterii
Deputatul Daniel-Gheorghe Rusu a plecat din AUR/ Foto: Facebook - Daniel-Gheorghe Rusu
ADVERTISEMENT

Organizația din Alba a AUR trece printr-un scandal de proporții, George Simion urmând să asiste la alegerea unui nou șef al fililalei, după ce fostul lider, deputatul Daniel-Gheorghe Rusu, a afirmat președintele partidului a devenit arogant și banii și interesele îi influențează deciziile.

„George nu mai este același”

Deputatul de Alba a anunțat că va pleca din partid, susținând că în perioada următoare gesturi similare vor face și alți deputați și senatori AUR, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Daniel-Gheorghe Rusu a afirmat că a avut unele cerințe pe care George Simion nu le-ar fi respectat, precizând că aceste cerințe nu erau legate de funcții. Lui Simion i se impută o modalitate abuzivă și dictatorială de a conduce partidul. Rusu a spus că se va orienta către un alt partid de dreapta.

Duminică dimineață, într-o postare pe Facebook, Rusu a oficializat ruptura de liderul AUR. „Îmi ridicau osanale şi se mândreau cu mine în toată ţara! Ne puteţi număra pe degetele de la o mână! Eram primar, prieten şi tutore! Eram doar noi! Eram pe vremea când alţi băgători în seamă nici nu-l cunoşteau! Îl ajutam pentru că atunci credeam în el şi în lupta lui!

ADVERTISEMENT

Acum totul s-a schimbat! Bani si interese! Aroganţă şi manipulare! Restul este un patriotism deşănţat de faţadă! Din păcate, George nu mai este acelaşi! Beţia puterii i-a venit de hac! Voi continua lupta pentru aceleaşi valori şi principii alături de toţi cei care se vor alătura mie!”, a scris Daniel Rusu.

Liderul AUR vrea să elimine „profitorii” din partid

În replică, George Simion susține că un grup de 12 deputați ai partidului, din care face parte și Rusu, i-au cerut garanții scrise că vor fi plasați pe locuri eligibile la viitoarele alegeri parlamentare.

ADVERTISEMENT

Ne-am strâns mâna încă de acum două săptămâni cu Gheorghe Daniel Rusu. Acesta m-a anunţat cu privire la intenţia sa de a forma un nou grup parlamentar, să rupă şi alţi parlamentari AUR, purtând negocieri şi cu cei de la Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, dar şi cu cei de la Partidul Alternativa Dreaptă. Noi ne opunem traseismului politic şi credem că, dacă un parlamentar îşi părăseşte partidul, ar trebui să îşi piardă şi statutul de parlamentar”, a spus Simion.

Acesta a anunțat că va asista la alegerea noii conduceri a AUR Alba, care va avea loc luni seară, în prezența actorului Dorel Vișan.

ADVERTISEMENT

Toţi cei care au avut probleme în ultimul an cu organizaţiile locale sunt rugaţi să îmi scrie ca să putem elimina profitorii din rândurile noastre”, a scris pe Facebook George Simion.

ADVERTISEMENT