News

Revolut, mutare spectaculoasă în lupta cu ING, Banca Transilvania, BCR, BRD, Raiffeisen sau CEC Bank. Clienții din România vor putea face lucrul acesta

Mutarea spectaculoasă a Revolut în lupta cu principalii competitori, ING, Banca Transilvania, BCR, BRD sau Raiffeisen România.
28.05.2024 | 09:50
Revolut mutare spectaculoasa in lupta cu ING Banca Transilvania BCR BRD Raiffeisen sau CEC Bank Clientii din Romania vor putea face lucrul acesta
Ce noutate a pregătit Revolut în România. Sursa foto: Financiarul
ADVERTISEMENT

Reprezentanții Revolut România pregătesc o noutate, care se promite a fi implementată până la finalul anului 2024. Se va deschide o sucursală în țară și se vor oferi clienților IBAN-uri românești.

Ce schimbare au pregătit reprezentanții Revolut România

Cu toate acestea, cei care se ocupă de banca digitală spun că nu se vor deschide lanțuri de agenții Revolut, așa cum au procedat restul băncilor, de-a lungul timpului, ci totul se va desfășura în continuare în format electronic.

ADVERTISEMENT

Gabriela Simion este directorul general al Revolut România și a precizat de curând că Revolut nu are ca scop principal să se transforme într-o bancă ”tradițională”. Își va păstra forma de lansare pe piață.

De altfel, banca digitală va oferi clienților mai multe produse bancare, precum depozite, iar creditul iptecar se va putea afla în ”laboratorul” băncii. De ce nu se deschid agenții Revolut în țară, a explicat tot Gabriela Simion.

ADVERTISEMENT

 ”Deschiderea unei sucursale Revolut în România face parte din planul nostru pentru 2024. Procesul este destul de complex, mai ales în cazul României, nefiind în zona euro, trebuie să integrăm sistemele de plăți locale, de asta procesul durează puțin mai mult.

Totuși, ne așteptăm ca în ultimul trimestru din acest an sucursala să devină operațională. Sucursala pe care o deschidem este o formă juridică, nu intenționăm să deschidem unități fizice unde să vină clienții”, a explicat Gabriela Simion pentru wall-street.ro

ADVERTISEMENT

Câți clienți are Revolut în România

Din punct de vedere al activelor, se dorește ca Revolut să intre în top 10. Deocamdată, ca număr de clienți, Revolut ocupă locul al doilea în țară, după Banca Transilvania, având peste 3.700.000 de utilizatori.

Tot până la finalul lui 2024 pe Revolut vor exista și depozitele bancare. Cât despre creditele ipotecare, momentan se analizează cât este de legal a oferi acest lucru utilizatorilor Revolut. În țară sunt probleme la crearea garanției.

ADVERTISEMENT

”Noi nu avem deocamdată depozite la termen, însă ne propunem să lansăm aceste produse spre sfârșitul anului. Acest produs vine în ajutorul strategiei noastre de deveni o bancă principală pentru client.

În ceea ce privește creditele ipotecare, în momentul în care vom lansa acest produs în România, va trebui să evaluăm local dacă, din punct de vedere legal, vom putea oferi credite ipotecare 100% online. La noi în România știm că sunt niște probleme din acest punct de vedere, cel puțin la crearea garanției, dar vom aștepta să vedem cu evoluează legislația”, a mai detaliat Gabriela Simion.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay:
Reacţia unui tânăr spectator la momentul Babasha de la concertul Coldplay: "Lipsă crasă de respect"
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
SECRETUL pentru o PENSIE mai MARE! Se CUMPĂRĂ VECHIME în MUNCĂ!
Cine este manelistul Babasha, omul care a cântat alături de Coldplay la București
Cine este manelistul Babasha, omul care a cântat alături de Coldplay la București
Rețetă de burger vegetarian. Idei de garnituri slab calorice din cartofi
Rețetă de burger vegetarian. Idei de garnituri slab calorice din cartofi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”