News

Complicata viaţă amoroasă a lui Laszlo Tokes, eroul Revoluţiei din 1989. ”M-a înşelat cu peste 30 de femei. Am fost umilită, terorizată şi traumatizată psihic”

Personaj principal al Revoluției din decembrie 1989 de la Timișoara, Laszlo Tokes (69 de ani) a avut parte de o viață sentimentală agitată. La separarea de Laszlo, prima soție l-a acuzat că ar fi umilit-o sistematic.
22.12.2021 | 08:03
Complicata viata amoroasa a lui Laszlo Tokes eroul Revolutiei din 1989 Ma inselat cu peste 30 de femei Am fost umilita terorizata si traumatizata psihic
Laszlo Tokes (69 de ani) a avut până acum o viață sentimentală foarte agitată
ADVERTISEMENT

Pastorul Laszlo Tokes a ocupat un rol extrem de important în declanșarea Revoluției din decembrie 1989, încercarea de mutare a acestuia din Timișoara de către autoritățile comuniste declanșând practic revolta pe străzile orașului de pe Bega, pe 15 decembrie 1989.

Desemnat membru al Frontului Salvării Naționale, Tokes a ocupat ani buni funcția de episcop al Eparhiei Reformate de Piatra Craiului, între 1990 și 2009. La alegerile europarlamentare din 2007, Laszlo Tokes a fost ales eurodeputat independent din partea României, cu 176.533 de voturi.

ADVERTISEMENT

În 2009, Tokes a fost reales în această funcție, de această dată pe lista UDMR, reușind cu acest prilej să devină vicepreședinte al Parlamentului European (2010-2012). La alegerile europarlamentare din 2014, cunoscutul politician a obținut un nou mandat, ca reprezentant al Ungariei, fiind ales pe lista FIDESZ.

Klaus Iohannis i-a retras o decorație pe care Tokes o primise de la Traian Băsescu

Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Laszlo Tokes a primit Ordinul Naţional ”Steaua României”, în grad de Cavaler, cea mai înaltă distincţie oferită de statul român, printr-un decret semnat atunci de preşedintele Traian Băsescu.

ADVERTISEMENT

Șapte ani mai târziu, pe 4 martie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat retragerea Ordinului ”Steaua României” decernat în 2009 lui Laszlo Tokes, pe motiv că acesta ceruse premierului Ungariei, Viktor Orban, să asigure protecția tuturor maghiarilor din Transilvania.

Viața sentimentală a lui Laszlo Tokes (69 de ani astăzi) a fost și ea una neașteptat de încărcată cu diverse întâmplări, ajunse pe prima pagină a tabloidelor. În 2010, la separarea de prima soție, cu care stătuse 25 de ani, Laszlo s-a văzut acuzat de o mulțime de lucruri de fosta lui parteneră, cu care avea trei copii.

ADVERTISEMENT

Prima soție despre Tokes: ”M-a înşelat cu peste 30 de femei numai aici, în oraş”

“M-a înşelat cu peste 30 de femei numai aici, în oraş, iar asta o voi dovedi cu scrisori de dragoste, sms-uri, notiţe şi mărturii. Am fost umilită, terorizată şi traumatizată psihic de soţul meu, care m-a ameninţat în repetate rânduri”, scria Edith Tokes în solicitarea de divorț depusă atunci la Judecătoria Oradea.

În 2014, publicația Bihoreanul scria despre noua căsnicie a lui Laszlo Tokes, dezvăluind și amănunte despre situația deloc confortabilă în care se afla pastorul reformat, care avea atunci pe rol și procesul de partaj cu prima soție.

ADVERTISEMENT

”An nou, viaţă nouă. Aşa s-a gândit europarlamentarul László Tőkés, care şi-a pus pirostriile pentru a doua oară, căsătorindu-se între Crăciun şi Revelion, în mare grabă şi în mare taină, cu o tânără profesoară de muzică din Ungaria, gravidă în luna a opta.

Baiul e că fostul episcop reformat nu şi-a reglat nici acum conturile cu fosta consoartă, cu care a convieţuit un sfert de secol şi care i-a crescut trei copii, dar de care s-a despărţit încă din 2010.

Asta din cauza unui proces de partaj ce are ca miză o avere de peste 800.000 de lei, strânsă în timpul mariajului desfăcut la cererea femeii, sătulă de apucăturile adulterine ale pastorului”, nota sursa citată.

Laszlo Tokes discuta cu prima familie prin bilețele și mesaje

Potrivit primei soții a lui Tokes, pastorul trăia încă din anul 2000 cu Lévay Tűnde, noua nevastă, fostă studentă la Universitatea Creştină Partium din Oradea, unde Laszlo figura ca preşedinte de onoare al Consiliului de Administraţie.

”La sfârşit, comunicam prin intermediul unui jurnal în care ne scria intenţiile lui, observaţiile lui, întrebările la care aştepta răspuns tot în scris, prin intermediul aceluiaşi jurnal.

Eram obligaţi, de pildă, să menţionăm fiecare cheltuială pe care am avut-o şi să ataşez bonul, indiferent dacă era vorba despre lapte, despre fructe sau despre factura de curent”, nota Edith Tokes în cererea de divorţ depusă la Judecătoria Oradea despre comunicarea primei familii cu celebrul pastor.

În cererea de separare de Laszlo Tokes, Edith scrisese negru pe alb că, dacă este nevoie, va aduce martori foarte credibili și va depune ca probă scrisorile de dragoste și mesajele schimbate de fostul ei bărbat cu femeile care se perindau prin viața lui.

ADVERTISEMENT