News

Adio, fraude la Revolut, dacă activezi noua opţiune! Tehnica revoluţionară implementată care va proteja banii românilor şi în cazul în care pierzi telefonul. Exclusiv

Revolut lansează, în prag de vacanță, o nouă funcție de securitate. Protecția Fondurilor le va proteja finanțele clienților de hoții de buzunare.
13.06.2024 | 16:24
Adio fraude la Revolut daca activezi noua optiune Tehnica revolutionara implementata care va proteja banii romanilor si in cazul in care pierzi telefonul Exclusiv
Revolut lansează o nouă funcție de securitate.
ADVERTISEMENT

Revolut introduce la nivel global, conform unor informaţii în exclusivitate obţinute de FANATIK, Protecția Fondurilor, cea mai nouă funcție de securitate, pe care toți românii ar trebui să o aibă activată.

Revolut lansează o nouă funcție de securitate care-ţi va proteja banii de fraude

Noua funcție îi ajută pe clienții Revolut să își protejeze mai bine conturile de economii în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil deoarece aceasta vine la pachet cu un nivel suplimentar de protecție.

ADVERTISEMENT

Odată activată Protecția Fondurilor, hoții de telefoane mobile nu vor mai avea acces la economiile clienților Revolut, iar retragerea de fonduri din contul utilizatorului va fi imposibilă.

Pentru a avea acces la conturile de economii, utilizatorii care și-au activat Protecția Fondurilor trebuie să își verifice identitatea prin compararea propriei imagini cu fotografia încărcată atunci când clienții au trecut prin procesul de onboarding.

ADVERTISEMENT

Fonduri protejate şi dacă ţi-ai pierdut telefonul

Astfel, chiar dacă mecanismele de autentificare bazate pe amprentă sau parolă sunt compromise, fondurile din conturile de economii, cele investite în instrumentele de tranzacționare, criptomonedele sau metalele prețioase, ale clienților Revolut vor fi în siguranță.

Revolut se numără printre primele instituții financiar-bancare care introduce o astfel de funcție de securitate, iar momentul lansării ei nu a fost ales întâmplător. Conform statisticilor, în timpul vacanței de vară, atunci când oameni căltătoresc extrem de mult, riscul de a deveni victime ale hoților de buzunare este unul major.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul anului 2022, în Regatul Unit, un telefon s-a furat, în medie, la 6 minute. Anul trecut, în țara noastră, 38% dintre fraudele înregistrate în rândul utilizatorilor Revolut au fost din categoria fraudelor neautorizate, iar 69% din sumele pierdute ca urmare a fraudelor au avut drept cauză furturile, potrivit Raportului Revolut FinCrime în 2023.

Revolut, mesaj pentru toţi românii: ”Utilizatorii vor putea fi liniștiți”

Reprezentanții Revolut spun că implementarea Protecției Fondurilor a venit tocmai din nevoia de a-i proteja pe clienții care sunt tot mai expuși riscului de a li se compromite parolele dacă își lasă la vedere ecranul telefonului atunci când introduc parolele de la aplicațiile de banking sau se pot confrunta cu sustragerea telefonului chiar în intervalul în care conturile sunt neprotejate.

ADVERTISEMENT

„Pentru noi, frauda și pierderile financiare sunt subiecte foarte serioase. Având în vedere că furturile de telefoane sunt în creștere, mai ales în timpul concediilor, Protecția Fondurilor a fost creată pentru a diminua efectele acestui fenomen, oferind clienților noștri și mai multă siguranță atunci când călătoresc. Utilizatorii vor putea fi liniștiți știind că, și în cazul în care telefonul lor este pierdut sau furat, economiile obținute din greu sunt mai în siguranță”,  a declarat Woody Malouf, șeful Departamentului FinCrime la Revolut.

Protecția Fondurilor este disponibliă din luna iunie și face parte din pachetul de funcții de securitate Revolut Secure care include sisteme de ultimă oră pentru protecția fondurilor deținute de clienți.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el