Sport

Revoluţie în Liga Florilor! Se schimbă sistemul ca în SuperLiga: mai multe echipe, play-off şi play-out. Exclusiv

Liga Florilor se pregăteşte de o schimbare din temelii! Din sezonul viitor vom avea mai multe echipe în prima ligă şi se va juca în sistem play-off şi play-out.
07.02.2023 | 14:50
Revolutie in Liga Florilor Se schimba sistemul ca in SuperLiga mai multe echipe playoff si playout Exclusiv
Imagine din meciul CSM Bucureşti - Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liga Florilor este unul dintre cele mai puternice campionate de handbal feminin din Europa. Nu mai puţin de şapte echipe au bugete mai mari de 1,5 milioane de euro, CSM Bucureşti fiind “cea mai bogată” cu 3,8 milioane de euro.

Revoluţie în Liga Florilor! Se schimbă sistemul ca în SuperLiga: play-off şi play-out

Din informaţiile FANATIK, se pregăteşte o revoluţie în campionatul României. Astfel, Liga Florilor se pregăteşte să semene leit cu SuperLiga de fotbal, cu acelaşi număr de echipe şi sistem play-off, play-out.

ADVERTISEMENT

Numărul de echipe din prima ligă de handbal va creşte de la 14 la 16, începând din sezonul viitor. Asta înseamnă că vor promova primele două formaţii din Divizia A (a doua ligă), iar locurile 3 şi 4 din liga secundă vor juca baraj cu ultimele două clasate din Liga Florilor, în acest moment CSM Slatina şi CSM Galaţi.

Mai mult, pentru a face campionatul mai atractiv, în Liga Florilor se va schimba sistemul. Acest sezon va fi ultimul în care vom avea sistemul clasic, cu meciuri tur-retur între cele 14 formaţii participante. De la anul se pregăteşte sistemul cu play-off, play-out, ca la fotbal.

ADVERTISEMENT

Două grupe de câte opt echipe în sezonul regulat!

Dar similarităţile se opresc aici. Mai exact, echipele vor fi împărţite în două grupe de câte opt în sezonul regulat. La final, primele patru echipe din cele două grupe se vor califica în play-off, iar ultimele patru în play-out.

Astfel, play-off-ul va aduna 8 echipe (locurile 1-4 din cele două grupe) şi play-out-ul tot 8 echipe (locurile 5-8 din cele două grupe). Schimbarea nu este încă oficializată, însă, din informaţiile noastre, sunt şanse mari ca schimbarea să fie votată.

ADVERTISEMENT

Noul sistem din Liga Florilor

  • 16 echipe (+2 faţă de anul trecut)
  • 2 grupe de câte 8 echipe în sezonul regulat
  • 8 echipe în play-off (locurile 1-4 din fiecare grupă)
  • 8 echipe în play-out (locurile 5-8 din fiecare grupă)

Clasamentul din acest moment în Liga Florilor: 

Liga Florilor
Liga Florilor. Sursa: flashscore.ro

Noul sistem din Liga Florilor, din sezonul viitor!

Această modificare urmează să fie discutată şi supusă votului în Adunarea Generală a FRH, care va fi programată în luna martie. Dacă va trece, noul sistem al Ligii Florilor va intra în vigoare din stagiunea viitoare.

ADVERTISEMENT

În acest moment, CSM Slatina şi CSM Galaţi sunt echipele retrogradate. Cele două ar urma să joace baraj cu locurile 3-4 din Divizia A. Printre favoritele la promovarea din liga secundă sunt: Ştiinţa Bucureşti, CSM Deva şi Corona Braşov.

  • 16 echipe vor fi în viitorul sezon din Liga Florilor 
  • 3 este numărul de echipe încă prezente în competiţiile europene
ADVERTISEMENT