Pariuri sportive

REVOLUŢIA Barcelonei! Luis Enrique a fost prezentat oficial la catalani şi e DECIS să schimbe clubul din TEMELII

Luis Enrique a fost prezentat oficial ca fiind noul antrenor al Barcelonei. Tehnicianul este un idol pe Camp Nou unde a jucat între 1996 şi 2004 şi revine acum ca antrenor la clubul pe care a...
21.05.2014 | 18:15
REVOLUTIA Barcelonei Luis Enrique a fost prezentat oficial la catalani si e DECIS sa schimbe clubul din TEMELII

Luis Enrique a fost prezentat oficial ca fiind noul antrenor al Barcelonei. Tehnicianul este un idol pe Camp Nou unde a jucat între 1996 şi 2004 şi revine acum ca antrenor la clubul pe care a declarat că îl iubeşte. În perioada 2008-2011 a fost antrenor la echipa secundă a Barcelonei, în perioada în care Pep Guardiola a antrenat echipa mare. 

Fostul internaţional spaniol va avea o misiune dificilă la Barcelona, unde trebuie să redreseze clubul după un sezon slab. Atmosfera de la club nu este cea mai bună şi suporterii nu au încredere că Luis Enrique va putea de unul singur redresa echipa în sezonul viitor, conform unui sondaj realizat de catalanii de la sport.es.

După ce a petrecut 3 sezoane la echipa secundă a Barcelonei, Luis Enrique a antrenat în sezonul 2012-2013 la Roma, unde a terminat pe locul 6, dar a reuşit să cîştige Cupa Italiei. În sezonul trecut, Enrique a antrenat-o pe Celta Vigo, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare.

Aduce un atacant central

Presa spaniolă scrie că Luis Enrique vrea să aducă neapărat un atacant central la Barcelona. Printre numele vehiculate sunt atacantul lui Liverpool, Luis Suarez şi vîrful lui Feyenoord, Graziano Pelle. Antrenorul catalanilor joacă ofensiv, a folosit atît la Roma cît şi la Celta Vigo cu preponderenţă sistemul 3-4-3.

Atît la Roma, cît şi la Celta, Enrique a jucat cu un atacant central în faţă, un veritabil “număr 9”. În perioada Roma, Osvaldo era folosit ca atacant central, alături de Totti şi Lamela. La Celta Vigo a jucat cu Charles vîrf împins, alături de Nolito şi Orellana.

Este interesant de văzut cine va fi folosit ca atacant central la Barcelona în noul sezon, dacă va schimba sistemul şi clubul va evolua după mult timp cu un vîrf masiv în faţă. Zlatan Ibrahimovic a fost ultimul “număr 9” veritabil la Barcelona, care a evoluat la catalani între 2009-2011.

Schimbări mari de trupe la echipă 

Sezonul viitor al Barcelonei va fi unul cu multe noutăţi. Victor Valdes va pleca după 12 sezoane petrecute la echipa mare, portarul de rezervă, Pinto se va despărţi de club după ce Barca nu i-a mai prelungit contratul, Carles Puyol şi-a anunţat retragerea din activitate, iar fundaşul dreapta, Dani Alves a declarat că nu mai vrea să continue la Barcelona, fiind vînat de echipele bogate din Anglia şi Franţa.În plus, clubul s-ar putea despărţi şi de Pedro, Alexis Sanchez  şi Cesc Fabregas în cazul în care va avea oferte concrete.

Astfel, Barcelona ar trebui să aibă o campanie masivă de transferuri. Catalanii au rezolvat deja problema portarului, în condiţiile în care a venit Marc Andre ter Stegen de la Borussia Monchengladbach. Portar de rezervă va fi Jordi Masip, care a lucrat alături de Enrique la Barcelona B. La catalani vor reveni şi jucători împrumutaţi, Deulofeu de la Everton şi Rafinha de la Celta Vigo.

În plus, catalanii au cîteva ţinte importante în acestă vară, printre care se află mijlocaşul Fiorentinei, Guillermo Cuadrado, atacantul lui Liverpool, Luis Suarez, pentru care catalanii sunt dispuşi să cheltuie 100 de milioane de euro, scriu spaniolii, dar şi David Luiz de la Chelsea.

Luis Enrique este un “anti-madrilen” convins, chiar daca a jucat timp de 4 ani la Real Madrid. Actualul antrenor al Barcelonei nu a ezitat să îşi manifeste “ura” pentru Real Madrid ori de cîte ori a avut ocazia de la transferul său la Barcelona (VEZI POVESTEA AICI). 

Antrenorul Barcelonei va avea un staff nou, format din 4 colaboratori: Rafa Pol, Juan Carlos Unzue, Robert Moreno şi Joachin Valdes. Luis Enrique a semnat în urmă cu două zile un contract pe două sezoane. 

 

 

Tags: