Sport

Revoluție la Manchester United! Anunțul unui miliardar finlandez care vrea să cumpere clubul: „Fără şeici şi oligarhi care controlează fotbalul!”

Un miliardar finlandez a intrat pe fir pentru a cumpăra Manchester United. Omul de afaceri vrea să facă revoluție la clubul de pe Old Trafford.
24.03.2023 | 17:35
Revolutie la Manchester United Anuntul unui miliardar finlandez care vrea sa cumpere clubul Fara seici si oligarhi care controleaza fotbalul
Grupul condus de un miliardar finlandez, ultimul care și-a exprimat intenția de a cumpăra Manchester United. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Manchester United este tot mai aproape să își schimbe proprietarul, după ce familia Glazer a anunțat că a venit momentul să facă un pas în spate. Grupul condus de Thomas Zilliacus, omul de afaceri finlandez, este al cincilea pe listă care intră pe fir pentru cumpărarea clubului din Premier League.

Thomas Zilliacus conduce al cincilea grup care a intrat pe fir pentru cumpărarea lui Manchester United

Manchester United s-a despărțit de Cristiano Ronaldo la finalul lunii noiembrie, iar la scurt timp după rezilierea contractului, americanii au anunțat că sunt dispuși să cedeze gruparea de pe Old Trafford. Ultimul care și-a depus candidatura pentru a obține acțiunile clubului englez este miliardarul finlandez Thomas Zilliacus.

ADVERTISEMENT

Nordicul este fondator şi preşedinte al companiei de investiţii Mobile Future Works, ce reprezintă al cincilea grup care a anunțat că vrea să preia acțiunile clubului englez. În cursă pentru a cumpăra echipa din Premier League se mai află miliardarul britanic Jim Ratcliffe, șeicul Jassim bin Hamad Al Thani, fondul american de investiții Elliott și grupul petrochimic Ineos.

Nu ar fi primul contact cu sportul al lui Thomas Zilliacus. Omul de afaceri a fost președintele clubului finlandez de fotbal HJK Helsinki și fost patron al echipei de hochei pe gheață Jokerit. Conducătorul și președintele Mobile Future Works vrea să creeze o adevărată revoluție pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Thomas Zilliacus, miliardarul finlandez care vrea să facă revoluție la Manchester United: „Fără şeici şi oligarhi care controlează fotbalul”

Thomas Zilliacus are intenția de a cumpăra Manchester United în sistemul 50-50 cu suporterii clubului de pe Old Trafford. Fanii „diavolilor” vor avea un cuvânt de spus în procesul decizional al formației engleze.

„Am depus o ofertă de cumpărare a clubului Manchester United împreună cu fanii, care vor avea acelaşi cuvânt de spus asupra tuturor chestiunilor sportive. Fără şeici şi oligarhi care controlează fotbalul”, a precizat Thomas Zilliacus printr-o postare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri finlandez și-a explicat strategia printr-un comunicat, mărturisind că orice club sportiv ar trebui să aparțină propriilor suporteri. Thomas Zilliacus a dezvăluit că valoarea de piață a lui Manchester United este puțin sub 3,9 miliarde de euro.

„Nu este o tendință sănătoasă”

„Dezvoltarea actuală, în care şeici şi oligarhi preiau cluburi şi le controlează ca pe propriile terenuri de joacă, nu este o tendinţă sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Valoarea actuală de piaţă a clubului este puţin sub 3,9 miliarde de dolari. Asta înseamnă că dacă fiecare dintre fanii clubului s-ar alătura pentru a cumpăra clubul, suma totală per fan s-ar ridica la mai puţin de 6 dolari.

Oferta mea se bazează pe egalitatea cu fanii. Grupul meu va finanţa jumătate din suma necesară pentru a prelua clubul şi le va cere fanilor, printr-o companie nouă înfiinţată în acest scop specific, să participe pentru cealaltă jumătate”, a declarat Thomas Zilliacus.

ADVERTISEMENT