Fotbal intern

Revoluția lui Mircea Rednic: cum va arăta New Dinamo made in străinătate! 3 module tactice și doar 4 “mohicani”

20.01.2019 | 15:03
Revolutia lui Mircea Rednic cum va arata New Dinamo made in strainatate 3 module tactice si doar 4 mohicani
Revoluția lui Mircea Rednic: cum va arăta New Dinamo. Transferurile din străinătate au schimbat radical echipa

Campania de achiziții a alb-roșilor continuă și, dacă toate planurile antrenorului se vor îndeplini, doar patru fotbaliști care au evoluat în 2018 vor mai fi titulari și în 2019: Ricardo Grigore (avantajat de regula U21), Simon Zenke, Dan Nistor şi Mattia Montini. Revoluția lui Mircea Rednic: cum va arăta New Dinamo. FANATIK vă prezintă formula de start pe care o pregătește tehnicianul.

Fanii vor avea numeroase surprize, dar principala problemă pentru Rednic va fi, fără doar și poate, lipsa de omogenitate a lotului. Cu toate acestea, el mizează pe calitatea individuală a fotbaliștilor transferați, capabili să compenseze prin valoare lipsa jocurilor împreună.

Revoluția lui Mircea Rednic: cum va arăta New Dinamo! Apărarea, schimbată din temelii!

Președintele Alexandru David a anunțat remanierea totală a lotului dinamovist. „Nimeni nu digeră foarte bine situația în care suntem. Ăsta e motivul pentru care mulți jucători au plecat de la Dinamo. Acum e „momentul zero”. Treaba cu New Dinamo n-am inventat-o noi, ci presa. Ce înseamnă New Dinamo?!”, afirma David. FANATIK ştie răspunsul: New Dinamo made in străinătate, adică o echipă construită cu abilitatea de negociator a lui Mircea Rednic.

Antrenorul şi-a luat rolul de manager în serios şi a reuşit câteva lovituri important de mercato. Fotbalişti cu CV-uri interesante, care au acceptat să vină pe salarii mai mici pentru tehnicianul „câinilor”. Principala zonă „remaniată” este defensiva. Portar a fost adus irlandezul Sean McDermott, creat în pepinierea lui Arsenal.

Fundaş stânga vor evolua, în funcţie de meci, Jordan Mustoe sau Nasser Aliji. Englezul e puternic ca o stâncă, iar albanezul este un jucător complet, care poate evolua şi la mijloc. În centrul apărării, doar Ricardo Grigore pare a fi sigur de locul său dintre dinamoviştii vechi.

Nasser Aliji Dinamo
Nasser Aliji a impresionat şi va fi titular în banda stângă, fie apărător, fie mijlocaş

Rednic va mai transfera, tot din străinătate, un fundaş central şi un fundaş dreapta. Acest lucru însemnă că Sorescu fie va fi rezervă, fie va fi mutat la mijloc, acolo unde Salomao va pleca mai mult ca sigur.

Mijlocaşi cu personalitate! Doar Zenke şi căpitanul Nistor se „salvează”… momentan!

Şi linia mediană a lui Dinamo este modificată radical. Astfel, Rednic a transferat fotbalişti cu personalitate, care să îl ajute în faza de construcţie. Marocanul Reda Jaadi, adus de la Antwerp, poate evolua în ambele benzi. Dacă Salomao va fi vândut, el ar putea fi utilizat în banda dreaptă, făcându-i loc lui Aliji în cea stângă. Titular în dreapta este în mod normal Zenke, dar randamentul acestuia este oscilant şi oricând poate ajunge rezervă.

Reda Jaadi Dinamo
Reda Jaadi este cel mai important transfer al lui Dinamo, Mircea Rednic bazându-se foarte mult pe calităţile tehnice ale marocanului

În zona centrală, concurenţa a devenit şi mai aprigă. Căpitanul Dan Nistor, încă nerefăcut sută la sută după accidentarea musculară din 2018, este singurul dintre cei vechi care mai speră la un loc de titular. Alături de el se va afla una dintre noile achiziţii: fie Ioan Filip, care a şi fost căpitan în primele două meciuri pentru Dinamo, fie Mamoutou N’Diaye, international malinez. Ait-Atmane, adus şi el de Rednic, va deveni o soluţie de rezervă pentru Dan Nistor.

Dan Nistor cantonament Antalya
Dan Nistor s-a antrenat alături de colegii săi, dar nu a evoluat în niciun amical. Ar putea reveni în partida de dumincă împotriva lui FK Liepaja

Christovao, marea noutate din atac

Ofensiva alb-roşilor a fost completată recent prin aducerea lui Alexander Christovao. Atacantul de 25 de ani, international angolez, este polivalent şi poate evolua atât vârf central, cât şi extremă în ambele benzi. Dacă Rednic va opta în continuare pentru aşezarea tactică 4-4-2, Christovao va fi coleg de compartiment cu italianului Montini

Alexander Christovao Dinamo
Arma secretă din atacul lui Dinamo se numeşte Alexander Christovao, un internaţional angolez adus de Mircea Rednic

Pe de altă parte, dacă “Puriul” va alege să joace 4-2-3-1, Christovao va fi folosit în dreapta. Dani Popa ajunge astfel a treia variantă pentru ofensiva dinamovistă. Lipsa de eficienţă a lui Popa l-a adus în această situaţie şi este posibil chiar să i se caute echipă, dacă antrenorul va mai găsi un fotbalist pe care să îl aducă în Ştefan cel Mare pe acel post.

Dinamo în 4-4-2: Sean McDermott – Fundaş dreapta străin (Sorescu), Fundaş central străin, R. Grigore, Mustoe (Aliji) – Zenke (Sorescu), Nistor (Ait-Atmane), N’Diaye (I.Filip), Jaadi (Aliji) – Christovao, Montini.

Dinamo în 4-2-3-1: Sean McDermott – Fundaş dreapta străin (Sorescu), Fundaş central străin, R. Grigore, Mustoe (Aliji) – N’Diaye (Ait-Atmane), I. Filip – Christovao (Zenke), Nistor, Jaadi – Montini

Dinamo în 4-1-4-1: Sean McDermott – Fundaş dreapta străin (Sorescu), Fundaş central străin, R. Grigore, Mustoe (Aliji) – N’Diaye – Zenke (Sorescu), Nistor, I.Filip (Ait-Atmane), Jaadi (Aliji) – Montini (Christovao).