Life

Revoltător! În plină criză umanitară în Afganistan, fostul iubit al Biancăi Drăgușanu vrea să îi copieze pe talibani

Fostul iubit al Biancăi Drăgușanu, Tristan, și fratele acestuia, Andrew, par să fie printre puținii milionari care îi aplaudă la scenă deschisă pe talibani și consideră că tratamentul pe care aceștia îl aplică femeilor este unul... inspirat.
17.08.2021 | 14:43
Revoltator In plina criza umanitara in Afganistan fostul iubit al Biancai Dragusanu vrea sa ii copieze pe talibani
Fostul iubit al Biancai Dragusanu, derapaj pe tema Afganistanului Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Afganistanul este, în aceste momente, scena unei tragedii umanitare fără precedent în ultimii ani, lumea asistând îngrozită la ce se petrece cu oamenii obișnuii care fug din fața talibanilor. Cu toate acestea, sunt oameni care îi aplaudă la scenă deschisă pe talibani și, mai mult chiar îi încurajează.

Fostul iubit al Biancăi Drăgușanu și fratele lui vor să plece în Afganistan

Tristan și Andrew Tate și-au făcut un obicei în a face declarații cât se poate de controversate pe tema unor subiecte sensibile, dar, acum, cei doi au ieșit în spațiul public ca mari admiratori ai sistemului politic impus de talibani, în Afganistan.

ADVERTISEMENT

Parcă fără să fie nicio secundă îngrijorați de catastrofa umanitară care se prefigurează în Afganistan sau de problemele cu privire la drepturilor omului și, în special, ale femeilor, cei doi au început să facă declarații cât se poate de controversate în spațiul public.

Și, pe lângă fotografiile cu ei purtând ținuta tradițională a mujahedinilor talibani, frații Tate au venit cu explicații cât se poate de ciudate, având în vedere că averea și-au făcut-o în Europa, în România și provine din afaceri care, într-o zonă controlată de talibani, le-ar aduce o pedeapsă cât se poate de dură, chiar capitală.

ADVERTISEMENT

Frații Tate: ”În drum spre Afganistan”

”În drum spre Afganistan pentru a trăi sub un guvernământ în care familia și Dumnezeu sunt cele mai importante”, este una dintre postările publice făcute de frații Tate, alături de o fotografie din deșert și o altă explicație, joc de cuvinte, care le dezvăluie opțiunile politice: ”Tateiban”.

Mai mult, postările, între timp restricționate de Instagram, lui Andrew Tate, fratele fostului iubit al celebrei Bianca Drăgușanu, au devenit din ce în ce mai agresive cu privire la ceea ce se petrece în Afganistan.

ADVERTISEMENT

”Voi face 66 de băieți și 33 de fete pentru gloria lui Allah”, a spus el, precizând, deși este american la origine: ”Mașinăria de război americană nu poate opri voința Domnului”.

Evident, declarațiile lor nu s-au oprit la atât, frații Tate susținând, nici mai mult, nici mai puțin, că femeile trebuie să trăiască supuse bărbaților, fără niciun fel de drepturi.

ADVERTISEMENT

Și, pentru a-și prezenta ”doctrina”, s-au folosit, așa cum era de așteptat, de câteva citate din Coran și din cărțile care explică o parte a unor principii mai vechi ale Islamului, cele folosite, în trecut, cu precădere în a justifica inexistența drepturilor omului.

Afganistanul, sub spectrul dictaturii talibane

După 20 de ani de dominație americană, Afganistanul este, din nou, sub controlul talibanilor, atacul acestora asupra instituțiilor guvernamentale și asupra capitalelor provinciale la statului asiatic fiind extrem de eficient, toată țara fiind cucerită în mai puțin de două săptămâni.

Chiar dacă cucerirea s-a făcut fără mari pierderi omenești, armata afgană preferând non-combatul în fața insurgenților talibani, populația civilă este speriată de cucerirea talibană, temându-se că insurgenții vor aplica, din nou, aceleași legi ca cele din 1996, momentele dificile de atunci îngrozind lumea.

Din acest motiv, acum, lumea asistă neputincioasă cum mii, chiar zeci de mii, de afgani speră să mai fie evacuați prin aeroportul din Kabul, de avioane militare occidentale, temându-se pentru viața lor și a familiilor. Mai mult, după 20 de ani în care, în mare măsură, le-au fost respectate drepturile, femeile afgane sunt în situația de a redeveni complet dependente de tutela unui bărbat, așa cum prevede doctrina acceptată de dictatura talibană.

ADVERTISEMENT
Tags: