News

Revoltă sângeroasă la o închisoare din Venezuela. S-au înregistrat 47 de morți și 75 de răniți

03.05.2020 | 12:18
Revolta sangeroasa la o inchisoare din Venezuela Sau inregistrat 47 de morti si 75 de raniti
ADVERTISEMENT

O revoltă sângeroasă a avut loc la o închisoare din statul Portuguesa, din Venezuela, după ce membrilor familiilor deţinuţilor li s-a interzis să aducă mâncare în timpul vizitelor.

Revoltă sângeroasă la o închisoare din Venezuela

Conform news.ro, care citează AFP, revolta sângeroasă de la închisoarea din Venezuela s-a soldat cu moartea a 47 de persoane și rănirea altor 75. Toți cei decedați erau deţinuţi la penitenciarul Los Llanos.

ADVERTISEMENT

Maria Beatriz Martinez, parlamentară din  statul Portuguesa, a declarat că revolta a fost provocată de faptul că membrilor familiilor deţinuţilor li s-a interzis să aducă mâncare în timpul vizitelor.

Această restricţie face parte din măsurile de prevenire a propagării coronavirusului în închisori. Astfel de restricţii au provocat însă revolte în închisori din mai multe ţări.

ADVERTISEMENT

Revolte în mai multe închisori din lume

În schimb, ministrul Iris Varela a declarat pentru cotidianul Ultimas Noticias că violenţele au venit după o tentativă de evadare şi că directorul închisorii a fost împuşcat şi rănit.

În Argentina, deţinuţii au cerut luna trecută ca unii dintre ei să fie eliberaţi, de teama infectării cu coronavirus. Mulţi dintre ei au urcat pe acoperişul penitenciarului având cuţite în mâini.

ADVERTISEMENT

Peste o mie de deţinuţi din opt închisori argentiniene sunt în prezent în greva foamei şi cer să fie lăsaţi în arest la domiciliu. Aceştia susţin că le este frică să rămână la puşcărie din cauza riscului de a se îmbolnăvi de COVID-19.

Şase deţinuţi din închisoarea Modena din Italia au murit în urma unei revolte în luna martie după ce autorităţile italiene au interzis vizitele în toate puşcăriile din Peninsulă. De asemenea, în nordul Italiei au fost înregistrate mai multe revolte, în mai multe închisori.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din SUA sunt îngrijorate de numărul imens de deținuți care sunt depistați pozitiv cu coronavirus. Conform datelor oficiale, peste 70% dintre deținuții testați au COVID-19.

ADVERTISEMENT