Sport

Revoluţie în fotbalul mondial! Când s-ar putea juca primul meci cu pauză de 25 de minute între reprize

Fotbalul mondial ar putea să cunoască o nouă schimbare, iar pauza dintre reprize să aibă o durată de 25 de minute.
15.10.2021 | 23:25
Revolutie in fotbalul mondial Cand sar putea juca primul meci cu pauza de 25 de minute intre reprize
Revoluţie în fotbalul mondial! Când s-ar putea juca primul meci cu pauză de 25 de minute între reprize
ADVERTISEMENT

De când a fost inventat, fotbalul a avut câteva reguli clare, iar una dintre ele a fost că pauza dintre două reprize durează 15 minute. Lucrurile s-ar putea schimba pe finalul anului 2021, după ce Alejandro Dominguez, preşedintele CONMEBOL, a cerut ca finala Copei Libertadores să aibă parte de o pauză de 25 de minute.

Palmeiras – Flamengo, primul meci cu pauză de 25 de minute între reprize

Alejandro Dominguez i-a trimis o cerere oficială lui Gianni Infantino, preşedintele FIFA, pentru ca finala Copei Libertadores, Palmeiras – Flamengo, să aibă o pauză de 25 de minute între reprize. Propunerea va fi discutată de IFAB, în cadrul unei şedinţe care va avea loc pe 27 octombrie.

ADVERTISEMENT

“O pauză mai mare între reprize va produce un show mai bun pentru fanii de pe stadion şi din faţa televizorului, aşa cum este cazul în alte sporturi.

În plus, jucătorii ar avea mai mult timp de odihnă, iar antrenorii vor putea să facă ajustările necesare sau să ofere instrucţiuni mai precise”, se arată în cererea primită de Gianni Infantino.

ADVERTISEMENT

Când se va juca finala Palmeiras – Flamengo, primul meci care ar putea să aibă pauză de 25 de minute

Palmeiras – Flamengo, finala Copa Libertadores 2021, se va disputa pe 27 noiembrie, pe stadionul “Centenario” din Montevideo (Uruguay). Dacă IFAB va aproba cererea şefului CONMEBOL, meciul programat peste o lună şi jumătate va intra în istorie ca primul cu o pauză de 25 de minute între reprize.

FIFA a vrut pauză de 20 de minute, IFAB a spus pas

Nu este prima oară când este luată în discuţie o pauză mai mare între reprize. În 2009, FIFA a cerut majorarea timpului la 20 de minute, însă propunerea s-a lovit de refuzul IFAB, for care acum primeşte din nou o astfel de cerere.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 12 ani, IFAB a susţinut că pauza de 20 de minute este un proiect comercial, iar cererea făcută de FIFA nu ar veni în sprijinul jucătorilor. Acum, CONMEBOL vine cu o cerere similară, însă precizează clar că pauza mai mare va aduce şi mai mulţi bani.

Modelul din NFL ar putea să ajungă în fotbal

În cererea depusă de CONMEBOL este specificat faptul că în alte sporturi se practică o pauză mai mare la evenimentele cu audienţă ridicată. Un exemplu în acest sens este finala Super Bowl, meci care beneficiază de pauze mai mari în comparaţie cu un meci obişnuit din NFL.

ADVERTISEMENT

Astfel, o pauză mai mare la finala Campionatului Mondial din 2022 ar aduce sume consistente în bugetul FIFA. De exemplu, în 2014, un spot publicitar de 30 de secunde în pauza finalei turneului final din Brazilia a costat 1.180.000 de dolari, în Statele Unite ale Americii.

FIFA e deschisă la cât mai multe schimbări

De când a preluat şefia FIFA, Gianni Infantino este pus pe schimbări, iar cea mai nouă inovaţie pe care o are pe listă este un nou calendar competiţional. Acesta îşi doreşte ca turneul final al Campionatului Mondial să se dispute din doi în doi ani.

Primele discuţii cu federaţiile au avut loc, însă UEFA a anunţat că se opune proiectului. Dacă această modificare va fi votată, FIFA ar urma să dea o adevărată lovitură financiară. În prezent, în ciclul de patru ani pentru un turneu final, forul mondial încasează cei mai mulţi bani în anul Mondialului.

ADVERTISEMENT
Tags: