Fotbal international

Revoluție la Barcelona după eliminarea din Champions League! Ce vedete vor veni pe Camp Nou

09.05.2019 | 11:39
Revolutie la Barcelona dupa eliminarea din Champions League Ce vedete vor veni pe Camp Nou

Eliminarea șocantă din semifinalele Champions League i-a convins pe oficialii clubului FRC Barcelona că este nevoie de o revoluție la nivelul lotului pentru a încerca în sezonul viitor să câștuge cel mai important trofeu european. Presa catalană anunță plecarea a două staruri de pe Camp Nou și faptul că președintele Josep Maria Bartomeu ia în calcul și despărțirea de antrenorul Ernesto Valverde.

Revoluție la Barcelona după eliminarea din Champions League

FC Barcelona a trăit o adevărată dramă marți seară pe Anfield Road, iar ratarea calificării în finala Champions League l-a convins pe Josep Maria Bartomeu să facă schimbări masive la nivelul lotului. Primul vizat este atacantul brazilian Philippe Coutinho care nu a convins de la aducerea sa de la FC Liverpool și mai mult decât atât se află într-un conflict deschis cu suporterii catalani.

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a scrius că internaționalul brazilian pentru care Barcelona a plătit 160 de milioane de euro este dorit din nou în Premier League, de această dată de Manchester United. A doua plecare importantă va fi cea a croatului Ivan Rakitic, pentru care Internazionale Milano insistă din ce în ce mai mult și pare dispusă să achite clauza de reziliere de 125 de milioane de euro.

Philippe Coutinho în duel pentru balon cu Joel Matip în meciul Barcelona - Liverpool
Philippe Coutinho în duel pentru balon cu Joel Matip în meciul Barcelona – Liverpool

De Ligt și Griezmann, țintele catalanilor

La capitolul sosiri, Barcelona și-a asigurat deja serviciile mijlocașului olandez de la Ajax Amsterdam, Frekie De Jong, pentru 75 de milioane de euro, dar încearcă să-l aducă pe pe coechipierul acestuia, fundașul Matthijs de Ligt, pentru o sumă identică cu cea a lui De Jong. Pentru faza ofensivă, catalanii încearcă să-l aducă pe francezul Antoine Griezmann, a cărui clauză de reziliere cu Atletico a scăzut de la 200 la 120 de milioane de euro. În cazul în care nu-l va putea aduce pe campionul mondial, Bartomeu se gândește la sârbul Luka Jovic, care se află și în atenția rivalei Real Madrid.

FC Barcelona a fost învinsă de FC Liverpool cu scorul de 4-0 și a ratat calificarea în finala Champions League deși câștigase manșa tur de pe Camp Nou cu 3-0. FANATIK a fost pe Anfield Road, iar Horia Ivanovici a scris despre cum se trăiește o minune pe cel mai frumos stadion al Europei. În finala Ligii Campionilor, ”cormoranii” vor întâlni pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid pe Tottenham Hotspur.