News

Revolta unui medic în pandemie de coronavirus: “Când v-am rugat să vă protejați, ne-ați făcut nebuni și isterici…că e o gripă…na, acum ce mai spuneți?”

04.04.2020 | 15:06
Revolta unui medic in pandemie de coronavirus Cand vam rugat sa va protejati neati facut nebuni si istericica e o gripana acum ce mai spuneti
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus cu care se confruntă România în aceste zile a scos la iveală multe dintre vulnerabilităţile sistemului nostru de sănătate. Medicii sunt în prima linie de luptă împotriva virusului şi duc lipsă de echipamente de protecţie, iar asta a dus la o infectare a 474 de cadre medicale, conform unui bilanţ primit vineri. 

Revolta unui medic în pandemie de coronavirus: “Când v-am rugat să vă protejați, ne-ați făcut nebuni și isterici…că e o gripă…”

Medicul Bogdan Lăzescu din Târgu Mureş a rupt tăcerea şi a postat un mesaj foarte virulent la adresa opiniei publice, dar şi a demnitarilor, spunând că o să doneze sporul de 500 de euro promis de Iohannis pentru achiziţia de echipamente de protecţie. Medicul a avut un ton foarte înverşunat şi la adresa celor care au luat în râs, iniţial, criza coronavirusului:

ADVERTISEMENT

“Deja s-a întrecut măsura… am tot tăcut şi mi-am văzut de treabă (şi am destulă, nu vă faceţi griji)… dar deja mi s-a umplut paharul…

1. NU cerem echipamente şi aparatura pentru noi… ci tot pentru voi, dragi viitori pacienţi ( dacă noi ne îmbolnăvim… pe voi vă salvează? Cine? Preotul? Google? Va intubaţi între voi? Ce faceţi?)

ADVERTISEMENT

2. Lipsurile au fost sesizare de ceva vreme… dacă aveţi chef să înjuraţi pe cineva începeţi să bateţi la ușile celor care stau cu referatele noastre prin sertare sau ăia care trăiau bugete din pix de pe fotoliu…

“Noi ne DONĂM cei 500 euro praf în ochi către achiziția de echipamente, aparatură si cercetare SARS-COV2”

3. NU am cerut sporuri şi compensaţii pentru faptul că suntem carne de tun (înjuraţi şi scuipaţi cu speranţa că ne vom infecta) deşi dacă tot vor să ne asimileze în MAI, MAPN sau unde le cloceşte lor mintea… nu ne-ar fi rău să beneficiem de facilitățile lor. În schimb, unii “cetăţeni de lux” ţin cu dinţii la pensiile speciale. Noi ne DONĂM cei 500 euro praf în ochi către achiziția de echipamente, aparatură si cercetare SARS-COV2… aştept şi “demnitarii” să facă la fel.

ADVERTISEMENT

4. NU ne dăm demisia, ci vrem să lucrăm decent şi în siguranţă (dacă noi suntem bine…voi aveţi o şansă să fiţi la fel… dacă nu… asta e). Cei care au făcut-o au avut motive întemeiate. Ba mai mult… s-a dat liber la angajări în sistem fără concurs… haideţi, voi toţi care urlaţi că nu aveţi loc… sau acum BRUSC nu se mai doreşte?

5. Până să se apeleze la ajutor, mulţi ne-am chinuit să ne procuram singuri echipamente (ştiam că vom fi pe cont propriu)

ADVERTISEMENT

6. Minciunile şi dezinformarea sunt la ele acasă… și la 30 ani de la revoluție

7. Personalul medical… SUNT OAMENI, mame, taţi, bunici, au şi ei o viaţă ca şi voi… au mult mai puţine drepturi dar şi mult mai multe îndatoriri ca voi… e mişto, nu?

8. NU mai folosiţi împotriva noatră jurământul lui Hipocrate… atâta timp cât suntem forţati să îl încălcăm… suntem forţaţi să vă facem rău (prima non nocere – mai întâi, nu face rău)

Ah da… era să uit! Când v-am avertizat ce va urma, când v-am rugat să vă protejaţi (aşa cum am putut), ne-ați făcut nebuni şi isterici… că e o gripă… na, acum ce mai spuneți? Să ne sacrificăm viaţa pentru voi? Să mergem în focar chiar dacă ne lăsăm familiile acasă… poate pentru totdeauna? Convenabil, nu…pentru voi… De ce nu ne-aţi ascultat?”, a scris doctorul Lăzescu pe Facebook.

 

ADVERTISEMENT