Fotbal international

Revoluţie la Juventus: Pirlo şi Ronaldo, out! Ce antrenor vor să aducă torinezii în vară

10.03.2021 | 13:37
Revolutie la Juventus Pirlo si Ronaldo out Ce antrenor vor sa aduca torinezii in vara
ADVERTISEMENT

Andrea Pirlo a fost numit antrenor la Juventus la începutul acestul sezon, dar rezultatele echipei lasă de dorit. Echipa e pe 3 în campionat, după ce câştigase precedentele 9 ediţii, şi tocmai a fost eliminată din Liga Campionilor, în optimi, de FC Porto. Deşi mai are un an de contract, Pirlo e în pericol, şefii lui Juventus dorind să-l aducă pe „Domnul Champions League“.

Zinedine Zidane, care a câştigat Liga de trei ori cu Real Madrid, este dorit de şefii de la Torino. Francezul este o legendă a clubului ca jucător şi s-ar putea întoarce la echipa la care a atins consacrarea ca fotbalist.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo ar putea pleca şi el de la Juventus. Ajuns la 36 de ani, portughezul se apropie de finalul carierei. Deşi e un profesionist desăvârşit şi un model pentru ceilalţi jucători, lusitanul nu mai are evoluţiile excelente din trecut, la meciul cu Porto fiind unul dintre cei mai slabi de pe teren. Iar salariul lui atârnă greu în balanţa cheltuielilor la Torino.

Andre Pirlo ar putea înlocuit cu Zinedine Zidane

Andrea Pirlo are contract cu Juventus până în vara lui 2022 şi a spus că a primit garanţii din partea conducerii că va rămâne. Totuşi, evoluţiile echipei şi, mai ales, eliminarea din Liga Campionilor în faza optimilor îi diminuează serios şansele de a-şi duce până la sfârşit mandatul.

ADVERTISEMENT

În sezonul precedent, Maurizio Sarri a reuşit să câştige titlul, dar a fost eliminat tot în optimile Champions League, iar în vara lui 2020 a fost demis. Scenariul pare că se va repeta şi cu Pirlo, care e acum doar pe locul al treilea în Serie A. Tuttomercato scrie că Andrea Agnelli, numărul 1 la Juventus, are de gând să-l aducă în locul lui Pirlo pe Zinedine Zidane.

Zidane nu se află nici el în cea mai bună situaţie la Real Madrid. În toamnă, au existat zvonuri că ar putea fi demis, când Real a fost la un pas să rateze primăvara Ligii Campionilor. S-a calificat in extremis, cu un succes în ultimul meci din grupă şi lucrurile s-au mai liniştit. Dar echipa e doar pe locul al treilea în La Liga, în spatele rivalelor Atletico şi Barcelona. O ieşire prematură şi din Champions League i-ar putea fi fatală lui Zidane.

ADVERTISEMENT

Juventus ar putea, însă, să aibă concurenţă în obţinerea semnăturii francezului. Zidane este văzut ca un posibil înlocuitor pentru Didier Deschamps la naţionala Franţei, când şi dacă actualul selecţioner va decide să renunţe. Preşedintele federaţiei franceze a anunţat în repetate rânduri că Zizou va fi primul sunat, după despărţirea de Deschamps.

Ronaldo ar putea fi vândut în vară

Cristiano Ronaldo este, fără doar şi poate, starul lui Juventus, dar evoluţiile sale nu mai sunt la acelaşi nivel. Chiar dacă e golgheterul echipei şi al campionatului, cu 20 de reuşite, şi un model pentru ceilalţi fotbalişti, vârsta începe să îşi spună cuvântul. Lusitanul a jucat slab în dubla cu FC Porto, care a pus capăt drumului lui Juventus în Champions League.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun marcator din istoria competiţiei, cu 134 de reuşite, Ronaldo nu a reuşit să marcheze niciunul dintre cele patru goluri ale echipei sale, vioara întăi fiind Chiesa, cu 3 reuşite în cele două meciuri.

La finalul returului cu Porto, Fabio Paratici, director de fotbal la Juventus, a lăsat să se înţeleagă că Ronaldo nu mai este o prioritate pentru club. „Avem încă un an de contract, avem timp să vorbim cu el dacă este necesar. Prelungirea contractului lui nu este pe ordinea de zi“, a precizat oficialul torinez, la Sky TV.

Revine Pogba?

Dacă pleacă Ronaldo, Juventus va avea bani să mişte pe piaţa transferurilor. Salariul lusitanului, 27,2 de milioane de euro net (după ce a renunţat la o parte din el pentru ca toţi angajaţii să poată fi plătiţi), este cel mai mare din lot. Dar cheltuielile efective ale clubului se ridică la circa 60 de milioane.

Juventus ar vrea să îl repatrieze pe Paul Pogba de la Manchester United. Contractul francezului expiră, de asemenea, în vara lui 2022, şi nu pare dispus să prelungească. Astfel, dacă nu vor să-l piardă gratis, „diavolii“ trebuie să îl vândă la finalul acestui sezon.

Pe lista de achiziţii se mai află şi mijlocaşul de 22 de ani al lui Lyon, Houssem Aouar. Cotat la 50 de milioane, mijlocaşul cu origini algerieni e în vizorul multor granzi europeni, iar Lyon l-a păstrat cu greu în precedenta fereastră estivală de transferuri.

Semne de întrebare sunt şi în cazurile lui Rabiot şi Dybala, despre care presa din Italia spune că ar putea fi vânduţi în Premier League. În acest caz, Mbappe devine o ţintă pentru Juventus, pentru că Zidane este un mare fan al atacantului lui PSG. Per total, în cazul în care toate mişcările se vor concretiza, Juventus schimbă antrenorul, doi mijlocaşi şi un vârf de atac.

ADVERTISEMENT